Capibara: o rozătoare extrem de drăgălașă și prietenoasă (18 foto)

0
3420
Foto: Melanie Typaldos / Barcroft Media via Getty

Capibarele sunt cele mai mari rozătoare de pe planetă și provin din America de Sud. Ele pot ajunge la 61 centimetri în înălțime și cântăresc aproximativ 79 de kilograme.

După natură aceste animale sunt foarte sociabile și prietenoase  și din această cauză oamenii le iubesc, căci în compania unui asemenea animal nu primești nimic altceva decât emoții frumoase. Este imposibil să nu iubești o capibara! În acest articol veți găsi o colecție de fotografii amuzante și drăgălașe cu aceste animale. În plus, veți mai observa că aceste creaturi simpatice mereu sunt înconjurate fie de rude, fie de reprezentanți ai altor specii cu care se înțeleg perfect.

1. Două capibare nou născute, plimbându-se cu tatăl lor în grădina zoologică orășenească Eskisehir, Turcia, 12 decembrie anul 2017.

Foto: Ali Atmaca / Anadolu Agency / Getty

2. Niște maimuțele jucându-se cu o capibara, au urcat pe spatele animalului blând în parcul safari din Olanda.

Foto: Supervliegzus / Getty

3. Un băiat se joacă cu o capibara pe malul râului Xingu, nu departe de municipalitatea braziliană Altamira, 20 mai 2008.

Foto: Andre Penner / AP

4. Niște capibare înotând într-un izvor cu apă fierbinte, orașul Ito, prefectura Shizuoka, Japonia, 29 decembrie anul 2014. În Japonia există mai multe instituții care cresc și îngrijesc aceste animale prietenoase. În perioada de iarnă capibarele sunt aduse cu grijă în locații cu ape termale pentru ca acestea să nu înghețe.

Foto: Eugene Hoshiko / AP

5. O capibara pe nume Cheesecake, odihnindu-se într-o cadă împreună cu un cățel în adăpostul pentru animale Rocky Ridge Refuge, orașul Mountain Home, statul Arkansas, SUA, 22 mai 2017. Cheesecake se descurcă foarte bine cu rolul unei dădace și adoră să aibă grijă de animalele mai tinere.

Foto: Animal Press / Barcroft Media via Getty

6. Niște pui de capibara împreună cu mama lor, grădina zoologică din Zurich, Elveția, 16 august 2007.

Foto: Steffen Schmidt / Keystone / AP

7. Un mic grup de capibare, pășunând pe o luncă din parcul urban Curitiba, Brazilia.

Foto: Luciana Calvin / Getty

8. O maimuță stând pe spatele unei capibara în grădina zoologică Tobu, satul Miyashiro, prefectura Saitama, Japonia, 22 august 2015.

Foto: Kazuhiro Nogi / AFP / Getty

9. O capibara în apus, valea Pantanal, Brazilia.

Foto: Ondrej Prosicky / Shutterstock

10. O capibara ciugulind boabe de porumb împreună cu niște găini obișnuite, orașul Rosario, Argentina.

Foto: Carolina Creciente / Getty

11. O pasăre odihnindu-se pe capul unei capibara, râul Paraguay, nu departe de orașul brazilian Caceres, 25 august 2014.

Foto: Nelson Almeida / AFP / Getty

12. O familie de capibara se odihnește pe malul unui râu din pădurea tropicală amazoniană a Parcului Național Manu din Peru.

Foto: RPBaiao / Shutterstock

13. O capibara se scaldă într-un izvor fierbinte din grădina zoologică din orașul Higashimatsuyama, prefectura Saitama, Japonia, 21 decembrie 2014.

Foto: Toshifumi Kitamura / AFP / Getty

14. Un grup mare de capibare s-au adunat lângă un lac din câmpia Llanos, Columbia.

Foto: Luc Kohnen / Shutterstock

15. Această capibara se numea Caplin Rous. Ea avea 45 de kilograme, iar înălțimea ei era de aproximativ 60 de centimetri. Melanie Typaldos din imagine îi era stăpână și cel mai bun prieten, ambele locuind în Texas. Caplin a murit în luna ianuarie a anului 2011, iar această fotografie a fost făcută cu aproximativ jumătate de an înainte de moartea animalului.

Foto: Melanie Typaldos / Barcroft Media via Getty

16. Niște capibara se odihnesc la soare.

Foto: Ricardo Kuhl / Shutterstock

17. Capibara pe nume Cheesecake în compania unei mici căprioare în adăpostul de animale Rocky Ridge Refuge din orașul Mountain Home, statul Arkansas, Statele Unite ale Americii.

Foto: Animal Press / Barcroft Media / Getty

18. O capibara dormind dulce.

Foto: Hrky / Shutterstock

Aveți aici niște animale foarte prietenoase și sociabile după natură. Anume aceste calități le-au oferit dragostea publicului, căci aproape de aceste creaturi drăgălașe oricare om ar experimenta cele mai frumoase emoții.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.