TOP-8: Oameni care au creat catastrofe din motive stupide

0
1366

În articolul de astăzi urmează să vă vorbim despre  8 oameni ale căror stupiditate a dus la catastrofe.

  1. O femeie a cauzat un incendiu care s-a răspândit pe 20 639 de hectare. A vrut să „ajute” pompierii care se „plictiseau”

Hai dulceață, „pune like” incendiului meu…

La 20 iulie a anului 2013, Sadie Renee Johnson a aruncat un foc de artificii într-un tufiș din apropierea casei sale din Warm Springs, statul Oregon. Focul a fost observat destul de rapid, însă el momentan a ieșit de sub control, răspândindu-se pe 20 639 de hectare. Pentru a-l stinge s-au cheltuit 8 milioane de dolari. Femeia a fost arestată după ce a postat o poză pe Facebook, cu descrierea „Vă place focul meu?”. Când și-a recunoscut vina, Renee a spus că a vrut doar să-și amuze prietenii pompieri care erau „plictisiți” și nici măcar nu a avut în gând că focul s-ar putea răspândi atât de rapid.

  1. Un bărbat a inundat un întreg oraș pentru a-și împiedica soția să ajungă acasă

James R Scott era într-o căsnicie nefericită. Însă, în loc de a divorța, acesta a decis că mai bine va fi să inunde podul, astfel încât soția sa să nu poată ajunge acasă de la serviciu. La data de 16 iulie a anului 1993, el a scos câțiva saci de nisip de pe barajul situat lângă West Quincy, statul Missouri. Prin urmare, râul Mississippi a ieșit din albia sa și a inundat întregul oraș și podul. Podul era unica legătură dintre statul Missouri și Illinois pe o lungime de 160 kilometri. Evenimentul a devenit cunoscut ca „Marea inundație” (Great Flood) din anul 1993.

Inițial, oamenii au crezut că Scott este unul dintre primii oameni care încercau să prevină catastrofa. Însă, suspiciunile au apărut după ce bărbatul a mărturisit unui prieten că inundația a avut loc din cauza lui și că într-un așa mod a încercat să-și împiedice soția să ajungă acasă, unde acesta se odihnea împreună cu amanta, pescuia și, în general, chefuia. Cu un an mai târziu, Scott a fost condamnat la închisoare pe viață.

  1. Un căpitan a scufundat o navă de croazieră în timp ce încerca să-și impresioneze amanta

Unii spun că în momentul când nava era pe cale să naufragieze, la bord cânta melodia din „Titanic”.

Italienii sunt bine cunoscuți pentru îndrăzneala lor, însă această acțiune poate fi numită doar prostie. Francesco Schettino, căpitanul navei de croazieră italiană «Costa Concorida», se afla pe punte împreună cu amanta sa când a decis să o impresioneze cu o manevră iscusită, care trebuia să aducă nava în apele puțin adânci. Susținând că a făcut-o deja de 5 ori, Schettino a oprit alarma înainte de a precede la manevră. Nava, care avea 4 229 de pasageri la bord, s-a răsturnat. Acest incident a luat viața a 32 de persoane, căpitanul fiind condamnat la 16 ani de închisoare.

  1. Un show pirotehnic de la un concert a ucis 100 de oameni

Câteva momente până la incendiu

Managerul trupei hard rock «Great White», numit Jack Russell, este considerat responsabil pentru unul dintre cele mai devastatoare incendii din cluburile de noapte din istoria statului american. În timpul anunțării trupei care se pregătea deja să iasă pe scena clubului «Station» din West Warwick, statul Rhode Island, Daniel Biechele a pornit pirotehnica. A făcut-o de multe ori. În plus, avea permis de la proprietarul clubului. Totuși, tavanul jos al clubului era acoperit cu un material acustic poros ușor inflamabil. Focul a cuprins imediat întreaga încăpere. În urma incendiului au decedat 100 de oameni, inclusiv chitaristul Ty Longely, și au avut de suferit 230 de oameni. Biechele, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare, a spus că nici nu avea în gând să rănească pe cineva.

  1. Un bărbat vinovat de un accident rutier, încercând să salveze un motan

Pisi-pisicuță…

Michael James Schneider a încercat să devină un bun samaritean. Văzând o pisică pe o autostradă din Florida (Florida Turnpike), el s-a oprit pentru a o salva. Din păcate, încercarea a finisat cu un ambuteiaj de 8 kilometri, leziuni critice la însăși „salvator” (Schneider a alergat de-a lungul benzii de separare) și moartea unei doamne de 75 de ani care se afla într-un alt automobil. Apropo, pisica la fel a murit.

  1. Un broker care a pierdut 520 milioane de dolari fiind în stare de ebrietate

Există o serie de lucruri pe care nu trebuie să le facem fiind în stare de ebrietate, cum ar fi: să conducem un automobil sau să trimitem mesaje fostei iubite. Probabil, în cazul lui Steve Perkins, mai putem adăuga un lucru: să nu comercializăm acțiunile companiilor petroliere.

„Alunecosul Steve”, cum îl numesc prietenii, în dimineața zilei de 30 iunie a anului 2009, a cheltuit 520 de milioane de dolari ai companiei «PVM Oil Futures» pentru a cumpăra 7 milioane de barili de petrol, creând companiei pierderi în sumă de 10 milioane. În ziua următoare, când au fost descoperite tranzacțiile neautorizate, el a recunoscut că nu era el însuși. Alunecosul Steve a fost amendat cu 72 000 de lire sterline pentru ceea ce a făcut și, desigur, a fost concediat. Totuși, nu e cazul să ne facem griji pentru el. Steve a primit un alt post de muncă imediat după ce o altă companie i-a achitat datoriile, spunând că „el este un om bun care a făcut o greșeală”.

  1. O femeie care a încercat să restaureze o frescă, a distrus-o complet

Garcia în mâinile Ceciliei Giménez

O femeie prietenoasă de 80 de ani, care locuia în orașul Borja, Spania, e decis să restaureze portretul lui Isus Hristos, pictat de Elias Garcia în anul 1930. Cecilia Giménez nu era un pictor profesionist. Inițial comunitatea a rămas șocată, văzând cum arată acum fresca. Însă, când fotografiile s-au răspândit pe internet, doamna de 80 de ani a fost nevoită să se refugieze. Totuși, interesul pentru „regândirea” portretului a făcut din orășelul Borja o atracție turistică.

  1. Un bărbat cu o oală sub presiune și un tub cu propan a parcat automobilul lângă National Mall

După cele 2 cazuri de terorism, ziua de 11 septembrie, când au fost aruncate în aer cele 2 clădiri gemene, și atentatele cu bombă din timpul Maratonului din Boston, autoritățile sunt într-o stare de alertă permanentă și, de aceea, mereu verifică persoanele suspicioase. Israel Shimeles a uitat temporar de aceste detalii, parcându-și automobilul, în care era o oală sub presiune și un tub cu propan, lângă Washington National Mall cu 15 minute înainte de concertul dedicat Zilei Comemorării Eroilor.

Elementele care se aflu în automobilul bărbatului au fost suspicioase, deoarece ele sunt adesea folosite pentru a crea bombe. Într-un final, s-a aflat că Shimeles nu intenționa să facă nici un rău, el este proprietarul unui restaurant ambulant și de ambele lucruri avea nevoie pentru afacerea sa. Oala sub presiune în care bărbatul urma să pregătească orez a fost deconectată, după care Shimeles și-a cerut scuze pentru neplăcerile create.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.