TOP-25: Animale care pot omorî un om într-o clipită

0
2471

V-ați întrebat vreo dată care animale vă pot omorî într-o clipită? De fapt, această idee puțin terifică chiar poate fi interesantă. Desigur, în anumite circumstanțe, o mare parte din animale pot fi periculoase pentru oameni, mai ales când atacă în grupuri. Cu toate acestea, există animale care se pot isprăvi și fiind singure. Spre exemplu, animalele care par a fi pașnice, însă au și o parte întunecată a lor sau animalele cu colți fioroși care locuiesc prin apropiere. Uneori întâlnirea cu asemenea animale chiar poate fi fatală. Este destul să te afli în locul greșit într-un timp nepotrivit. Vă pare interesantă tema? Vreți să știți care sunt cele mai periculoase animale pentru om? Iată-le aici!

  1. Peștele Tetraodontidae
Foto: commons.wikimedia.org

Peștele tetraodontidae este al doilea cel mai veninos animal nevertebrat de pe planetă și nu există un antidot pentru veninul acestuia. Utilizând tetrodotoxina, care este de 1200 mai puternică decât cianura, peștele tetraodontidae poate ucide un om, provocând paralizia diafragmei și, prind urmare, împiedicând respirația.

  1. Meduza viespe
Foto: commons.wikimedia.org

Chiar și o cantitate mică de venin eliberat de această creatură poate opri inima unui om. Veninul conține o toxină mortală care afectează inima, sistemul nervos și celulele pielii. Din cauza durerii insuportabile, oamenii, de regulă, se îneacă înainte de a ajunge la țărm. Cei mai norocoși care au reușit să supraviețuiască suferă de dureri teribile timp de câteva săptămâni.

  1. Elanul
Foto: commons.wikimedia.org

Nu vă lăsați mințiți! Aceste creaturi masive și mărețe anual atacă mai mulți oameni decât urșii, în mare parte din cauza că în lume există de trei ori mai mulți elani decât urși, dar și din cauza că oamenii se comportă incorect când îi întâlnesc. Spre exemplu aruncă în elani cu diferite obiecte. De regulă, aceste animale nu sunt agresive, însă comportamentul lor se schimbă când aceștia își apără puii.

  1. Cazuarul
Foto: commons.wikimedia.org

Cazuarul este o pasăre masivă din Noua Guinee și Australia. Dacă vi se întâmplă să o iritați cu ceva, nu sperați că o să puteți să fugiți. Încă mai rău este faptul că pasărea cazuar are obiceiul de a intra în casele oamenilor. Dacă vă prinde, fiți siguri că vă despică pântecele până la oase cu ghearele sale ascuțite și tari.

  1. Ursul
Foto: MaxPixel.com

Deși s-a constat că elanii omoară mai mulți oameni pe an, urșii nu sunt deloc mai puțini agresivi. Aceste animale blănoase sunt capabile să omoare nu doar oameni, dar și urși panda care sunt foarte blânzi.

  1. Rechinul
Foto: commons.wikimedia.org

La fel ca și în cazul urșilor, vom combina într-un singur punct toate speciile de rechini. Deși oamenilor chiar le este frică de acești răpitori, ei cu siguranță nu sunt cele mai periculoase animale din lume. Cu toate acestea, dacă îndrăzniți să enervați un rechin, nu sperați că veți fi lăsat în pace. Rechinul nu se va gândi de două ori înainte de a rupe o bucată mare de carne din trupul omenesc.

  1. Broasca „săgeata otrăvitoare” (Poison dart frog)
Foto: commons.wikimedia.org

Nu vă recomandăm să atingeți această broască colorată, cu atât mai puțin să o sărutați (cu siguranță nu veți primi o prințesă). Triburile indigene din America de Sud utilizează veninul ei pentru a-și face săgețile să fie otrăvitoare. Atinge-o și ești mort!

  1. Furnicarul uriaș
Foto: WikipediaCommons.com

Acest animal cu niște gheare feroce, de regulă, este pasiv și nu prea deranjează oamenii. Însă, dacă se întâmplă că-l iritați sau îl amenințați, fiți gata să fiți rupt în bucăți cu niște gheare mortale.

  1. Jderul
Foto: commons.wikimedia.org

Pare a fi drăguță la prima vedere, însă nu și până aflați că această nevăstuică este capabilă să doboare un elan masiv. De regulă, jderii se deplasează la distanțe mari în căutarea hrănii și adesea urmăresc lupii pentru a mânca resturile pe care aceștia le lasă.

  1. Caracatița colorată Metasepia pfefferi
Foto: commons.wikimedia.org

La fel ca și în cazul broaștei, culoarea aprinsă a acestei caracatițe este de fapt o amenințare. Chiar dacă pare a fi drăguță și inocentă, nu vă recomandăm să-i dați o îmbrățișare călduroasă, căci este extrem de veninoasă.

