Un Volkswagen din 400 000 de piese LEGO (8 foto)

0
1622

Există oare în lume ceva ce nu ar putea fi construit din piese LEGO în dimensiuni reale? Cel mai probabil că nu.

Adevărații entuziaști și fanii artei de construcție din aceste piese de plastic mereu se ridică la noi nivele, creând obiecte din ce în ce mai sofisticate, inclusiv automobile de dimensiuni medii care, deși sunt construite din „jucării”, funcționează. Cu doar câțiva ani în urmă, British National Motor Museum din Beaulieu a prezentat o rulotă din cărămizi de jucărie, însă anul acesta figurina a fost în mod clar depășită de un nou model. Experții în asamblarea obiectelor din piese LEGO, Rene Hoffmeister și Pascal Lenhardbuilt, au prezentat publicului o copie excepțională a legendarului Volkswagen Type 2 Kombi.

Volkswagenul din piese LEGO a apărut la expoziția anuală „F.re.e Travel and Leisure Fair” din Germania. Acesta a fost asamblat pe o ramă de fier și are forma exactă a automobilului retro ce a avut parte de un mare succes în secolul al XX-lea. Rene și Pascal au reprodus autovehiculul în cele mai mici detalii, și au inclus în design chiar și chiuveta tipică pentru Volkswagen Type 2 Kombi, farfurii, un set pentru cafea, periuțe de dinți, aragaz, radio, iluminare funcțională și, cel mai impresionant, o ușa glisantă funcțională exact ca cea a automobilului adevărat. Automobilul „de jucărie” cântărește aproximativ 700 de kilograme, iar lungimea acestuia este de aproape 5 metri, astfel noul Volkswagen Type 2 Kombi este capabil să reziste foarte ușor greutatea a 2 adulți. Pentru a-l construi, Hoffmeister și Lenhardbilt au avut nevoie de 400 000 de piese LEGO.

Cel mai probabil, LEGO-Volkswagen Type 2 Kombi nu ar putea să vă ducă la destinația dorită, însă există și alte modele funcționale construite din piese LEGO. Spre exemplu, mai devreme o echipă de experți în asamblarea obiectelor din LEGO, Bright Bricks, a bătut recordul și a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness, construind cea mai mare rulotă (o remorcă amenajată ca locuință) din 215 158 piese LEGO. Rulota dispunea de electricitate, un pat rabatabil, o vază cu flori din piese LEGO și multe altele. Construcția avea o greutate de 1 200 de kilograme, iar lungime de 3,6 metri. Noul automobil construit de Hoffmeister și Lenhardbuilt depășește cu mult creația echipei Bright Bricks, deși ei încă nu au fost recunoști oficial titulari ai recordului. Cu toate acestea, verdictul judecătorilor urmează să fie enunțat în curând.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.