Roboții lucrează și distrează (35 Foto)

0
2298

Oamenii de știință avansează tot mai mult în domeniul roboticii și datorită acestui fapt ei reușesc să cerceteze spațiul cosmic la distanțe tot mai mari, efectuează noi descoperiri în domeniul medicinii, oferă oamenilor siguranță și noi metode de a se recrea etc.

Unii roboți chiar a ajuns să fie complet autonomi, pe când alții încă au nevoie de implicare umană. Aceste tehnologii ne ajută să gândim mult mai larg și ne învață să ne apreciem mai mult capacitățile. Pe lângă toate, ele sunt capabile să exploreze acele locuri unde condițiile sunt prea periculoase pentru ființele umane. Pentru acest articol am selectat mai multe fotografii ale unor roboți ce au fost programați pentru a îndeplini mai multe funcții. Unii dirijează orchestre, alții călătoresc prin spațiu, iar cei mai frumoși chiar defilează pe scenă în timpul săptămânii modei din New York.

1. Un robot pe schi își demonstrează capacitățile la o stațiune din Hoengseong, Coreea de Sud, în ziua de 12 februarie a anului 2018.

Foto: Kim Hong-Ji / Reuters

2. Același robot pe schi s-a accidentat în timp ce își demonstra capacitățile în județul Hoengseong din Coreea de Sud, în ziua de 12 februarie a anului 2018.

Foto: Kim Hong-Ji / Reuters

3. Pacienta cu paralizie a membrelor inferioare, Sjaan Quirijns, sprijinindu-se pe două cârje pentru a-și menține poziția, în timp ce demonstrează un exoschelet la o prezentație de la Delft University of Technology din Olanda, în ziua de 14 august a anului 2018.

Foto: Bart Maat / AFP / Getty

4. Robotul Dax, specializat în livrări, se deplasează de-a lungul unui trotuar din orașul Philomath, statul Oregon, la data de 25 aprilie a anului 2018. Inventatorul acestuia, Joseph Sullivan, s-a născut și a crescut în acest oraș. Joseph a declarat că intenționează să lanseze încă 30 de roboți Dax pentru diverse sarcini de livrare.

Foto: Natalie Behring / Getty

5. În această fotografie făcuta la data de 12 septembrie a anului 2017 îl vedeți pe robotul Yumi în timpul unei repetiții înainte de un concert. Robotul urma să dirijeze orchestra filarmonică Lucca (Lucca Philharmonic Orchestra) în teatrul Verdi din Pisa, Italia.

Foto: Miguel Medina / AFP / Getty

6. Roboții sociali iPal, dezvoltați de compania AvatarMind, aflându-se la fabrica de asamblare din Suzhou, provincia Jiangsu, China, 4 iulie a anului 2018. Roboții iPal au fost creați pentru a îngriji, a educa și a deveni niște tovarăși pentru copii și vârstnici. Roboții au 105 centimetri în înălțime, un aspect umanoid și pot fi de sex masculin sau feminin. Ei știu să spună povești, să facă fotografii și să desfășoare activități educaționale și campanii.

Foto: Aly Song / Reuters

7. Roboții umanoizi Pepper ai companiei SoftBank Group sunt lăsați să-și încarce bateriile în timpul concursului internațional Robot Challenge, care face parte din Conferința mondială a roboților (World Robot Summit), 17 octombrie a anului 2018, Tokyo, Japonia.

Foto: Tomohiro Ohsumi / Getty

8. În poza selfi făcută de robotul NASA’s Curiosity puteți observa cum robotul găurește un eșantion de foraj într-un loc numit Duluth, pe versanții de jos ai muntelui Sharp de pe planeta Marte la 20 iunie a anului 2018. O furtună marțială de praf a redus lumina și vizibilitatea în craterul Gale (Gale Crater). Peretele nord-estic și marginea craterului se află dincolo de robot, însă acestea nu pot fi văzute clar din cauza prafului din atmosferă.

Foto: JPL-CALTECH / MSSS / NASA / Getty

9. Lupta roboților în cadrul celui de-al 32-lea turneu Robo-One din Tokyo, Japonia, 25 februarie a anului 2018. Conform spuselor organizatorului, evenimentul reprezintă o luptă a unor roboți cu două picioare și vizează îmbunătățirea tehnologiei și popularizarea acesteia.

Foto: Matt Roberts / Getty

10. ExoMars este un robot dezvoltat de agenția spațială europeană (European Space Agency) pentru a căuta viață pe marte. Poza a fost făcută în orașul Toulouse din Franța la data de 30 mai a anului 2018. Tehnologia are 300 de kilograme și include un burghiu capabil să extragă rocă de la o adâncime de doi metri, precum și un laborator care poate analiza proba și identifica marcherii biochimici. De asemenea, rover-ul dispune de camere, spectrometre și dispozitive care pot identifica prezența apei sau materialelor hidratate. Lansarea robotului ExoMars este programată pentru anul 2020.

