50 de ani mai târziu: Cercurile misterioase dintr-o pădure din Japonia (3 foto)

0
1442

Aceste două cercuri uriașe din Miyazaki, Japonia, sunt o operă de artă și au fost create de Terra de-a lungul mai multor ani. Ele sunt formate din cedri care au fost plantați cu o jumătate de secol în urmă. Copacii au fost sădiți în formă de cercuri pentru a testa o teorie științifică din domeniul botanicii.

La mijlocul anilor 1970, Ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale din Japonia a pus la dispoziția oamenilor de știință o bucată de pământ pentru crearea acestei păduri experimentale și determinarea modului în care intensitatea copacilor dintr-o pădure afectează înălțimea fiecărei plante lemnoase în parte. Copacii au fost plantați într-un unghi de 10 grade, cu cât mai aproape de centru, cu atât mai des fiind sădiți copacii. Prin urmare, a fost obținută o figură geometrică.

S-a dovedit că înălțimea unui copac depinde de cât de aproape acesta se află de un alt copac. Astfel, arborii de la periferia cercului au crescut mai înalți decât cei din mijloc, creând un efect foarte plăcut ochiului. Copacii urmau să fie tăiați după finisarea experimentului, însă, văzând rezultatele, oficialii au decis să păstreze pădurea ca o operă de artă rezultată din știință.  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.