Perfecționează-ți creierul! Aici 7 metode de a-ți spori performanțele

0
10874

  1. Un adaos deștept

Creatina – un supliment pentru sportivi – te face nu doar mai puternic, dar și mai rezistent. Lucrătorii de la Universitatea din Sidney au dovedit că omul care consumă câte 5 grame de creatină timp de 6 săptămâni își mărește IQ-ul cu o medie de 15 unități. Creatina umple cu energie nu doar mușchii, dar și creierul, prin urmare sporind performanțele.

  1. O picătură de libertate

Se mai întâmplă că după prea mult efort mental, capacitățile creierului scad și nu vă mai puteți concentra, însă lucrurile trebuie duse până la capăt și nu îl puteți lăsa nefinisat. Dacă vă permite situația, mergeți până la magazin după o bere sau două. Revista Consciousness and Cognition spune că o cantitate moderată de alcool vă va permite să săriți peste barieră și să priviți dintr-o altă perspectivă la dificultate. Însă, nu exagerați!!!

  1. Simți a ce miroase?

Când mergeți să vă alegeți un parfum nou, întrebați vânzătorul dacă există vreo aromă cu note de rozmarin. Treaba nu este în modă. Oamenii de știință de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie) au aflat că mirosul acestei plante activează niște zone ale creierului care sunt responsabile de viteza gândirii și luarea deciziilor corecte. Simți a ce miroase?

  1. Reflexul rumegător

Când rumegi o gumă de mestecat, pulsul ți se face un pic mai rapid (la urma urmei, este un fel de efort fizic și acesta). Cu cât mai rapid este pulsul, cu atât mai mult oxigen și glucoză ajunge la creier, prin urmare îmbunătățind gândirea. Pare a fi o prostie, însă oamenii de știință din New York prezintă acest efect ca unul științific și vă recomandă să luați o gumă de mestecat de fiecare dată când aveți o sarcină mentală.

  1. Pregătește un plan B

Munca mentală persistentă epuizează creierul, la fel cum munca fizică afectează mușchii. Neurologul Daniel Wilson spune ce trebuie de făcut: „Vitaminele grupei B ajută creierul să se regenereze după o muncă intensivă. Laptele, pâinea, ficatul – iată de ce aveți nevoie pentru ca creierul să-și recupereze forțele”.

  1. Un pahar cu apă

Fără apă, creierul este ca un motor fără petrol: scârție și se defectează. Psihiatrul Murali Doraisvami, în special pentru oamenii cărora le pasă de abilitățile mentale proprii, a calculat cantitatea de lichid care trebuie consumată zilnic: câte o gură de apă la fiecare 15 minute pentru a evita oboseala; o ceașcă de cafea cu 30 de minute înainte de a porni o sarcină serioasă; ceai verde în a doua jumătate a zilei pentru a reduce foamea și a dormi bine noaptea.

  1. Voința în pumn și la treabă

Bărbații adevărați rezolvă problemele cu pumnii, însă de care pumni?  Psihologii germani recomandă să strângeți pumnul stâng cât mai tare și să-l țineți așa 2 minute. Acest exercițiu activează căile neuronale din emisfera dreaptă a creierului, care se specializează doar în procesarea ideilor creative. Deci, deschideți pumnul și treci la treabă!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.