Top-25: Cele mai stranii rase de câini

0
3444
Foto: commons.wikimedia.org

Probabil toți ați auzit de Retrieverul Auriu și Ciobănescul German, însă a-ți știut că sunt și multe alte rase, unele dintre care arată chiar bizar? Câinii pot fi de diferite forme, mărimi, temperamente, însă, sinceri să fim, unele înfățișări par a fi ieșite din comun.  Fiind inundați în blană sau, având o formă stranie a corpului, aceste creaturi sunt o adevărată bucurie de a fi priviți. Totuși, faptul că arată straniu, nu înseamnă deloc că nu sunt drăguțe sau că nu ar trebui luate acasă și mângâiate. Gata de vedea cele mai stranii rase de câini? Priviți aici, 25 de rase care arată bizar.

 1. Bull Terrier
Foto: commons.wikimedia.org

Creat în secolul XIX ca un câine de luptă, Bull Terrier-ul arată destul de înspăimântător. Totuși, aceștia sunt destul de prietenoși, potriviți pentru a fi luați în familie. Cel mai straniu element al acestei rase este capul care are o formă neobișnuită, asemănătoare cu un ou.

 1. Fila Brasileiro
Foto: commons.wikimedia.org

Fila Brasileiro, de asemenea cunoscut ca Mastiff Brazilian, a fost creat ca un câine pentru vânătoare. El, de asemenea este un câine de pază și adesea are grijă de vite. Mm, v-am spus că acesta poate să și vâneze prăzi mari asemeni unui jaguar? Nu veți dori să vă puneți cu acest câine. Sunt foarte fideli și nu iubesc când străinii îi ating.

 1. Mudi
Foto: commons.wikimedia.org

Creat în Ungaria pentru a paște oi, Mudi sunt extrem de rapizi și au o blană foarte deasă. În timp ce majoritatea reprezentaților acestei rase au culoarea neagră, printre ei se întâlnesc și câini cu o culoare rară, numită «cifra» – fiind de culoarea gri închis, uneori având și niște pete sau o textură de marmură.

 1. Câinele Leopard Catahoula
Foto: commons.wikimedia.org

Câinele Leopard Catahoula, de asemenea are pete ca marmura, datorită cărora au un aspect neobișnuit. Au fost înmulțiți în Louisiana de Nord pentru a paște porcii. Aceste animale sunt niște câini pentru familie excelenți, sunt buni protectori și foarte afectuoși.

 1. Câinele Cântăreț din Guineea Ecuatorială.
Foto: commons.wikimedia.org

Există un motiv bun pentru care ei sunt numiți Câini Cântăreți. Urletul lor se deosebește de toate sunetele pe care le-ați auzit vreo dată, însă chiar dacă îl puteți vedea pe undeva prin filme video, în realitate ba.  În Noua Guinee ei sunt niște rase sălbatice și foarte rare.

 1. Lagotto Romagnolo
Foto: commons.wikimedia.org

Lagotto Romagnolo – este o rasă italiană unică, care era cât pe ce să dispară, dacă nu era o trupă de crescători de câini care au salvat-o. Acești câini au o blană unică deasă și cârlionțată, și au fost creați în special pentru a vâna păsări de apă și a căuta trufe.

 1. Otterhound
Foto: Pxhere.com

Câinii Otterhound au fost creați pentru ceea despre ce le vorbește și numele, să vâneze vidre (otter – vidră). Printre toate animalele, care pot fi vânate, vidrele sunt o alegere destul de stranie. Această rasă are un simț olfactiv foarte ascuțit și o blană foarte lungă și pufoasă.

 1. Mastiff-ul Neapolitan
Фото: en.wikipedia.org

Este mare, încrețit și urât. Mastiff-ul Neapolitan a fost creat pentru pază, însă astăzi este considerat un «gigant» foarte blând.

 1. Affenpinscher
Foto: commons.wikimedia.org

Affenpinscher-ul este un câine micuț de companie, creat de fapt pentru a prinde șobolani. Mm, să fiu sinceră, arată ca Ewoks din «Star Wars».

 1. Thai Ridgeback
Foto: commons.wikimedia.org

Thai Ridgeback este o rasă primitivă de câine thailandez, care era folosit pentru a vâna și era înhămat la trăsuri. Totuși, asemenea tuturor câinilor primitivi, era greu dresat.

 1. Câinele Lundehund Norvegian
Foto: commons.wikimedia.org

Câinele Lundehund Norvegian este foarte straniu, are 6 degete la fiecare picior, doi dintre care sunt conectați la sistemul comun. La început câinele era folosit pentru a fura din cuiburile păsărilor furtunari care se aflau pe stânci. Această rasă, de asemenea, are abilități acrobatice excelente, cu o largă gamă de mișcări.