Foto: Patrick Aventurier / Getty

11. Preotul principal al templului Kofukuji, Bungen Oi, în timp ce se roagă pentru roboții Aibos creați de compania Sony pentru a îndeplini funcția unor animale de companie. Roboții sunt aliniați pe altarul unui templu din Isumi, Chiba, Japonia, 26 aprilie a anului 2018. La funeralii au fost prezenți mai mult de 100 de căței roboți „morți” de vârste diferite. 

Foto: Nicolas Datiche / AFP / Getty

12. Robotul creat de laboratorul japonez Hiroshi Ishiguro sub denumirea Erica a fost prezentat la conferința internațională IROS 2018, care a fost dedicată roboților cu intelect artificial și a avut loc în Madrid la data de 5 octombrie a anului 2018.

Foto: Gabriel Bouys / AFP / Getty

13. Tsubasa Tominaga din compania Yukai Engineering demonstrează robotul-pernă Qoobo în oficiul companiei din Tokyo la data de 10 ianuarie a anului 2018. Perna pufoasă cu o coadă și un comutator a fost proiectată pentru a oferi un efect terapeutic calmant iubitorilor de pisici care nu își pot permite să adopte o pisică adevărată. Robotul este destinat copiilor, vârstnicilor și oamenilor care lucrează foarte mult și nu au timp liber pentru a îngriji un animal adevărat. Robotul-pernă Qoobo poate fi deconectat la nevoie, nu are nevoie de multă atenție, nu trebuie hrănit și nu lasă murdărie.

Foto: Shizuo Kambayashi / AP

14. Roboții sudează părți ale automobilelor Toyota Prius pe linia de asamblare a uzinei Tsutsumi, Toyota, Japonia, 8 decembrie a anului 2017.

Foto: Toru Hanai / Reuters

15. Mike Humphrey, un inginer expert în arta protetică, testează robotul Fred care a fost recent proiectat și realizat de compania Mesmer la sediul companiei din Penryn, Cornwall, Anglia, în data de 9 mai a anului 2018. Compania Mesmer creează roboți umanoizi în dimensiuni natural umane care sunt predestinați pentru a distra, a obține informație, a educa și a cerceta. 

Foto: Matt Cardy / Getty

16. Un vizitator (din dreapta) vorbește cu un robot-android pe nume Totto, ce are înfățișarea actriței japoneze Tetsuko Kuroyanagi, în timpul Expoziției Mondiale a Roboților (World Robot Expo), desfășurată în Tokyo, Japonia, în data de 17 octombrie a anului 2018.

Foto: Tomohiro Ohsumi / Getty

17. Yoichi Suzuki și Aibo, cățelușa sa robot, în timp ce stau în casa Suzuki din Takahagi, prefectura Ibaraki, Japonia, 6 februarie a anului 2018.

Foto: Kim Kyung Hoon / Reuters

18. Robotul cu înfățișare de lup Super Monster Wolf stă într-un câmp de orez pentru a alunga animalele sălbatice care cauzează pagube recoltelor din Kisarazu, prefectura Chiba, Japonia, 25 august a anului 2017. Asociația agricolă cooperatistă JA Kisarazu-shi recent a testat robotul care dispune de niște senzori infraroșii ce pot detecta animalele sălbatice precum mistreții și căprioarele. Prin urmare, robotul le sperie clipind din ochii dotați cu lumini de culoare roșie aprinsă și emițând 48 de tipuri de sunete, printre care se numără vuietul lupilor și vocea umană.

Foto: Toru Yamanaka / AFP / Getty

19. Un sistem de muls vaci robotizat utilizat la o fermă robotizată din Pleudihen-sur-Rance, Franța, 11 septembrie a anului 2017.

Foto: Damien Meyer / AFP / Getty

20. Un robot polițist patrulează în Centrul Comercial Xidan din Pekin, China, 27 septembrie a anului 2018. Robotul dispune de aparate foto și video, difuzoare, lămpi de iluminat și de semnalizat. Tehnologia a fost creată de Primul Institut de Cercetare al Ministerului Securității Publice din China (First Research Institute of China’s Ministry of Public Security).

Foto: VCG via Getty

21. Un model îmbrăcat în haine din colecția lui Philipp Plein, însoțită pe podium de un robot care a devenit vișina de pe tort a săptămânii modei din New York, 10 februarie a anului 2018.