  1. Foca leopard
Foto: commons.wikimedia.org

Acesta este un adevărat prădător al regiunilor polare, iar unicul animal care-l vânează este balena ucigașă. Bineînțeles, focile leopard sunt niște vânători feroce și așteaptă sub apă oportunități de a ataca pinguinii. Chiar și oamenii trebuie să fie atenți la aceste creaturi. Au fost înregistrate cazuri când aceste animale agresive au înhățat oameni ce stăteau pe mal și i-au tras în apă.

  1. Heloderma suspectum
Foto: WikipediaCommons.com

Originară din Statele Unite, această șopârlă aparține uneia dintre puținele specii de șopârle care sunt veninoase. În comparație cu șerpii, pentru a elibera veninul această specie de șopârlă își încordează fălcile când mușcă.

  1. Elefantul
Foto: commons.wikimedia.org

Adesea îi considerăm drăgălași și blânzi, însă elefanții nedresați de fapt sunt niște bestii. Dacă sunt maltratați, elefanții devin îndată furioși, violenți și răzbunători.

  1. Albina ucigașă
Foto: commons.wikimedia.org

Această specie este cunoscută în toată lumea pentru comportamentul său agresiv. Adesea ele se strâng în roiuri în jurul jertfei și o urmăresc la câțiva kilometri. Albinele ucigașe au omorât aproximativ 1 000 de oameni, iar jertfele lor primesc de zece ori mai multe înțepături decât jertfele albinelor europene.

  1. Rinocerul
Foto: commons.wikimedia.org

Rinocerul, probabil, este unul dintre cele mai imprevizibile animale din acest articol și este cunoscut pentru faptul că îi atacă pe toți care par cât de puțin periculoși. Aceste creaturi pot atinge viteza de 64km/h, iar din cauza ferocității sunt considerate unele dintre cele mai periculoase animale.

  1. Leul
Foto: commons.wikimedia.org

Deși majoritatea leilor nu atacă oameni, unii lei din Africa sub-sahariană o fac și adesea sunt numiți mâncători de oameni.

  1. Dispholidus typus
Foto: WikipediaCommons.com

Deși acești șerpi nu arată mai feroce decât celelalte specii, o mică doză de venin este de ajuns pentru ca din fiecare deschizătură a corpului uman să curgă sânge.

  1. Hiena
Foto: Pexels.com

Hiena nici ea nu are o bună reputație când merge vorba despre cazurile de atac asupra oamenilor. Hienele sălbatice sunt gata să se arunce asupra oricărei ființe ce se mișcă.

  1. Caimanul negru
Foto: commons.wikimedia.org

Caimanul negru trăiește în nordul Americii de Sud și poate crește până la 396 cm în lungime. Dieta lor este variată și include chiar și oameni. Între anii 2008 – 2013, au fost înregistrate 43 de cazuri când un caiman a atacat un om, iar 5 dintre aceste cazuri au fost fatale.

  1. Hipopotamul
Foto: commons.wikimedia.org

Hipopotamii sunt considerați unele dintre cele mai periculoase animale de pe continentul african. Din cauza lor au decedat circa 3 000 de oameni.

  1. Câinele
Foto: Pixabay.com

Câinele este cel mai bun prieten al omului până nu înhață. În timp ce rechinii omoară doar 10 oameni pe an, câinii omoară circa 25 000. Faptul că ei locuiesc la un loc cu oamenii, dar și asemenea boli precum rabia, adaugă decese în această statistică.

  1. Lupul
Foto: commons.wikimedia.org

La fel ca și rechinii, lupii sunt niște creaturi feroce, probabil din cauza că populează un mare teritoriu. Deși ei sunt în stare să omoare oameni, de reglă asemenea cazuri au loc doar când prădătorul este provocat.

  1. Melcii de apă dulce
Foto: commons.wikimedia.org

Poate suna amuzant, însă melcii de apă dulce chiar sunt periculoși. Ei sunt purtători ai celei de-a doua cele mai comune boli parazitare din lume – schistosomiază, care afectează aproximativ 250 de milioane de oameni și ucide aproximativ 200 000 de oameni pe an.

  1. Țânțarii

Deși sunt micuțe, aceste insecte omoară circa 725 000  de oameni pe an și acest număr este mai mare decât numărul de crime efectuate de oameni. Desigur, acest lucru se datorează răspândirii malariei și a altor boli, cum ar fi febra denga.

  1. Caracatița cu inele albastre
Foto: commons.wikimedia.org

Ea este considerată una dintre cele mai veninoase animale din lume. O caracatiță cu inele albastre poate ucide un adult în doar câteva minute și nu există un antidot împotriva veninului ei.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.