Câștigătorii concursului Historical Photographer Of The Year din anul 2018 (21 Foto)

0
1161

În cadrul acestui concurs au fost premiate fotografiile locurilor faimoase și obiectelor culturale din întreaga lume. De la comorile naționale până la perlele ascunse care nu sunt atât de bine cunoscute publicului, aici o colecție de fotografii efectuate de profesioniști și amatori.

Fotografiile care au fost trimise la concursul Historical Photographer Of The Year în anul 2018 au fost evaluate după câteva criterii: originalitatea, compoziția și performanța tehnică, precum și povestea care demonstrează importanța istorică a fotografiilor. Fotografiile colectate pentru acest articol vă permite să aruncați o privire la unele dintre cele mai importante situri istorice.

1. Forturile maritime ale Nisipurilor roșii fac parte din fortificațiile Marii Britanii din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Forturile au fost construite pentru a proteja Londra de atacurile aeriene.

Foto: Mark Edwards/Historic Photographer of the Year

2. Comuna medievală Le Mont-Saint-Michel este situată pe coasta nord-vestică, în apropierea graniței dintre Bretania și Normandia din Franța. Acesta reprezintă unul dintre cele mai recunoscute și cele mai vizitate obiective istorice din regiune. Golful din jur creează o atmosferă nemaipomenită de liniște și pace. Această fotografie a fost făcută la începutul lunii martie a anului 2018 și cuprinde un peisaj neobișnuit pe care localnicii îl numesc Les Méandres. La sfârșitul zilei, razele soarelui ce apune se reflectă în canalele pline cu apă creând un peisaj și mai frumos.

Foto: Daniel Burton/ Historic Photographer of the Year

3. Pietrele Callanish de pe insula Lewis

Foto: David Ross/ Historic Photographer of the Year

4. Această fotografie a fost făcută în orașul-fantomă Pripyat cu 30 de ani mai târziu după dezastrul nuclear de la Cernobâl. Anterior, în oraș locuiau aproape 50 000 de angajați ai centralei nucleare de la Cernobîl împreună cu familiile lor.

Foto: Dave Searl /Historic Photographer of the Year

5. Arca Santa Catalina din orașul Guatemala din Antigua este o atracție turistică care reprezintă o capodoperă din epoca colonizării. Orașul a fost fondat de conchistadori în anul 1543 și mai târziu a devenit unul dintre cele mai renumite orașe din Spania. Fiind situat în umbra vulcanului Agua, comunitatea care a locuit în acest oraș a avut de suferit din cauza unei serii de cutremure foarte puternice, prin urmare, în anul 1773, locuitorii au părăsit orașul. Antigua din Guatemala a fost în ruine până în anul 1944, când a fost declarat un monument național. Acum acest loc este o destinație turistică foarte populară, iar principala atracție a orașului este arca Santa Catalina.

Foto: Daniel Burton/Historic Photographer of the Year

6. Templul lui Bel din Palmyra, Siria, înainte de a fi distrus în timpul războiului civil.

Foto: Dave Lyon/Historic Photographer of the Year

7. O parte din seria de fotografii de la Auschwitz și Birkenau. Această fotografie a fost făcută la sfârșitul unei linii de cale ferată.

Foto: Eleanor Killner/Historic Photographer of the Year

8. Fortăreața Jaisalmer este situată în orașul Jaisalmer din Rajasthan, India. Se crede că aceasta este una dintre puținele „fortărețe vii” din lume, deoarece aproape 1/4 din populația vechiul oraș încă locuiește aici. Fortăreața Jaisalmer este a doua cea mai veche fortăreață din Rajasthan și a fost construită în anul 1156 de către Rajput Jaisal.

Foto: Rajesh Dhar/Historic Photographer of the Year

9. O privire la ruinele fortăreței medievale Enisala vă va face să vă gândiți la istoria acestui orășel. Fiind un oraș înfloritor care făcea parte din seria nordică a „drumului mătăsii”, Enisala a fost un loc viu cu o fortăreață strategică care era necesară pentru a proteja orașul. În prezent, pe ici dincolo încă mai sunt auzite istorii despre acest loc vechi, iar faimosul „drum al mătăsii” astăzi  este vizitat de mii de păsări care aterizează aici pentru a se odihni după un zbor lung într-una dintre cele mai frumoase părți din regiunea Dobrogea din România.

Foto: Diana Buzoianu/Historic Photographer of the Year

10. Cărți înlănțuite în Vechea Bibliotecă, Jesus College, Cambridge.

Foto: Sara Rawlinson/Historic Photographer of the Year

11. În secolul al XVII-lea în Svalbard era larg răspândită vânătoarea de balene pentru colectarea grăsimilor, în special printre britanici și olandezi. Datorită temperaturilor scăzute, unele dintre colibele construite în acea perioadă s-au păstrat într-o stare aproape perfectă, astfel încât în prezent au devenit monumente protejate. Aceste obiecte sunt extrem de fragile, de aceea nimănui nu îi este permis să se apropie de ele prea mult.

Foto: Сhris Dobbs/Historic Photographer of the Year

12. Zidul lui Hadrian (Hadrian’s Wall) lângă turnul de oțel.

Foto: David Ross/Historic Photographer of the Year

13. Cândva marele Zimbabwe a fost centrul unei importante civilizații africane, iar oamenii au locuit aici între secolele al XII-lea și al XVI-lea.

Foto: Iain Pearson/Historic Photographer of the Year

14. Acest port iconic a avut un trecut glorios, iar astăzi rămâne a fi centrul principal al Brighton Beach.

Foto: Ben Nazarko/Historic Photographer of the Year

15. Văpaia navei norvegiene Nornen SS care a naufragiat în ziua de 3 martie a anului 1897 nu departe de coasta Berrow.

Foto: Mark Edwards/Historic Photographer of the Year

16. Catedrala excepțională din Cordoba, Spania.

Foto: Bjørn Andre Hagen/Historic Photographer of the Year

17. Tunel pentru pietoni și bicicliști sub râul Tyne din Newcastle (în prezent închis pentru reparații). Fotografia prezintă o scară rulantă din lemn care este considerată a fi cea mai lungă scară rulantă din lemn din lume.

Foto: George Ledger/Historic Photographer of the Year

18. Castelul Dunstanburgh, fotografiat de pe plaja Embleton Bay, arată magnific în razele soarelui ce răsare.

Foto: John Carson/Historic Photographer of the Year

19. Castelul Sammezzano este un exemplu rar de arhitectură eclectică și maurică din Europa.

Foto: Roman Robroek/ Historic Photographer of the Year

20. Nori de fum care s-au format în urma unui incendiu forestier pe muntele Vezuviu și atârnă deasupra ruinelor Pompei, Italia.

Foto: Juan Pablo/ Historic Photographer of the Year

21. Cel mai mare monument budist din lume care se află în provincia centrală Java din Indonezia. Templul Borobudur a fost construit în secolele al VIII-lea și al VIV-lea de către conducătorii dinastiei Shailendra, după care a devenit principalul loc de pelerinaj pentru budiști.

Foto: Sirsendu Gayen/ Historic Photographer of the Year

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.