Distracția urșilor grizzly din tundra canadiană: o experiență excepțională a unui fotograf din Elveția (8 foto)

0
1890
Foto: Marcel Gross

Viața în tundra din nordul Canadei este frumoasă din toate punctele de vedere, până în momentul când nu realizați că aveți nevoie de cineva sau ceva să vă scarpine puțin spatele. Urșii grizzly cunosc această problemă din propria experiență și deja au găsit o metodă de a o rezolva.

Foto: Marcel Gross

Tundra este o zonă cu niște caracteristici deosebite. Aici copacii cresc rar, de aceea urșilor le este foarte dificil să găsească o modalitate de a se freca cu spatele de un trunchi în momentele când simt o mare necesitate.

Foto: Marcel Gross

De aceea, când o pereche de urși grizzly (cel mai probabil o mamă și fiul ei aproape matur) au găsit în câmpie un stâlp de metal obișnuit, aceștia imediat au înțeles cum pot să-l folosească.

Foto: Marcel Gross

Fotograful profesionist din Elveția și amatorul vieții sălbatice, Marcel Gross, tocmai călătorea prin Yukon când a observat acești doi urși care și-au găsit o distracție destul de ciudată. Fotograful a prins momentul perfect și a făcut câteva poze ursoaicei și fiului ei.

Foto: Marcel Gross

„Am urmărit acești urși aproape o oră. Când ei au început să se apropie tot mai mult de drum, eu m-am retras imediat în automobilul meu. Dintr-o dată, unul dintre urși s-a sculat în două labe”, își reamintește Gross.

Foto: Marcel Gross

Se pare că acei stâlpi de metal au fost instalați pentru a măsura nivelul zăpezii în perioada rece a anului, însă urșii le-au găsit o întrebuințare mai bună.

Foto: Marcel Gross

„Am rămas uimit”, a mărturisit fotograful.

Foto: Marcel Gross

Urșii s-au dedicat în întregime procesului și primeau o adevărată plăcere, scărpinându-și spatele pe rând sau împreună de stâlpul metalic. Marcel Gross a urmărit distracția urșilor grizzly aproape două ore, până când ei nu au părăsit locul.

Foto: Marcel Gross

Urșii doar își scărpinau spatele și nici măcar nu și-au dat seama ce cadou i-au făcut fotografului. Marcel Gross adoră tot ce are vreo legătură cu natura.

„Probabil aceasta a fost cea mai frumoasă experiență pe care am avut-o în timpul călătoriei mele de 403 zile”, a mărturisit fotograful.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.