TOP-10: Cele mai bizare specii de caracatițe

0
7197

Caracatițele sunt niște creaturi uimitoare. Intelectul, mărimile și comportamentul lor diferă de cele ale animalelor obișnuite. Există peste 300 de specii de caracatițe, și în acest articol urmează să vorbim despre cele mai neobișnuite dintre ele.

10 – Genus Hapalochlaena

Caracatița cu inele albastre (Blue Ring Octopus)

Caracatița cu inele albastre locuiește în zonele fluxului și în recifele de corali din oceanul Pacific și Indian. Neprivind la faptul că au o mărime medie, sunt unele dintre cele mai periculoase creaturi din lume.

9 – Benthoctopus

Caracatița Benthic (Benthic octopus)

Această specie de caracatiță locuiește în cele mai adânci ape ale oceanului și se târăște pe fund, adesea fiind observată pe lângă carcasele navelor naufragiate. Caracatița Benthic este foarte rară și timidă, de aceea oamenii de știință cunosc foarte puține despre ea, cum ar fi faptul că ele locuiesc în partea de nord-est a Oceanului Atlantic.

8 – Tremoctopus

Caracatița Blanket

”Blanket” din engleză înseamnă „plapumă”. Această caracatiță a fost numită astfel din cauza membranelor sale lungi și transparente care se desfac larg în cazul că există vreun pericol. Ea le demonstrează în toate dimensiunile sale pentru a părea mai mare decât este de fapt.

7 – Vulcanoctopus Hydrothermal

Caracatițe care locuiesc în orificii de izvoare hidrotermale (Hydrothermal Vent Octopus)

Aceste caracatițe de mici dimensiuni locuiesc orificiile hidrotermale fierbinți. Ochii lor sunt acoperiți cu o piele subțire, aproape transparentă, care îi ajută să vadă în apele adânci.

6 – Octopus Wolfi

Caracatița Wolfi

Această caracatiță se consideră cea mai mică din lume, are 1,5 centimetri și cântărește mai puțin de un gram. Wolfi este adesea întâlnită în regiunea Indo-Pacifică.

5 – Amphioctopus margins

Caracatița nucă de cocos (Coconut Octopus)

Coconut Octopus este de o mărime medie și adesea folosește coaja de nucă de cocos ca locuință. De asemenea, această specie este foarte inteligentă, folosind orice adăpost pentru a se ascunde de prădători.

4 – Enteroctopus Dofleini

Caracatița gigant de Pacific (Giant Pacific Octopus)

Caracatița gigant locuiește la nordul Oceanului Pacific și este una dintre cele mai mari specii de caracatițe din lume. De obicei, aceste specii cresc până la 3-5 metri în lungime, deși recordul este de 9,1 metri. Mărimea uriașă nu este singurul avantaj al acestui animal. Caracatița gigant de Pacific are speranța de viață mai mare decât oricare alte specii de caracatițe, aproximativ 4 ani.

3 – Thaumoctopus Mimicus

Caracatița imitatoare

Această caracatiță și-a primit denumirea datorită abilității de a imita alte animale, cum ar fi peștii și crabii. Ea populează exclusiv zonele de estuar din Indonezia și Malaiezia, care sunt bogate în nutrimente.

2 – Vitrelladonella Richardi

Caracatița transparentă (Transparent Octopus)

Această specie incredibilă și foarte rară de caracatiță de adâncime este complet transparentă. Deși pare a fi foarte delicată, creatura este un prădător cu pielea foarte groasă.

1 – Grimpoteuthis

Caracatița Dumbo (Dumbo Octopus)

Această specie locuiește la adâncimi de 2012 metri și este una dintre cele 37 specii de caracatițe de ape adânci cu înotătoare.

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.