Doi pui de vulturi căzuți din cuib abia așteptau să-și revadă mama (6 foto)

0
3440

„Puii de vultur sunt foarte drăguți, gingași și pufoși”.

Kathy Pitts își plimba câinele printr-un cartier din Sequim, Washington, când dintr-o dată câinele ei a simțit un miros neobișnuit.

Acesta a început să latre, ducând-o pe Pitts spre tufișul din grădina vecinului ei. Acolo, în umbra frunzelor, femeia a zărit doi pui de vultur acoperiți cu pene foarte pufoase de culoare gri cenușiu.

Foto: Keith’s Frame of Mind/Keith Ross

Pitts a realizat că micile păsări nu sunt niște pui obișnuiți. De fapt, ei sunt urmașii unei perechi de acvile cu capul alb pe nume Ricky și Lucy care își construiesc cuiburile aici încă din anul 2013. În ultimii câțiva ani, Ricky și Lucy au pierdut câțiva pui și văzând cele întâmplate, Pitts nu putea să creadă că are să se întâmple din nou, de aceea femeia imediat a sunat-o pe Jaye Moore, un specialist în domeniul sălbăticiei.

Foto: Facebook/Rich Proctor Photography

Moore imediat a dus puii la centrul veterinar, unde aceștia au fost examinați și curățiți. S-a dovedit că puii au aproximativ 3-4 săptămâni, prea puțin pentru a părăsi cuibul. „Puii se mișcau foarte lent, erau tensionați și urmăreau cu atenție tot ce se întâmplă. Era clar că puii nu se simțeau confortabil într-un mediu străin”, a remarcat  Keith Ross, un fotograf care a fotografiat procesul de salvare. „Puii de vultur sunt foarte drăguți, gingași și pufoși”.

Foto: Keith’s Frame of Mind/Keith Ross

O altă problemă a fost întoarcerea acvilelor înapoi în cuibul lor care se afla în vârful unui pin. Când Casey Balch, proprietarul Pacific Northwest Tree Service, a auzit că Ricky și Lucy au nevoie de ajutor, el a alocat imediat un loc în programul său încărcat și s-a grăbit să ajute puii. Ricky și Lucy înspăimântați urmăreau fiecare mișcare a lui de pe copacul din apropiere, mai ales când bărbatul se ocupa de pui.

Foto: Keith’s Frame of Mind/Keith Ross

„În cele din urmă Balch s-a urcat în copac”, a enunțat Keith Ross. ”Ajungând lângă cuib, bărbatul a pus puii într-o pungă verde, i-a ridicat și i-a pus înapoi în cuib. În tot acest timp, mama vultur zbura deasupra bărbatului, urmărind ce se întâmplă”.

Foto: Keith’s Frame of Mind/Keith Ross

A trecut deja o săptămână de când puii de vultur au fost puși înapoi în cuib, iar locuitorii orașului Sequim urmăresc cu atenția viața familiei. Toți au fost bucuroși să vadă că Ricky și Lucy au revenit din nou la regimul parental, își hrănesc pe rând puii și urmăresc cu atenție ca prădătorii să nu să se apropie de ei.

Foto: Keith’s Frame of Mind/Keith Ross

„Toți se îngrijorau când puii au apărut”, a enunțat Ross. „Situația cu puii care au căzut din cuib și au fost reîntorși acolo din nou pare a fi o metaforă, de parcă toții copii orașului Sequim s-au reîntors acasă”.

„Se sperăm că de data aceasta puii o să rămână la locul lor”, a adăugat Keith.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.