Această frunză uscată este de fapt o molie (4 foto + 2 video)

0
2329
Foto: enyagene / Flickr

Când este vorba despre arta camuflării, nimeni nu se pune cu molia din specia Uropyia meticulodina, care pretinde uimitor de convingător că este o frunză uscată.

Unele insecte au evoluat copiind aproape exact florile și datorită acestui fapt au devenit niște vânători perfecți. În natură mai există și niște omizi care arată de parcă ar fi niște șerpi și acest fapt îi sperie pe prădători. De asemenea, există câteva păsări care imită omizile toxice, fapt care, de asemenea, le ajută foarte mult să se apere de animalele carnivore.

În lume există o mulțime de exemple ale unor transformări și imitații uimitoare, însă toate acestea sunt nimic în comparație cu moliile talentate din specia Uropyia meticulodina. Dacă nu erau clipurile video ar fi greu de crezut în faptul că această frunză uscată de fapt este o insectă.

Molia Uropyia meticulodina nu este singura molie care arată ca o frunză. Există câteva specii de insecte de acest fel, însă doar două molii seamănă aproape perfect cu o frunză, a doua molie fiind de culoare verde.

Uropyia meticulodina face parte din subfamilia Notodontidae. Aceste insecte trăiesc în principal în China și Taiwan. Anvergura aripilor acestei molii este de 45-55 de milimetri. Cu toate acestea, aspectul unei frunze uscate aceste molii îl ating la maxim doar fiind adulte.

Foto: Superkingdom of Life/ Facebook

Cel mai trăsnit lucru este faptul că imitația frunzei uscate este o iluzie optică. De fapt, aripile moliei nu sunt îndoite, ci drepte la fel ca la celelalte molii. Efectul volumului și curbei este creat de desenul de pe aripile moliei, care recreează umbrele unei frunze uscate. Este incredibil cât de creativă poate fi natura!

Foto: Szymon Stebnicki / Facebook

Molia Uropyia meticulodina poate fi văzută în zonele umede ale pădurilor din China și Taiwan.

Foto: Jinno Rivera / Facebook

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.