Top-25: Cele mai extremiste locuri din lume

0
1598
Foto: commons.wikimedia.org

V-ați gândit vreo dată că natura nu peste tot este blândă cu oamenii? A-ți vrea să știți care sunt cele mai abuzive locuri din lume? Ei bine, a-ți venit unde trebuie.  Locurile neobișnuite mereu au trezit interes. Anume din această cauză vă prezentăm o colecție din cele mai excepționale și chiar extremiste locuri de pe pământ. Unele par a fi niște atracții turistice distractive, iar altele sunt un adevărat  infern pentru ființa umană. Deci, puneți-vă centura și haideți să explorăm cele mai extremiste 25 de locuri din lume.

  1. Teahupoo, Tahiti
Foto: commons.wikimedia.org

Dacă ești un profesionist în surfing, atunci Teahupoo este pentru tine. Aici se strâng cei mai extremiști surferi pentru a prinde cele mai mari și mai periculoase valuri din lume. De ce periculoase? Pentru că apa se lovește cu asprime de recifele ascuțite de corali și un astfel de hobby s-ar putea să se termine rău pentru cei nepregătiți.

  1. Stația Vostok din Antarctica
Foto: WikipediaCommons.com

Nu fiecare ar alege o vacanță în cel mai rece loc din lume. Lucrurile par a fi prea serioase la Stația Vostok din Antarctica unde temperatura poate ajunge la -87°C. Vara aici se ocupă de cercetări 25 de oameni de știință, pe când iarna rămân doar vreo 13.

  1. Cascada Angel, Venezuela
Foto: commons.wikimedia.org

Cascada Angel din Venezuela este cea mai înaltă cascadă din lume, având înălțimea de 984 metri și cea mai lungă treaptă de 806 metri. Pentru o comparație, imaginați-vă înălțimea triplată a Turnului Eiffel.

  1. Marea moartă
Foto: commons.wikimedia.org

Marea moartă este amplasată între Israel și Iordania și are cea mai joasă altitudine de pe pământ, fiind situată la 430 metri sub nivelul mării. De asemenea, apele acestei mări sunt cele mai sărate din lume și datorită acestui fapt, corpul unui om se poate ține cu ușurință deasupra apei.

  1. Muntele Thor
Foto: commons.wikimedia.org

Acest munte a fost numit în cinstea zeului fulgerelor, Thor, și probabil și-a meritat din plin numele. Partea de vest a acestuia este extrem de abruptă și are lungimea de 1249 metri. Foarte mulți alpiniști au încercat să-l măsoare însă nu toate încercările au fost reușite.

  1. Gansbaai, Africa de Sud
Foto: commons.wikimedia.org

În apele de pe malurile orașului Gansbaai se găsesc foarte mulți Rechini Albi. Turiști din întreaga lume se strâng aici pentru a-i cerceta mai amănunțit. În aceste locuri adesea sunt înregistrate filme documentare despre rechini. Dacă simțiți că nu veți șovăi în fața primejdiei, a-ți putea chiar să închiriați o barcă și să înotați corp la corp cu aceste bestii.

  1. Peștera Krubera
Foto: commons.wikimedia.org

Peștera Krubera este cea mai adâncă peșteră din lume și este amplasată nu departe de Marea Neagră, în Masivul Arabika. Începe cu o gaură mică însă ajunge la o adâncime de 2197 metri. La început, pasajele erau foarte înguste, însă în timpul cercetărilor acestea au fost mărite pentru a se putea trece liber prin ele. În ultimii ani, peștera a devenit ceva asemănător cu ”Everest” în speologie.

  1. Deșertul Atakama
Foto: Pixabay.com

Dacă sunteți fan al climei uscate, deșertul Atacama din Chili este pentru voi. Testele efectuate de NASA au arătat că ăsta este cel mai uscat loc de pe planetă. După cum v-ați putea imagina, temperaturile aici sunt extremiste, de la +40°C ziua, și +5°C în perioada de noapte.

