Aceste poze ale unei mame-gorilă ce îi zâmbește cu gingășie primului ei pui vor topi inima oricăruia (3 foto)

0
2251
Foto: Dublin Zoo

Această știre vă va bucura inimile. La data de 1 aprilie, în grădina zoologică din Dublin a fost născut un pui de gorilă hominid, iar pozele în care apare puiul împreună cu mama sa sunt extrem de drăgălașe.

Kafi și puiul ei nou-născut.

Foto: dublinzoo_official / Instagram

Kafi este o mamă-gorilă tânără ce se simte în culmea fericirii din cauza faptului că a născut un pui. Gorila pare a fi foarte mândră, mai ales când își ține puiul în brațe. Potrivit mesajelor de pe pagina oficială a grădinii zoologice, îngrijitorii gorilei Kafi încă nu au reușit să determine sexul puiului, deoarece mama-gorilă nu se îndepărtează de pui, iar îngrijitorii nu doresc să o deranjeze.

Nou-născutul pare a fi mulțumit de cele întâmplate și nu încetează să se agață gingaș de pieptul mamei sale. Pe una dintre imaginile făcute de îngrijitorii grădinii zoologice, micuțul își privește mama cu dragoste, iar pe fața lui poate fi observat un zâmbet. Priviți cât de drăgălași este acest micuț!

Prea dulce!

James Creighton, îngrijitorul gorilei, a enunțat într-un interviu cu ziarul The Irish Times următoarele: „Kafi, care are vârsta de 12 ani, îngrijește de copilul ei foarte bine. Iar tatăl micuțului, gorila Bangui ce are vârsta de 9 ani, se descurcă la fel de bine.

„Bangui s-a dovedit a fi un tată foarte grijuliu, astfel încât noapte se culcă alături de Kafi și puiul ei”, a enunțat Helen Clarke-Bennett, liderul echipei ce se ocupă de expoziția African Plains din cadrul grădinii zoologice.

De asemenea, angajații grădinii zoologice au făcut și niște videoclipuri pentru The Irish Times, în care Kafi își poartă puiul sub razele soarelui primăvăratic. Îngrijitorul gorilei explică de ce Kafi își poartă nou-născutul înfășurat într-o pătură: Kafi a fost crescută de oameni, iar pătura pentru ea reprezintă un confort.

Kafi și puiul ei sunt foarte drăgălași, însă mai există un motiv pentru care grădina zoologică se bucură de nașterea puiului de gorilă. Specia Gorilla gorilla gorilla, se află pe cale de dispariție din cauza distrugerii habitatului lor și a braconajului. Luând în considerație că acest primat hominid locuiește în pădurile dense și zonele mlăștinoase ale Africii centrale, este dificil de identificat câte gorile din această specie au mai rămas în sălbăticie. Unele estimări indică un număr de 100 000 de indivizi.

Nou-născutul gorilei Kafi este deja al 11-lea pui născut în cadrul programului de creștere a animalelor de la grădina zoologică din Dublin.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.