Acest câine ogar afgan are o blăniță extraordinar de lungă și frumoasă (7 foto + video)

0
9624

AJ Nirvana Battle este un câine de 3 ani de rasă ogar afgan care locuiește în China. AJ este un adevărat fotomodel din lumea animalelor de companie. Câinele are o înfățișare superbă și adoră să pozeze pentru camere, având o blăniță foarte bine îngrijită și frumoasă.

Privind cât de frumos este acest câine, este ușor să-ți dai seama că oriunde Battle nu ar fi adus de proprietarul său, acesta nu va rămâne fără atenție din partea trecătorilor. Cu toate acestea, frumusețea câinelui nu este totalmente înnăscută.

Kevin Chan este proprietarul faimosului câine. Bărbatul locuiește în Beijing și lucrează ca director de marketing. Pentru fiecare 7-10 zile, Kevin petrece 6-8 ore pentru a-și pieptăna animalul de companie. După cum deja ați înțeles, proprietarul depune foarte mult efort pentru a menține aspectul fizic al câinelui. Chan nu regretă nici un ban pentru cele mai scumpe produse de îngrijire a blănii animalului său de companie și îi cumpără tot ce-i mai bun. Chinezul susține că a cheltuit deja aproximativ 15 mii de dolari pentru produse de îngrijire și că în fiecare săptămână cheltuiește câte 150 de dolari pentru a menține igiena câinelui său. Sunt niște bani foarte mari, însă Chan consideră că eforturile își merită prețul și că AJ este un membru cu drepturi depline al familiei sale.

Foto: Kevin Chan/Facebook

Kevin Chan are 29 de ani și deja știe totul despre îngrijirea blăniței animalului său de companie. Înainte de a-l pieptăna, Chan pulverizează un amestec de nutrimente pe blănița lui AJ pentru a o face mai moale, după care utilizează un pieptene natural împreună cu pulbere de talc sau pulbere pentru copii. Toate acestea sunt necesare pentru a separa atent toate încurcăturile și nodurile care se formează foarte ușor pe blănurile de acest tip.

Foto: Kevin Chan/Facebook

„În fiecare zi dau blana lui Battle cu un spray special ce conține un amestec din substanțe nutritive după care îl pieptăn. Sunt nevoit să-l pieptăn în fiecare zi, de altfel blana se va încâlci. Când Battle era mai mic, eram nevoit să am grijă de blana lui câte două ore pe zi, însă acum am nevoie de doar o oră”, a mărturisit Kevin Chan.

Foto: Kevin Chan/Facebook

Chan susține că niciodată nu s-a gândit la stilul animalului său de companie. De fiecare dată el își urmează dorințele, ci nu scopurile. În plus, Kevin este sigur că nu el și-a ales câinele, ci câinele l-a ales pe el, de aceea el trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru ca Battle să trăiască o viață frumoasă și să primească îngrijirea care i se cuvine.

Foto: Kevin Chan/Facebook

Proprietarul câinelui fotomodel se mândrește de aspectul fizic al animalului său, de aceea Kevin a cumpărat un aparat de fotografiat profesionist și a luat niște cursuri de fotografiere. Toate acestea Kevin le-a făcut doar pentru a posta cele mai bune poze cu Battle pe paginile sale din rețelele de socializare. Spre exemplu, Chan în mod regulat adaugă fotografii noi cu iubitul său animal de companie pe pagina sa de Facebook.

Foto: Kevin Chan/Facebook

„Când oamenii îl văd pe Battle, de fiecare dată reacționează în mod diferit. Unii mă întreabă dacă animalul meu de companie este un câine sau o oaie. Alții îmi spun că probabil îmi este foarte greu și costisitor să-l întrețin. De asemenea, oamenii adesea mă întreabă de ce rasă este Battle și susțin că este extrem de simpatic, rugând să le permit să facă o fotografie cu el”, își reamintește Kevin Chan. În plus, mulți oameni au remarcat că Kevin este un proprietar foarte iubitor și grijuliu.

Foto: Kevin Chan/Facebook
Foto: Kevin Chan/Facebook

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.