TOP-25: Lucruri despre care ai auzit și acum a venit timpul să le vezi

0
1613

Există lucruri despre care am auzit de foarte multe ori, însă nu le-am văzut niciodată. Acum a venit timpul!

  1. Biblia Guttenberg

Biblia Guttenberg a fost prima carte tipărită din istoria Europei. Johannes Guttenberg a lansat prima ediție la începutul anilor 1450. Istoricii susțin că în total au existat 185 de exemplare ale Bibliei: 150 de hârtie și 35 imprimate pe pergament. Astăzi în lume există doar 48 de exemplare și marea majoritate sunt incomplete.

  1. Alcatraz

Alcatraz este cea mai faimoasă închisoare din lume. În cultura, literatura și istoria mondială acest loc era reprezentat ca un penitenciar de unde nimeni nu poate scăpa. Închisoarea se află pe insula Alcatraz din Golful San Francisco. Acum turiștii au posibilitatea de a vizita acest loc. Pare a fi doar o clădire din secolul trecut, însă acest loc are o istorie destul de captivantă.

  1. Cealaltă parte a lunii

Această parte nu poate fi văzută de pe Pământ, însă există o mulțime de fotografii făcute din Spațiul cosmic. Pe suprafața lunii există 2 mări: Marea Moscovei și Marea Viselor. În plus, aici se află cele mai mari cratere de pe Lună.

  1. Deep Blue – calculatorul care a câștigat un jucător de șah

În anul 1997 acest calculator, programat să joace șah, a învins campionul mondial de șah, pe Garry Kasparov. Acest eveniment a provocat multe temeri: oamenilor a început să le fie frică că roboții vor cuceri lumea și vor înrobi oamenii. Însă, priviți-l atent pe Deep Blue… oare poate fi acest robot periculos?

  1. O sticlă de plastic de un litru

Veți fi uimiți, însă așa arată o sticlă de plastic de un litru până a fi încălzită și umflată.

  1. Mona Lisa

De fapt, capodopera nu este la fel de maiestuoasă precum este arătată la televizor. Originalul expus în muzeul Louvre este destul de mic: are în înălțime 76 de centimetri și în lățime – 43 de centimetri.

  1. Mașină de pavare a drumurilor

Această mașină poate cu ușurință să înlocuiască o echipă de muncitori. În doar o mișcare poate aranja un drum destul de larg.

  1. Răsăritul și apusul simultan

De regulă, oamenii își doresc să fie martori ai unei eclipse solare. Însă, ce ați spun de un apus și un răsărit care au loc concomitent? În lume există foarte puțini oameni care au reușit să urmărească acest fenomen uimitor.

  1. Apendicele

Ce știm despre această parte a corpului? Doar că se poate umfla și că poate fi înlăturată de chirurgi. Apendicele are o formă tubulară și se extinde de la cecum. Are lungimea de 7-13 cm și diametrul de 6-8 mm. Dacă apendicele se inflamează, acesta se umflă și devine roșu ca sângele.

  1. Piele de șarpe

Să aruncăm o privire mai atentă la pielea șarpelui. Este o adevărată capodoperă, nu-i așa?

  1. Penatele (Di Penates)

 

Conform mitologiei romane, Penatele erau zeii-protectori ai casei. Oamenii se întorceau la Penatele lor după război sau vânătoare. De regulă, în fiecare familie existau 2 Penate, imaginile cărora înfrumusețau casa.

  1. Încălzire în pardoseală

Iată așa arată încălzirea sub pardoseală când aceasta abia se instalează.

  1. Un milion de culori

În această imagine fiecare pixel are o culoare diferită.

  1. Granița dintre SUA și Mexic care trece prin dunele Algodones

Peretele dintre SUA și Mexic repetă forma dunelor, ridicându-se și coborând în continuu.

  1. Găina creață chineză

Arată foarte interesant și neobișnuit. Ce noroc e să ai asemenea bucle!

  1. Pensiunea Hang Nga sau The Crazy House

Aceasta este o pensiune din Dalat, Vietnam. The Crazy House reamintește un copac uriaș decorat cu ciuperci, piei de animale, găuri și o pânză de păianjen gigantică.

  1. Cimitirul vehiculelor nevândute

Milioane de automobile au destinul de a nu-și mai întâlni niciodată proprietarii, deoarece mereu apar modele noi și oamenii refuză să cumpere predecesoarele mai scumpe ale acestora.

  1. Fulger

Turiștii au reușit să facă o poză unui fulger ce a lovit un telefon mobil.

  1. Laba vulturului încoronat (Stephanoaetus coronatus)

Vulturul încoronat este unul dintre cei mai periculoși vulturi din lume.

  1. Un vulture nou-născut

Iată așa arată un pui de vulture. Acesta numai ce a ieșit din ou și de aceea nu prea pare a fi un prădător periculos. Însă, totul la timpul său.

  1. Cel mai scump metal din lume

1 gram de Californiu-252 radioactiv costă 27 de milioane de dolari.

  1. Cel mai „negru” material din lume

Vantablack este cel mai negru material din lume. Acesta absoarbe 99% din lumină, iar obiectele 3D acoperite cu acesta par a fi 2D.

în fața acestuia par a fi 2D.

  1. Rămășițe de anvelope extrase din asfalt

Acestea sunt rămășițele de anvelope care rămân după cursele de mare viteză.

  1. Punctul Nemo (Polul inaccesibilității)

Acest punct este situat într-atât de departe de celelalte obiecte, încât cei mai apropiați oameni, de regulă, sunt cosmonauții.

  1. Zona secretă numărul 6

Toată lumea a auzit despre faimoasa zonă 51, care este situată în partea de sud a statului Nevada. Însă foarte puțini oameni știu de zona 6, care se află la 130 de kilometri de Las Vegas. Guvernul Statelor Unite a recunoscut existența acestei zone doar acum 3 ani.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.