O familie a descoperit în propria casă un tigru (3 foto)

0
1545

Tigrul urma să facă un pui de somn exact pe patul lor.

Săptămâna trecută, după ce Parcul Național Kaziranga (Kaziranga National Park) din statul Assam, India, a avut de suferit din cauza unei inundații severe, multe animale au rămas independente, neștiind ce să facă sau unde să meargă. În timp ce alte animale cutreierau intersecțiile din statul indian Assam, încercând să găsească un loc uscat unde să se adăpostească, un tigru rătăcind foarte departe de parc a găsit un loc neobișnuit.

Joi dimineața cineva a observat cum tigrul mergea de-a lungul unei șosele, cel mai probabil încercând să se ascundă de inundație și să ajungă pe dealurile Karbi care se află în apropiere de stat. Probabil tigrul a fost speriat de ceva, căci în loc să-și continue drumul, acesta brusc a sărit un zid și s-a furișat prin fereastra unei case din apropiere… ajungând exact într-un dormitor unde, din fericire, nu se afla nimeni și adormind imediat.

Foto: Dr Samshul Ali/ IFAW-WTI

De îndată ce membrii familiei cărora le aparținea casa au realizat pe cine au în vizită, casa imediat a fost părăsită. Familia a apelat la ajutor, și în curând salvatorii Departamentului pădurilor statului indian Assam (Assam Forest Department), muncitorii Fondului pentru protecția animalelor din India (Wildlife Trust of India) și angajații Fondului Internațional de protecție a animalelor (International Fund for Animal Welfare) au început să acționeze. Împreună aceștia au încercat să afle cum ar putea să scoată tigrul ce dormea în casă fără prea mult zgomot.

Foto: Dr Samshul Ali/ IFAW-WTI

Din fericire, tigrul a rămas foarte calm, bucurându-se de posibilitatea de a dormi pe o saltea confortabilă. De fapt, acesta chiar părea indiferent față de tot ce se întâmpla și dormea liniștit aproape tot timpul. De îndată ce a venit noaptea și autostrăzile au fost pustiite, salvatorii au blocat o secțiune a autostrăzii, după care au lansat câteva petarde, forțând tigrul să se trezească și să părăsească casa pentru a se întoarce pe autostrada.

Foto: Dr Samshul Ali/ IFAW-WTI

„Departamentul pădurilor statului indian Assam lucrează cu noi în permanență pentru a asigura protecția Oamenilor și animalelor afectate de inundații și de retragerea apelor, fenomene care de fiecare data ne creează dificultăți noi”, a comunicat Fondul pentru protecția animalelor din India. „De asemenea, această situație creează dificultăți pe autostrăzi și în orașele sau satele care sunt în calea animalelor”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.