TOP-15: Cele mai înalte statui din lume

0
6081

După ce în India a fost construită Statuia Unității, aceasta a fost plasată pe primul loc în lista celor mai înalte statui din lume.

Sculptura îl reprezintă pe omul de stat indian Sardar Vallabhbhai Patel și se ridică la 182 de metri, depășind recordul precedent al statuii Spring Temple Buddha din județul Lushan din China. Utilizând standardul Wikipediei și comparând cele mai înalte figuri omenești sau de animale, fără a lua în considerație înălțimea piedestalului, în acest articol am colectat 15 fotografii ale celor mai înalte statui din lume, plus un bonus care include 5 fotografii ale unor statui mai mici însă foarte faimoase.

1. Statuia Unității care îl reprezintă pe Sardar Vallabhbhai Patel, unul dintre fondatorii Indiei moderne, a fost inaugurată la 30 octombrie a anului 2018 în Kevadia, statul de vest Gujarat, India. Monumentul are o înălțime de 182 metri și este cea mai înaltă statuie de pe planeta Pământ.

Foto: Amit Dave / Reuters

2. Spring Temple Buddha se află pe al doilea loc în lista celor mai înalte statui din lume, având 128 de metri. Statuia se află în apropiere de orașul Zhaocun, în județul Lushan, provincia Henan, China, și a fost finisată în anul 2008.

Foto: Stacia020 / Shutterstock

3. Satuia Laykyun Sekkya Buddha din Khatakan Taung, este a treia cea mai înaltă statuie din lume cu o înălțime de 115,8 metri.

Foto: Akedesign / Shutterstock

4. Marele Buddha Ushiku, Japonia, 29 aprilie 2018. Statuia cu o înălțime de 100 de metri a fost finisată în anul 1993 și timp de 9 ani și-a păstrat titlul de cea mai înaltă statuie din lume, astăzi plasându-se pe locul patru.

Foto: Eedology / Shutterstock

5. Orașul Sendai, Japonia: vedere la statuia de 100 de metri Sendai Daikannon de pe muntele Aoba.

Foto: B-hide the scene / Shutterstock

6. Statuia de 99 de metri „Guishan Guanyin o mie de mâini și ochi” din templul Miyin din Weishan, orașul Changsha, China.

7. Marele Buddha thailandez din templul Wat Muang, provincia Ang Thong, Thailanda. Sculptura ajunge până la 92 de metri înălțime.

Foto: Sirastock / Shutterstock

8. Statuia de 88 de metri Dai Kannon din parcul Kita no Miyako în timpul unui festival din Takasaki din Japonia. Monumentul reprezintă creatura Guanyin bodhisattva sau Avalokitesvara.

Foto: Jyugem / Shutterstock

9. Această poză a fost făcută la 22 august a anului 2017 în Volgograd, Rusia. În imagine poate fi văzut și complexul memorial al lui Mamayev Kurgan, dedicat celui de-al doilea Război Mondial, împreună cu statuia „Patria Mamă te cheamă!”. Acest monument este cel mai înalt din Rusia, având o înălțime de 85 de metri.

Foto: Alexey Filippov / AFP / Getty

10. Awaji Kannon sau Heiwa Kannon este o statuie de 80 de metri care o reprezintă pe zeița milosteniei Guanyin și se află pe insula japoneză Awaji.

Foto: CC BY-SA 松岡明芳

11. Statuia Marelui Buddha atinge o înălțime de 79 de metri și este situată în Ling Shan, provincia Jiangsu, China.

Foto: JoeyPhoto / Shutterstock

12. Statuia lui Guanyin din Templul Nanshan. Fotografia a fost făcută la 25 octombrie a anului 2017, în Sanya, Hainan, China. Sculptura a fost realizată în anul 2005 și are o înălțime de 78 de metri.

Foto: TPG / Getty

13. În fotografie a fost surprins un monah care se plimbă de-a lungul unui drum, iar în spatele lui poate fi văzută statuia de bronz Dizang Pusa, bodhisattva, care are o înălțime de 76 de metri. În budismul Mahayana bodhisattva este un protector al creaturilor din iad. Statuia a fost plasată pe muntele Jiuhua din provincia Anhui, China, în anul 2017.

Foto: Lao Ma / Shutterstock

14. Statuia zeiței Guanyin are o înălțime de 76 de metri și se află la Mănăstirea Hong Kong din Tsz Shan.

Foto: Tommy Honlhong Lee / Shutterstock

15. A cincisprezecea cea mai înaltă statuie din lume este Garuda Wisnu Kencana care are o înălțime de 75 de metri și se află în Bali. Monumentul este făcut din cupru și oțel, a fost inaugurat abia în anul 2018 și îl reprezintă pe Vișnu (unul din zeii principali în religia hindusă) pe o pasăre mitică numită Garuda.

Foto: Liem Men Sang / Shutterstock

16. Primul monument din categoria „bonus” se află pe locul 29 în lista celor mai înalte statui din lume și îl reprezintă pe Guan Yu (un general al împărăției Shu din perioada celor Trei Regate). Statuia are 58 de metri și se află în orașul Jingzhou din China. Generalul Guan Yu a trăit cu aproximativ 1800 de ani în urmă și a fost venerat ca un zeu al războiului.

Foto: Lim Xiu Xiu / Shutterstock

17. Pe locul 39 din lista celor mai înalte statui din lume se află Monumentul Renașterii Africane – o statuie de 49 de metri înălțime, situată pe un deal vulcanic cu vedere spre Dakar, capitala Senegalului. Fotografia a fost făcută la 27 septembrie a anului 2017. Monumentul a fost construit de o companie nord-coreeană, proiectat de arhitectul senegalez Pierre Goudiaby și inaugurat în anul 2010.

Foto: Seyllou / AFP / Getty

18. Statuia Libertății din New York se află pe locul 47 în lista celor mai înalte statui din lume, având o înălțime de doar 46 de metri. În fotografie statuia a fost surprinsă pe fundalul clădirii Empire State Building iluminată în culorile steagului francez în onoarea victoriei Franței la campionatul de fotbal al Cupei Mondiale din 2018.

Foto: Gary Hershorn / Getty

19. Pe locul 68 se află statuia ecvestră a lui Genghis Khan, care se ridică la 40 de metri și se află în Tsonjin Boldog, lângă Ulan Baatar și Erdenet, în provincia Tov, Mongolia. Fotografia a fost făcută la 16 iulie a anului 2016.

Foto: Joel Saget / AFP / Getty

20. Ultima fotografie din categoria „bonus” cuprinde statuia lui Hristos Răscumpărătorul care se ridică deasupra Rio de Janeiro, Brazilia și are o vedere la muntele Sugar Loaf și Golful Guanabara. Deși monumentul se află pe vârful unui munte de 700 de metri, înălțimea statuii în sine este de numai 30 de metri, iar în lista celor mai înalte statui din lume este plasată pe locul 135.

Foto: Matthew Stockman / Getty

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.