  1. Cea mai lungă denumire din lume
Foto: WikipediaCommons.com

Noua Zeelandă este o țară uimitoare. Aici se găsesc unele din cele mai frumoase priveliști și peisaje, de asemenea această mică insulă se poate mândri și cu cea mai lungă denumire de loc. Unul din dealurile statului se numește „Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaun-gahoronukupokaiwhenuakitanatahu”. Mult noroc în încercarea de a-l pronunța.

Și știți ce înseamnă? Cam așa ceva: „Locul unde Tamatea, omul cu genunchi mari, care a urcat, a coborât ca mâncător de pământuri, a cântat din fluier pentru iubita lui”

  1. Groapa Marianelor
Foto: WikipediaCommons.com

Groapa Marianelor este cel mai adânc punct de pe suprafața pământului și se află în Oceanul Pacific, nu departe de Insulele Filipine. Are aproximativ 11 km și foarte puțini s-au decis să coboare în ea.

  1. Insula Queimada Grande, Brazilia
Foto: commons.wikimedia.org

Nu departe de plajele braziliene se află unul dintre cele mai periculoase locuri de pe suprafața pământului, insula Queimada Grande, de asemenea cunoscută și ca fiind cea mai habitată insulă de Bothrops insularis – o specie de șerpi a căror mușcătură provoacă necroză imediată a țesuturilor. Autoritățile braziliene interzic vizitarea insulei, deoarece iadul acestor reptile pot omorî omul în mai puțin de o oră.

  1. Oimiakon, Rusia
Foto: flickr.com

Oimiakon nu este doar un sat rusesc. Este cel mai rece punct locuit din întreaga lume, unde temperatura poate atinge -66°C. Este foarte periculos să locuiești aici. Odată, o pereche la care s-a defectat mașina a înghețat până la moarte, încercând să caute vreun ajutor. Chiar și în perioada de primăvară temperatura aici nu se ridică la mai mult de -17°C.

  1. Vulcanul Kīlauea
Foto: WikipediaCommons.com

Nu există vreun loc mai extremist decât vulcanul Kīlauea de pe Insulele Hawaii. Kīlauea este unul dintre cei mai activi vulcani și este periculos să te găsești pe lângă el în timp ce emană foc. Una dintre cele mai îndelungate erupții a distrus aproximativ 200 de clădiri.

  1. Dallol, Etiopia
Foto: commons.wikimedia.org

Vulcanul Dallol creează un peisaj nemaipomenit de frumos, însă acest loc nu este chiar atât de inocent cum pare. Temperatura medie anuală din această regiune este de 34,4°C și reprezintă un record pentru o așezare locuită de pe Pământ.

  1. Vulcanul Chimborazo, Ecuador
Foto: commons.wikimedia.org

Am aflat deja că Groapa Marianelor este cea mai adâncă groapă din lume, a venit timpul și pentru cel mai înalt munte de pe suprafața pământului. Cucerirea Everestului cu siguranță este un lucru extraordinar, însă în dependență de modul în care se măsoară, nu el este cel mai înalt munte de pe Glob. Dacă am măsura de la nivelul mării, Everest va fi de 9000 de metri în înălțime, însă dacă am măsura de la centrul pământului, atunci Vulcanul Chimborozo va fi mai înalt. Probabil acest fapt este chiar un plus, deoarece pentru a urca pe vârful vulcanului Chimborozo este nevoie de 2 săptămâni, pe când cucerirea Everestului va dura 2 luni.

  1. Cernobâl
Foto: WikipediaCommons.com

De și au trecut deja 32 de ani de la catastrofa din Cernobâl, orașul tot a rămas neprietenos pentru biodiversitate, inclusiv și pentru oameni. Totuși, în anumite regiuni ale orașului se organizează excursii pentru turiști. Orașul a fost părăsit din cauza unei explozii la centrala nucleară din regiune în anul 1986. Aproximativ 100 000 de oameni au fost evacuați, lăsând Cernobâl-ul să se transforme într-un oraș-fantomă.

