TOP 10: Obiecte neobișnuite găsite în oceane

0
2980

După părerea arheologilor și oamenilor de știință, doar 5% din lumea subacvatică au fost studiate. Acest lucru înseamnă că pe fundurile mărilor și oceanelor noastre zac în tăcere mii de comori prețioase, nave naufragiate și întregi orașe care au fost construite cu sute de ani în urmă. De aceea mările din întreaga lume sunt pline de taine, la fel ca și spațiul cosmic, în care cu siguranță se găsesc forme de viață extraterestre. În acest articol urmează să vă vorbim despre unele dintre cele mai stranii obiecte găsite pe fundul oceanului, și apropo, în această listă este inclusă și o navă spațială extraterestră.

  1. Primul calculator al Greciei Antice: Mecanismul Antikythera (Antikythera Mechanism)

Mecanismul Antikythera a fost descoperit pe fundul oceanului în anul 1900, de către niște căutători de perle. Mecanismul a fost extras din rămășițele unei nave grecești care a naufragiat cu mulți ani în urmă. Acesta este unul dintre cele mai stranii și uimitoare obiecte care au fost găsite vreo dată în ocean, deoarece el a fost creat, cel mai probabil, în secolul II î.Hr. Un alt motiv pentru care mecanismul este considerat unic, este că mulți dintre savanți îl consideră un calculator antic, deoarece se presupune că dispozitivul a fost folosit pentru a număra mișcarea planetelor și trecerea anilor.

Totuși, cum funcționează mecanismul încă nu este clar. El a fost numit computer doar din cauza designului său complicat.

  1. Motoarele navei spațiale Apollo 11, ridicate din adâncuri de fondatorul Amazonului Jeff Bezos

Anul trecut, fondatorul Amazonului, Jeff Bezos a scos de pe fundul oceanului cele două motoare F 1 ale rachetei Apollo 11. Ele zăceau adânc în Oceanul Atlantic încă din anul 1969 și fac parte din nava spațială care a permis cosmonauților să zboare pentru prima dată pe Lună.

Faptul că motoarele totuși au fost ridicate de pe fundul oceanului este foarte straniu, și nu din cauza că descoperirea lor a fost un lucru greu, ci din cauza că efortul lui Jeff Bezos a fost neclar și poate chiar nebun. Se pare că Bezos a decis să finanțeze proiectul doar din cauza că avea posibilitatea și pentru acest fapt presa l-a numit „smintit”.

  1. Marea Baltică: un obiect misterios sub forma unui cerc (nava extratereștrilor?)

În anul 2012, echipa oceanică (Ocean X Team), o grupă de scufundători din Suedia, a descoperit un obiect în formă cilindrică în timpul unei cercetări în Marea Baltică. Obiectul este tainic, deoarece originea și funcțiile sale sunt necunoscute. Unii presupun că acest obiect este o formație obișnuită de rocă, alții îl numesc „Noul Stonehenge”. De asemenea, există presupunerea că obiectul este un mic vulcan subteran sau sediment glacial. El se află în lista noastră numai din cauza că obiectul ar putea fi o navă a extratereștrilor.

Această teorie este logică pentru unii oameni, deoarece obiectul reamintește nava spațială Millennium Falcon din „Star Wars”. Din cauza acestei asemănări, oamenii vin cu ideea că obiectul a căzut din spațiul cosmic. Se pare că cineva privește prea mult televizorul. Cu toate acestea, chiar ne-am dori ca acesta să fie o navă a extratereștrilor, deoarece gândurile despre existența unei alte forme de viață în spațiul cosmic ne provoacă imaginația. Însă faptul că obiectul este considerat ceva obișnuit ne dezamăgește așteptările.

  1. Alexandria sau Egiptul Cleopatrei – o lume subacvatică

Adevărul existenței conducătoarei egiptene a orașului Alexandria, Cleopatra, a fost o taină pentru mulți oameni de știință. În anul 1998, în sfârșit, arheologii au găsit o parte din lumea care a fost pierdută pentru civilizațiile actuale în decursul a 1600 ani. Recent, s-a propus un proiect care constă în transformarea orașului Cleopatrei într-un muzeu subacvatic, care va deveni primul muzeu subacvatic din lume și va arăta vizitatorilor cum arăta Alexandria cu sute de ani în urmă.

De la sfincși la temple și de la statui la bucăți din marele palat, care, după cum presupun oamenii de știință, aparținea însăși Cleopatrei, o mare parte a orașului s-a păstrat în stare perfectă.

Organizația Națiunilor Unite insistă ca orașul subacvatic să rămână la locul său pentru a-și păstra locul istoric. De aceea, planul constă în crearea unui muzeu deasupra orașului Alexandria. El va include niște tuneluri prin care turiștii vor putea admira și explora rămășițele orașului subacvatic.

  1. Lacul Tiberiada (Marea Galileii): O tainică construcție de piatră în formă rotundă

În anul 2003, oamenii de știință au descoperit o construcție de piatră în formă rotundă foarte stranie în lacul Tiberiada din Israel. Este unul dintre cele mai stranii obiecte găsite în ape, deoarece funcția acestuia încă nu a fost înțeleasă.