Foto: Craig Ruttle / AP

22. Dronele demonstrează gentuțe pentru femei din noua colecție Dolce & Gabbana toamnă/iarnă, în timpul săptămânii modei din Milan, 25 februarie a anului 2018.

Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

23. Un robot marin poreclit Meduza colectează gunoaiele plutitoare din portul Cassis, Franța, 18 ianuarie a anului 2018. Potrivit lui Nicolas Carlesi (unul dintre creatorii și candidații la doctoratul în robotică și intelect artificial) prototipul robotului meduză ce este controlat de la distanță cu o telecomandă în curând va fi echipat cu un laser pentru „detectarea obstacolelor și colectarea autonomă a deșeurilor”.

Foto: Boris Horvat / AFP / Getty

24. În această imagine prezentată de Agenția Aerospațială de Explorare din Japonia (Japan Aerospace Exploration Agency), poate fi văzută umbra (la stânga în centru) navei japoneze fără pilot Hayabusa2, ce a zburat deasupra asteroidului Ryugu pe 21 septembrie a anului 2018. Aparatul Hayabusa2 a plasat pe asteroid două mici rovere Minerva-II1 în cadrul unei cercetări care ar putea explica originea sistemului solar.

Foto: JAXA via AP

25. Un angajat aplică o substanță vâscoasă pe șapca unui participant la o competiție de roboți ce sunt controlați prin intermediul unui computer-creier la o conferință mondială a roboților din Pekin (World Robot Conference in Beijing) ce a avut loc în ziua de 17 august a anului 2018.

Foto: Jason Lee / Reuters

26. Studenții asamblează conținutul unui set de robotică în timpul unei întâlniri a Clubului de robotică și codificare (Robotics and Coding Club) de la Școala primară Sedi Laka (Sedi Laka Primary School) în parcul Ivory (Ivory Park) din Johannesburg, Africa de Sud, 12 septembrie a anului 2018.

Foto: Wiku.S. De Wet / AFP / Getty

27. Domnul Liu, mai mult de 95 de procente din suprafața corpului căruia a fost arsă, ține niște chei în noua sa mână bionică la un centru de reabilitare din Guangzhou, China, 3 ianuarie a anului 2018. Bărbatul de 36 de ani a fost internat în spital cu arsuri grave după o explozie la o instalație de ciment ce a avut loc cu trei ani în urmă. Liu a fost operat cu succes, fiindu-i amputată o membră. Acum, cu ajutorul unui braț bionic, el poate utiliza de sine stătător un scaun cu rotile, poate bea apă, lucra la tastatură și răspunde la apeluri telefonice.

Foto: Tan Qingju / Southern Metropolis Daily / VCG via Getty

28. Locuitorii unui sat și câțiva turiști urmăresc un spectacol al unui grup de roboți ce dansează într-o veche casă din districtul Pujiang, provincia Zhejiang din China de Est, în ziua de 19 februarie a anului 2018.

Foto: Feature China / Barcroft Media via Getty

29. Lydie (domnișoara de pe ecran) suferă de astm bronhic, de aceea este nevoită să studieze de la domiciliu, folosind un robot de teleprezență pentru a putea frecventa Liceul Bourg-en-Bresse din Franța, 20 martie a anului 2018.

Foto: Philippe Desmazes / AFP / Getty

30. O doamnă în vârstă se joacă cu robotul Nao la o casă de bătrâni din Bordeaux, Franța, 16 martie a anului 2018.

Foto: Regis Duvignau / Reuters

31. Un robot humanoid pe nume Josie Pepper interacționează cu pasagerii în aeroportul Franz Josef Strauss din München, 1 martie a anului 2018.

Foto: EyesWideOpen / Getty

32. Inginerul electric Beni Szlivka lucrează asupra carcasei robotului companiei Mesmer ce este creat la sediul companiei din Penryn, Anglia, 9 mai a anului 2018.

Foto: Matt Cardy / Getty

33. Un bărbat pe o bicicletă fotografiază robotul curier al site-ului JD.com ce se deplasează pe un drum din Beijing în ziua de 18 iunie a anului 2018.

Foto: Reuters

34. Directorul executiv al companiei SoftBank Group Masayoshi Son privind fascinat robotul Boston Dynamics SpotMini în timpul unei demonstrații de la conferința SoftBank World 2017 în ziua de 20 iulie, în Tokyo, Japonia.

Foto: Tomohiro Ohsumi / Getty

35. Platforma robustă a companiei Kawasaki denumită „Kaleido” formează cu mâinile sale o inimă în timp ce dansează la o demonstrație din cadrul conferinței roboților din Tokyo, Japonia, 17 octombrie a anului 2018.

Foto: Kim Kyung Hoon / Reuters

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.