  1. Paradise, Washington
Foto: сommons.wikimedia.org

În perioada de iarnă, Paradise deschide un peisaj magic, deoarece este acoperit cu zăpadă de aproximativ 16 metri. Acest loc este cel mai înzăpezit de pe Pământ, din această cauză, turiști din întreaga lume vin aici pentru a schia, a se da cu snow-bordul sau, pur și simplu, pentru a savura peisajele nemaipomenit de albe și strălucite.

  1. Salar de Uyuni, Bolivia
Foto: сommons.wikimedia.org

Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de aproximativ 7,242 km2. Este un loc excepțional. Însă, o călătorie în această zonă ar fi extrem de dificilă, deoarece nu există drumuri spre el, iar nopțile în perioada de iarnă sunt extrem de reci.

  1. Bishop Rock
Foto: сommons.wikimedia.org

Bishop Rock este cea mai mică insulă pe care a fost vreo dată construită vreo clădire. În 1858, englezii au decis că construcția unui far pe vârful unei insule foarte mici din apropiere, va salva sume mari de bani pe care aceștia îi pierd regulat din cauza deselor naufragii. Farul are 51 metri în lungime, este complet automatizat și încă există.

  1. Tristan da Cunha, Marea Britanie
Foto: сommons.wikimedia.org

Tristan da Cunha sunt un grup de insule izolate de civilizație dar pe care locuiesc oameni. Nu este un loc chiar potrivit pentru o vacanță. Aici nu se găsesc restaurante sau hoteluri, și nici măcar să folosiți un card bancar nu veți fi în stare, iar pentru a ajunge pe insulă veți avea nevoie de o barcă și 7 zile în ocean, deoarece pe Tristan da Cunha nu există vreun aeroport.

  1. Coreea de Nord
Foto: сommons.wikimedia.org

Probabil nu există vreun loc mai extremist decât Coreea de Nord. Aici, regimul totalitar încă nu a fost înlăturat iar populația acestei țări până în prezent suferă teroare și foame, unii fiind chiar trimiși în lagăre de concentrare. Pe lângă acestea, Coreea continuă să-ți îmbunătățească potențialul nuclear. Este un loc extrem de abuziv față de ființa umană.

  1. Pico de Loro, Columbia
Foto: сommons.wikimedia.org

Pico de Loro din Colombia este cel mai potrivit loc pentru cei ce iubesc surfingul. Aici poți avea parte de cele mai frumoase valuri și cele mai fascinante emoții. Din păcate, acest loc nu este popular printre simplii turiști, din această cauză, pentru a ajunge acolo, veți avea nevoie de o barcă și un ghid, care v-ar putea găsi cel mai bun loc pentru surfing. Mai mult ca atât, Pico de Loro este un loc izolat de civilizație, din această cauză va trebui să vă luați de rezervă apă și hrană dar și echipament pentru camping.

  1. Mongkok, Hong Kong
Foto: ommons.wikimedia.org

În timp ce unele locuri sun complet izolate de civilizație, altele sunt prea populate. Astfel, Mongkok este unul dintre cele mai aglomerate locuri de pe pământ. Aici, unui număr de 13 mii de oameni îi revine un km2.

  1. Mina Iron Mountain din California
Foto: WikipediaCommons.com

Mina Iron Mountain din California este foarte tare poluată de substanțe acide, zinc, cupru și cadmiu care se elimină din pereții acesteia. Aici, concentrația de poluanți și acizi este într-atât de puternică, încât poate arde pielea și dizolva țesuturi. Cercetarea acestei mini de către un om nu ar fi posibilă, din această cauză NASA a recurs la tehnologii și a trimis în mină un robot, pe care nu l-au mai văzut niciodată…

  1. Laboratorul Orfield din Minnesota
Foto: commons.wikimedia.org

Laboratorul Orfield din Minneapolis, statul Minnesota este introdus în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai lipsită de zgomote cameră. Este un loc perfect pentru a lucra, însă periculos pentru starea spirituală. Nu mulți ar putea suporta liniștea terifiantă din această încăpere întreruptă doar de propria respirație și bătăile inimii.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.