Leii din rezervația kenyană Masai Mara (10 foto)

0
2063
Foto: Simon Blakeney/BBC America

În cadrul unui proiect al companiei BBC Earth a fost filmat un serial documentar despre viața leilor din rezervația kenyană Masai Mara și în acest articol veți afla care sunt eroii principali ai acestui proiect.

1. Grupul de lei Marsh

Foto: Simon Blakeney/BBC America

În prima serie a emisiunii companiei BBC „Dinastia” (Dynasties) din acest an va fi destinată grupului de lei Marsh care locuiesc pe teritoriul rezervației kenyene Masai Mara.

2. Femelele dominante

Foto: BBC America

Grupului de lei Marsh este compus din două femele dominante care se numesc Charm și Sienna și cei 8 pui ai lor.

3. Sub supravegherea mamei

Foto: Simon Blakeney/BBC America

Charm este o mamă leoaică foarte curajoasă și puternică. Asemenea leoaice ca ea mereu își supraveghează puii, căci aceștia încă nu se pot apăra singuri.

4. Dragostea de mamă

Foto: BBC America

Puii beau doar laptele mamei primele aproximativ 3 luni, după care încep a gusta din carne, iar laptele îl refuză definitiv la aproximativ 6 luni după naștere.

5. O încercare drăgălașă de a se strecura pe neobservate

Foto: Simon Blakeney/BBC America

Leii au un instinct de prădător foarte puternic, însă aceștia nu se nasc în dată vânători iscusiți. De aceea, ei învață să dobândească hrană și își formează abilitățile de vânători încă din copilărie.

6. Parteneri criminali

Foto: Simon Blakeney/BBC America

Doi pui de lei pe nume Tatu și Red din grupul Marsh au legat o relație de prietenie foarte puternică. Acești doi mereu sunt împreună.

7. Lupta cu dușmanii

Foto: BBC America

Leii din rezervația naturală Masai Mara se confruntă cu un număr mare de amenințări, inclusiv atacurile hienelor agresive. Însă, cel mai mare pericol îl reprezintă ființa umană care mereu le devastează habitatul natural.

8. Lupta pentru supraviețuire

Foto: Simon Blakeney/BBC America

Potrivit experților în lume mai există doar aproximativ 20 000 de lei, iar în Kenya au rămas mai puțin de 2 000 de indivizi.

9. Instinctul de prădător

Foto: BBC America

Leoaicele sunt principalii vânători ai grupului Marsh, de aceea ei sunt pivoții pe care se ține întreaga familie. Din nefericire, leii din alte grupuri nu ezită să le răpească prada.

10. Dragostea pentru familie

Foto: Simon Blakeney/BBC America

Se spune că nu există reprezentați ai lumii felinelor mai sociabili decât leii.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.