Dezastre naturale în 2018: Vulcanii își continuă activitatea, înspăimântând omenirea (32 foto)

0
1815
Foto: USGS / Reuters

Anul acesta vulcanul Kilauea din Hawai a demonstrat omenirii puterea naturii. Oamenii au simțit tremurul pământului, au urmărit lava vulcanică erupând din coș timp de câteva luni și chiar au avut de suferit din cauza râurilor de lavă care au ajuns pe la locuințele lor.

Din luna mai până în august pe insulele Hawai au apărut tot mai multe crăpături. Din cauza activității vulcanice, familiile au fost nevoite să-și părăsească casele și au rămas fără locuință. Cu toate acestea, Kilauea nu este unicul pericol vulcanic, căci în întreaga lume există aproape 1500 de vulcani activi și în fiecare an cel puțin 50 dintre ei erup. În anul 2018 foarte cunoscuți au devenit următorii vulcani: Fuego din Guatemala, vulcanul compozit japonez Simmoe, Muntele Sinabung, Agung și Anak Krakatau din Indonezia, Piton de la Fournaise de pe insula Reunion, Etna din Italia, Villarrica din Chile și Mayon din Filipine. În continuare vă așteaptă o colecție de fotografii cu cele mai spectaculoase erupții din acest an.

Această fotografie a fost făcută la data de 19 mai a anului 2018 dintr-un elicopter care zbura deasupra zonei estice a riftului insulei Hawai. În imagine se văd foarte bine râurile de lavă ce coboară de-a lungul pantei vulcanului Kilauea.

Foto: USGS / Reuters

Vulcanul Villarica sub cerul de noapte. Imaginea a fost făcută din orașul chilian Pucon la 2 septembrie a anului 2018.

Foto: Ivan Alvarado / Reuters

Lava erupe din fisuri la est de Leilani Estates în timpul unei activități îndelungate a vulcanului Hawaiian Kilauea la 13 mai a anului 2018.

Foto: Terray Sylvester / Reuters

Jack Jones a sosit în Hawai din orașul Madison, Wisconsin. În timp ce se odihnea într-un club din suburbie, el a reușit să facă niște poze unice norilor de fum ce se înalță deasupra vulcanului Kilauea (21 mai 2018).

Foto: Jae C. Hong / AP

Lava care se scurge pe versantul Kilauea a trecut foarte aproape de centrala electrică locală Puna Geothermal Venture ce se află în apropiere de orășelul Hawaiian Pahoa (10 iunie 2018).

Foto: L.E. Baskow / AP

Fluxurile de lavă, scurgându-se prin crăpăturile ce s-au format după erupția vulcanului Kilauea, Pahoa, la data de 12 mai 2018. În prim plan apare o femeie locală care poartă o mască și se grăbește să părăsească zona după ce a făcut câteva poze erupției.

Foto: Mario Tama / Getty

Erupția vulcanului Kilauea a distrus și drumurile din orașul Pahoa, Hawai (22 mai 2018). Flăcările albastre au fost cauzate de metanul inflamabil care se scurge prin pământ.

Foto: Andrew Richard Hara / Ena Media Hawaii / Getty

Lavă ce se ridică la suprafață din crăpături în regiunea orașului Leilani Estates de lângă Pahoa, Hawai, 23 mai 2018.

Foto: Marco Garcia / Reuters

Erupția vulcanului Kilauea, Kapoho, Hawai, 18 mai 2018.

Foto: Mario Tama / Getty

Erupția vulcanului Kilauea a durat câteva zile la rând și a distrus multe case. Această fotografie a fost făcută într-o seară în orașul Kapoho la data de 18 mai 2018.

Foto: Mario Tama / Getty

Lava distruge casele din Kapoho, la est de Pahoa, în timpul unei erupții îndelungate a vulcanului Kilauea (5 iunie 2018).

Foto: Terray Sylvester / Reuters

Fumurile toxice, ridicându-se în aer după contactul apei cu lava vulcanică fierbinte ce se scurge din crăpăturile din regiunea golfului distrus Kapoho, Hawai (6 iunie 2018)

Foto: USGS / AP

Localnicii au venit la craterul vulcanului Ijen până la răsărit pentru a urmări luminile albastre cauzate de arderea hidrogenului sulfurat. Județul Banyuwangi, Java de Est, Indonezia, 11 ianuarie 2018.

Foto: Mahendra Moonstar / Anadolu Agency / Getty

Lava erupe din craterul vulcanului Anak Krakatau și se scurge pe pante, iluminând noaptea și apa Oceanului Pacific cu  luminile sale arzătoare. Imaginea a fost făcută de pe Insul Rakata, provincia Lampung, Indonezia, 19 iulie 2018.

Foto: Reuters

Lava izbucnește din craterul vulcanului Rivals și se scurge de-a lungul pantei sudice a vulcanului Piton de la Fournaise, Insula Reunion, Oceanul Indian, 15 septembrie 2018.