Obiectul este format din roci de bazalt de o mărime de două ori mai mare decât Stonehenge. Greutatea acestuia este de aproape 60 mii de tone. Pietrele formează o formă de con. Arheologii spun că structura reamintește o statuie de bronz uriașă, sau vechi loc de înmormântare publică. Totuși, pietrele rămân o taină nu doar din cauza că nu este cunoscută utilizarea și formarea lor, dar și din cauza că în ape nu au mai fost găsite obiecte similare după structură și mărimi. Există doar presupuneri și, cel mai probabil, adevărul nu va fi aflat niciodată. Arheologii spun că construcția va fi prea dificil de a fi ridicată și proiectul va costa extrem de scump. Cine știe, poate această descoperire a fost creată de extratereștri pentru a duce omenirea în eroare… .

  1. Un oraș pierdut al Egiptului Antic

Heracleion, de asemenea cunoscut sub numele de Thonis, a dispărut în Marea Mediterană acum 1200 ani. Uimitor este faptul că el a fost descoperit în întregime la adâncimea de 45 metri.

Arheologii au găsit monede de aur, statui de aproape 5 metri, precum și rămășițele a peste 64 de nave. Interesant este faptul că orașul protejat de nisipuri se află pe fundul mării deja de câteva sute de ani. El a rămas neatins și de aceea s-a păstrat foarte bine. Orașul este o descoperire stranie, deoarece după o mulțime de cercetări, teorii și, mai presus de toate, săpături, oamenii de știință și arheologii încă nu știu care a fost cauza scufundării orașului. În plus, cu ceva timp în urmă el a fost considerat un mit.

  1. Blestem: Mai mult de 10.000 de smaralde la o adâncime de 21 de metri sub apă

Scufundătorul iubitor și vânătorul de comori Jay Miscovich, în sfârșit și-a găsit comoara în adâncurile golfului de pe coasta Floridei în anul 2010. Și încă ce fel de comoară! El a descoperit smaralde în valoare de milioane de dolari. Această descoperire a intrat în istorie ca fiind una dintre cele mai stranii comori găsite în mare.

S-ar părea că smaraldele ar trebui să-l facă pe Miscovich bogat. Însă nu a fost deloc așa. Ele l-au tras pe Jay în instanțe judiciare după ce autoritățile au aflat de ele și la pragul casei diverului au venit federalii.  Instanța judecătorească i-a oferit doar posesia temporară a smaraldelor, de aceea Jay nu a putut să vândă nici măcar un carat. În plus, există o enigmă în jurul smaraldelor – nimeni nu știe de unde ele au apărut. Istoria devine încă mai stranie și înfiorătoare, deoarece Miscovich a finisat sinucidu-se, lăsând fără răspuns o mare parte din întrebări. Unii spuneau că la acest pas l-au împins datoriile mari pe care le avea și faptul că nu mai putea răbda până va poseda în întregime ceea ce a găsit. Alții susțin că momentul culminant al vieții sale a devenit ancheta federală și bărbatului nu i-au ajuns forțe să treacă și peste asta. Cu siguranță știm doar un singur lucru, niciodată nu vom afla adevărul.

  1. Golful Cambay, India orașul scufundat

 

În anul 2002, în golful Cambay, care este situat nu departe de plajele Indiei, au fost găsite rămășițele unui oraș pierdut la adâncimea de 36,5 metri. Orașul are aproximativ 9 500 ani și este o dovadă a faptului că viața poate fi mai veche decât presupun arheologii și istoricii occidentali.

Orașul scufundat este una dintre cele mai stranii descoperiri, deoarece rămășițele arhitecturale și umane care au fost găsite între pereții lui au rămas complet neatinse de timp. Un lucru încă mai straniu este că orașul s-a scufundat din cauza topirii calotelor ghețarilor în timpul ultimei epoci de gheață.

  1. Viață poate fi și în acele locuri undea existența ei ar părea imposibilă (extratereștrii?)

În anul 2012 pe fundul oceanului au fost găsiți microbi. Ei au existat în perioada jurasică, când pe planeta Pământ încă se plimbau dinozaurii, și s-au păstrat până în timpurile noastre. Această descoperire este bizară, deoarece aceste organisme încă sunt în viață după 86 milioane de ani. În tot acest timp atât de multe lucruri au fost pierdute în ape… chiar întregi orașe construite cu sute de ani în urmă! Această descoperire a trimis oamenii de știință la ideea că asemenea lor, ar putea exista și alte organisme extraterestre care au supraviețuit în condiții neprielnice vieții.

Cu un minim de oxigen și fără mâncare proaspătă, acești microbi s-au încleștat în dorința de a trăi timp de 86 milioane de ani. Ei au reușit să supraviețuiască datorită unui metabolism foarte lent. Uimitor este faptul că aceste organisme sunt cele mai vechi din lume.

  1. Păianjeni – înfiorători cât pe uscat, atât și în ape

Păianjenii sunt niște creaturi înfiorătoare. Cu toții o știm. Însă, ați știut că ei pot locui și în ape? Această descoperire a fost una dintre cele mai stranii.

Nu, ei nu arată deloc ca niște pești. Sunt niște păianjeni adevărați, care respiră cu oxigen, deși locuiesc în apele întregii Europe și Asiei de nord. Ei sunt numiți păianjeni de apă. Pentru a putea respira sub apă ei fac pânze în formă de buline și le umple cu aer. Astfel, ei sunt nevoiți să iasă la suprafață doar o dată în câteva ore pentru a-și face o nouă rezervă de oxigen. Oamenii de știință consideră că ei ies deasupra apei doar o singură dată pe zi. Să sperăm că data viitoare când mergeți la scăldat, nu veți fi mușcat de o asemenea creatură.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.