 1. Brussels Griffon
Foto: en.wikipedia.org

Încă un câine care se aseamănă cu Ewok – Brussels Griffon – în trecut «vagabondul belgian», creat pentru a vâna șobolani. Această rasă are un IQ destul de înalt și are un simț al umorului chiar bun, din această cauză mereu își ține proprietarii în suspans.

 1. Shar Pei
Foto: commons.wikimedia.org

De parcă ar fi o grămadă de albituri șifonate, Shar Pei a fost creat pentru a păzi, vâna și  pentru a se lupta, însă acum, acest câine este un drăgălaș animal de companie.

 1. Mastiff Tibetan
Foto: commons.wikimedia.org

Această rasă primitivă este cunoscută pentru blana foarte stufoasă, îndeosebi pe partea superioară a capului. Câinele a fost creat pentru a păzi bovinele, însă astăzi adesea este folosit ca rasă de expoziție.

 1. Phu Quoc Ridgeback

Phu Quoc Ridgeback – este o rasă foarte rară de pe insula vietnameză Fukuok. Din cauza că această rasă foarte mult timp a fost izolată pe o insulă, câinii se pot mândri cu o descendență pură. Numele de Ridgeback, câinele și l-a primit datorită blăniței deosebite de pe spate, care crește în direcția opusă.

 1. Azawakh
Foto: WikipediaCommons.com

Rasa Azawakh provine din deșertul Sahara și prezintă niște câini mari și slabi cu niște picioare foarte lungi. Sunt buni vânători, devotați și capabili să-și apere casa.

 1. Câinele Rusesc Borzoi
Foto: commons.wikimedia.org

Cu un nas deosebit de lung, rasa Borzoi mai mult se aseamănă cu un furnicar, decât cu un câine. Ei au fost creați și dresați pentru a vâna, câte trei în grup, iepuri, vulpi și lupi. Cu mult mai târziu, ei au devenit animalele de companie ale regilor.

 1. Xoloitzcuintli
Foto: commons.wikimedia.org

Succes în încercarea de a-i pronunța numele! Acest câine este de asemenea numit «câine mexican fără păr» și a provenit de la primii câini care au populat teritoriul Americii de Nord. Oamenii iubesc să-i cuprindă deoarece căldura pe care o emană corpul lor este foarte plăcută.

 1. Pumi
Foto: commons.wikimedia.org

Pumi – este o rasă mai nouă, însă foarte rară cu puțini pui născuți în Statele Unite. De fapt este originară din Ungaria și provine de la rasa de câini Puli.

 1. Dandie Dinmont Terrier
Foto: commons.wikimedia.org

Arată de parcă numai ce a fost la frizer. Dandie Dinmont Terrier a fost creat pentru a vâna vidre și bursuci. Este un câine foarte calm și rezervat și este, de asemenea, considerat «un gentelman al familiei de terrieri».

 1. Puli
Foto: commons.wikimedia.org

Rasa Puli are o blăniță deasă și pufoasă, prin care este greu de crezut că animalele pot să vadă. Însă, nu vă mințiți, este un câine dur, care în trecut păzea turmele, iar astăzi poate fi des văzut la expoziții de câini.

 1. Bergamasco
Foto: commons.wikimedia.org

Câinele Bergamasco arată de parcă ar fi o țesătură groasă de lână. Blana lui lungă nu se aseamănă cu nimic ce am putea fi văzut vreo dată.

 1. Bedlington Terrier
Foto: commons.wikimedia.org

Bedlington Terrier arată de parcă ar fi un extraterestru. Are o blană deasă și creață și niște urechi lăsate în jos. Rasa era cândva folosită pentru a vâna șobolani, iar astăzi este des văzută la expozițiile de câini.

 1. Câinele Chinezesc cu creastă
Foto: commons.wikimedia.org

A fost creat ca un câine de companie pentru invalizi. Câinele chinezesc cu creastă este potrivit pentru un așa rol deoarece își înțelege perfect stăpânul, de parcă ar citi gândurile. Cu toate acestea, aspectul exterior al acestuia poate uimi.

 1. Câinele Peruvian fără păr
Foto: commons.wikimedia.org

Câinele Peruvian fără păr, este de asemenea cunoscut sub numele de «Calato» și este originar din Anzi. Denumirea sa se traduce ca «câine gol» sau «câine dezbrăcat», chiar dacă uneori poate fi acoperit cu puțină blană, majoritatea pot să nu o aibă deloc. Acei câini care nu au blană deloc, pot avea un pic de păr pe partea de sus a capului. Sunt și niște câini de vânătoare foarte buni, deoarece sunt activi și vigilenți.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.