Foto: Richard Bouhet / AFP / Getty

Vederea la vulcanul Fuego din Alotenango, municipalitatea departamentului Sacatepequez, Guatemala, 19 noiembrie 2018.

Foto: Johan Ordonez / AFP / Getty

Un salvator duce în brațe un copil acoperit de cenușă la data de 3 iunie a anului 2018. Lucrările de salvare au fost efectuate în timpul celei mai puternice erupții a vulcanului Fuego, pe una dintre platourile cărora se află orașul El Rodeo. Locuitorii acestui orășel au avut de suferit foarte mult vara trecută din cauza acestui dezastru natural.

Foto: Fabricio Alonzo / Reuters

Erupția vulcanului Fuego, vederea din Alotenango, municipalitatea Sacatepequez, Guatemala, 3 iunie 2018.

Foto: Orlando Estrada / AFP / Getty

Aceste pietre au fost aruncate aici în timpul erupției vulcanului Fuego la data de 6 iunie a anului 2018. Tot sătucul San Miguel Los Lotes, departamentul Escuintla, la începutul lunii iunie a fost îngropat sub un strat gros de cenușă, noroi și resturi vulcanice.

Foto: Carlos Jasso / Reuters

Un polițist și localnicii fug după ce din vulcan a fost eliberat un alt flux piroclastic, platoul vulcanului Fuego, satul San Miguel Los Lotes, Guatemala, 4 iunie 2018.

Foto: Luis Echeverria / Reuters

Consecințele erupției vulcanului Fuego, satul San Miguel Los Lotes, Guatemala, 4 iunie 2018. În timpul erupției vulcanului au murit aproximativ 190 de persoane. Muntele a bombardat întreaga regiune cu pietre și a eliberat o cantitate foarte mare de cenușă, astfel încât autoritățile au fost nevoite să închidă un aeroport din apropiere.

Foto: Johan Ordonez / AFP / Getty

O cameră de zi plină de cenușa aruncată în aer din vulcanul Fuego, satul San Miguel Los Lotes, Guatemala, 8 iunie 2018.

Foto: Rodrigo Abd / AP

Maria de Jesus Hernandez a decedat în timpul erupției vulcanului Fuego. În imagine sunt reprezentate rudele sale îndurerate în timpul funerarului, cimitirul orașului Alotenango, Guatemala, 9 iunie 2018.

Foto: Jose Cabezas / Reuters

Nori de cenușă ce se ridică deasupra insulei vulcanice Kadovar, Papua Noua Guinee, Oceanul Pacific, 16 ianuarie 2018.  Din motive de securitate, câteva mii de persoane au fost evacuate de pe insulele din apropierea vulcanului Kadovar. Când această fotografie a fost făcută, vulcanul erupea deja de 11 zile.

Foto: Brenton-James Glover / AP

Muntele Etna, scuipând lavă, Sicilia, Italia, 25 august 2018. În luna august, vulcanul Etna a devenit din nou activ, anunțând despre acest fapt într-un mod foarte spectaculos și scuipând lavă la o înălțime de 150 de metri.

Foto: Salvatore Allegra / AP

Muntele Sinaburg, eliberând niște nori de cenușă foarte mari în zona Karo, Sumatra, 19 februarie 2018. Cenușa s-a ridicat apoi în atmosferă la o altitudine de 5 000 de metri, după care satele din apropiere au fost acoperite în întregime de rămășițe vulcanice, iar autoritățile au fost nevoite să împartă tuturor localnicilor niște măști speciale pentru respirație.

Foto: Tibta Pangin / AFP / Getty

Erupția muntelui Agung, Bali, Indonezia, 2 iulie 218.

Foto: Mahendra Moonstar / Anadolu Agency / Getty

Erupția vulcanului Mayon la apus. În prim plan este orașul Legazpi, provincia Albay, Filipine, 25 ianuarie 2018.

Foto: Bullit Marquez / AP

Erupția vulcanului Mayon, poză făcută din orașul Legazpi, provincia Albay, Filipine, 24 ianuarie 2018.

Foto: Bullit Marquez / AP

Fluxul piroclastic scurgându-se pe panta vulcanului Mayon, vedere din orașul Legazpi, 24 ianuarie 2018.

Foto: Bullit Marquez / AP

Erupția vulcanului Soputan în perioada de noapte, vedere din satul Lobu, Minhasa de sud-est, provincia Sulawesi de Nord, Indonezia, 3 octombrie 2018.

Foto: Adwit B Pramono / Antara Foto Agency / Reuters

Fulgere într-un nor de cenușă eliberat din craterul vulcanului Shinmoedake, ce se află între prefecturile  Miyazaki și Kagoshima, Japonia, 5 aprilie 2018.

Foto: Kyodo / Reuters

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.