Un elefant sălbatic își prezintă puiul nou-născut oamenilor care i-au salvat viața acum câțiva ani (4 foto + 2 video)

0
1583
Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

Ca oricare altă mamă iubitoare, o femelă elefant pe nume Yatta abia aștepta ocazia de a-și prezenta puiul nou-născut salvatorilor ei pentru care avea sentimente calde – supraveghetorii de la centrul kenyan pentru animale sălbatice David Sheldrick Wildlife Trust.

Yatta are 18 de ani, și a fost eliberată în sălbăticie cu aproape 8 în urmă după ce a fost crescută și îngrijită la un orfelinat. Recent acest elefant a reapărut în apropierea centrului David Sheldrick Wildlife Trust, însă deja cu un propriu copil. Ea a vrut să-și prezinte fiul salvatorilor ei care au adăpostit-o în anul 1999 și au avut grijă de ea când aceasta a avut nevoie de ajutor.

De la vârsta de o lună Yatta a fost supravegheată de angajații centrului de protecție a animalelor, unde a trăit împreună cu alți elefanți orfani și neajutorați. Ulterior, elefantul a fost eliberat în sălbăticie, unde a reușit să se integreze într-un grup de elefanți adulți, care au fost și ei odată orfani.

Meet Yoyo

Meet miracle mum's newest babyYatta is an orphaned elephant who grew up in the care of the DSWT and reintegrated back into the wild more than eight years ago. She's now a proud momma to two wild born calves and, in a show of absolute trust and affection for her former carers, brought her newest baby Yoyo back to meet the people that saved her! Yatta is one of more than 100 orphaned elephants we've helped return to the wild, all watched over by our field teams who patrol to keep these miracle mums safe. Meet the other orphans, and their calves, who beat the odds to return to their birth right: www.thedswt.org/wild-born-babies

Gepostet von Sheldrick Wildlife Trust am Mittwoch, 6. Dezember 2017

În acest clip video a fost înregistrat micuțului elefant care interacționează cu angajații fondului pentru conservarea vieții sălbatice, David Sheldrick Wildlife Trust. Puiul a fost numit Yoyo. Acesta nu se îndepărta la nici un pas de mama lui, însă flutura cu bucurie din urechi și își mișca vioi corpul. Yatta, de asemenea, și-a adus și fiica care a fost numită de angajați Yetu și care stătea în apropiere, urmărindu-și fratele mai mic.

„Ea este o mamă mândră. Ca un semn de încredere și dragoste absolută pentru angajații orfelinatului, ea și-a adus puiul ei nou-născut pentru a-l prezenta oamenilor care au salvat-o „, au spus îngrijitorii de la centrul David Sheldrick Wildlife Trust.

Yatta i-a îngăduit îngrijitorului să verifice urechile lui Yoyo pentru a le curăța de acarieni .

Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

Rob Brandford de la Centrul de Protecție a Animalelor din Kenya a recunoscut că întoarcerea foștilor elefanți la orfelinat împreună cu copiii lor nou-născuți pentru a se reîntâlni cu foștii îngrijitori este o practică destul de comună, însă de fiecare dată asemenea evenimente sunt o bucurie pentru oameni.

„Am salvat-o și am crescut-o, astfel ea a fost în stare să se reîntoarcă în sălbăticie și să-și creeze propria familie acolo. Pentru elefanți, o familie este totul, de aceea nu este surprinzător faptul că ei preferă să-și prezinte noii membri ai familiei foștilor protectori din rândul oamenilor, căci îngrijitorii fac parte și ei din familia lor „, spune Rob Brandford.

Grupul de elefanți al lui Yatta a vizitat centrul unde fiecare dintre membrii grupului a fost cândva adăpostit, crescut și îngrijit.

Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

Salvatorii au numit-o pe Yatta „o mamă de minune”, pentru că ea a dat deja naștere la 2 pui de elefanți sănătoși, având ca partener un elefant sălbatic. „Imaginați-vă care a fost reacția noastră când ea a dorit să ne arate al doilea ei copil, reîntorcându-se la fostul ei adăpost și la familia sa compusă din oameni, astfel încât să-și împărtășească cu noi bucuria apariției pe lume a unui pui sănătos”, au împărtășit supraveghetorii centrului.

Yoyo, fiul nou-născut al Yattei

Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

Cu toate acestea, sărbătorirea nu sa încheiat aici, deoarece îngrijitorii au observat că surorile Yattei, care au fost și ele odată orfane și care trăiesc acum în sălbăticie împreună cu Yatta, au născut și ele niște pui în aceeași lună. Se pare că, datorită eforturilor organizației de conservare David Sheldrick Wildlife Trust, în prezent, în sălbăticie s-au născut 28 de pui de elefanți, părinții cărora au fost cândva adăpostiți în centru.

Elefanții nou-născuți în condiții naturale, sunt o bucurie pentru angajații adăpostului care salvează anual un număr mare de elefanți orfani și răniți. Mulți dintre foștii membri ai acestui centru kenyan au fost victime a braconierilor.

Cam așa s-a întâmplat și cu Yatta, deoarece cu mulți ani în urmă mama ei a fost ucisă din cauza colților după care se tot uită braconierii.  La acel moment Yatta avea doar o 1 lună. Oameni aleatorii au auzit plânsul micuței când mama ei a fost omorâtă și au ajutat-o să ajungă la centrul kenyan David Sheldrick Wildlife Trust.

Elefantul Yoyo alături de mama lui, Yatta.

Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

Acum ea este una dintre cei peste o sută de elefanți orfani, odată reintegrați în sălbăticie de către angajații centrului de protecție a animalelor. David Sheldrick Wildlife Trust are, de asemenea, o echipă de patrulare care călătorește în mod regulat în afara limitelor orfelinatului pentru a proteja animalele sălbatice de braconieri. „Suntem foarte bucuroși să urmărim grupul elefanților orfani care încep să se reintegreze în mediul lor natural. Nu există o recompensă și o dovadă mai bună a succesului decât oportunitatea de a împărtăși bucuria unor elefanți perfect sănătoși, precum cei trei pui ai foștilor elefanți pe care i-am îngrijit până în luna octombrie”, au spus supervizorii organizației de conservare.

În acest videoclip veți putea urmări cei trei pui care au devenit noi membri ai turmei sălbatice și care au apărut pe lume doar datorită eforturilor centrului de reabilitare David Sheldrick Wildlife Trust.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.