O bufniță și-a împărțit cuibul cu o rățușcă timp de o lună, iar mai târziu micuțul a reușit să se reîntoarcă la familia sa (2 foto)

0
1441
Foto: Laurie Wolf

Într-o frumoasă zi din luna martie, Laurie Wolf se plimba prin curtea sa, analizând numeroasele căsuțe pentru păsări pe care le-a agățat pe copaci împreună cu membrii familiei ei.

La un moment dat, femeia a observat o rață carolina într-o ipostază neașteptată. Pasărea tocmai încerca să-și mute oul dintr-o căsuță pentru păsări în alta. Se pare că primul ei cuib a fost deteriorat și nu mai era sigur.

Era clar motivul pentru care mama-rață a decis să-și mute oul într-o altă căsuță, însă Wolf așa și nu a mai văzut care căsuță a ales-o pasărea. Femeia spera că totul se va termina cu bine și rățușca va crește în siguranță. Peste ceva timp, Laurie a uitat despre acest incident, însă cu o lună mai târziu femeia a devenit martor al unei prietenii incredibile.

Foto: Laurie Wolf

Mai târziu, Wolf și-a reamintit efortul depus de mama-rață pentru a-și muta oul într-o nouă căsuță pentru păsări. În una dintre acele căsuțe recent se cuibări-se o bufniță, însă cine s-ar fi putut gândi că într-un final într-un singur cuib vor ajunge să conviețuiască două specii de păsări complet diferite. Într-o frumoasă zi, cei doi și-au scos capul printr-o singură gaură, o bufniță și o mică rățușcă.

„Am observat că cineva cu pene se mișcă în acea căsuță, iar aproximativ pe la ora patru după amiază m-am gândit că în căsuță a apărut un pui de bufniță. Următoarele două ore am urmărit cuibul, după care brusc am zărit o bufniță și o rățușcă ce se holbau împreună prin gaură”, a povestit Wolf.

Se pare că bufnița a înțeles că oul are nevoie de ajutor și l-a îngrijit până rățușca nu a ieșit din ou. Mai târziu, bufnița a ținut rățuștei companie până aceasta nu s-a reîntors la familia sa.

Cei doi s-au înțeles de minune, căci ambii se holbau mulțumiți prin gaură. Cu siguranță această priveliște era una extraordinară.

De regulă, rățuștele carolina își părăsesc cuibul după 24 de ore de la naștere, urmând chemările părinților. Laurie a urmărit cele două păsări scoțând capul prin gaură timp de aproape jumătate de oră. La un moment dat, rățușca a scos un sunet care a fost auzit de părinții adevărați ai micuțului.

„Noi presupunem că mica rățușcă a auzit și ea chemările părinților, deoarece pasărea a sărit brusc din căsuța pentru păsări și s-a îndreptat spre gardul nostru, după care în curtea vecinilor unde exisă un mic iaz și unde am zărit de mai multe ori rațe din specia carolina”, a povestit Wolf.

Rățușca și bufnița s-au despărțit în momentul când primul a părăsit cuibul pentru a se reuni cu adevărata familie. Bufnița aproape o lună a îngrijit oul rățuștei, până în momentul când cesta nu a ieșit din ou și nu a părăsit cuibul.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.