Compania americană Uber va testa mașinile zburătoare în Australia

0
1233

Cea mai populară companie care prestează servicii de transport, cunoscută sub denumirea Uber, este interesată de mașinile zburătoare și este pe cale se le testeze în Australia.

Al treilea oraș în care va fi lansat programul UberAir se află în Australia. Altele două sunt Los Angeles și Dallas. În Australia pentru lansarea programului au fost alese orașele Melbourne și Sydney.

De remarcat că UberAir plănuiește să-și extindă activitățile în alte 5 țări: Australia (Sydney și Melbourne), Brazilia (Rio de Janeiro și statul San Paulo), Franța (Paris), India (Mumbay, Delhi, și Bangalore) și Japonia (Tokyo).

Joi, la o conferință ce a avut loc în Tokyo, Uber a anunțat că lucrează cu mai multe state, de aceea compania poate deveni în curând internațională.

În timp ce orașele enumerate sunt doar niște regiuni pentru testări, de aici va porni extinderea mașinilor zburătoare în țările care vor solicita acest serviciu. Chiar dacă orașele enumerate nu vor fi alese pe viitor, această experiență cu siguranță este una avantajoasă.

Cu alte cuvinte, Uber își extinde în mod activ serviciile pe care majoritatea oamenilor vor să le folosească, însă nu pot din cauza că serviciul nu este disponibil în locurile în care aceștia locuiesc. Această necesitate ar putea motiva compania să-și extindă serviciile și să transforme taxiul zburător într-o realitate.

Singurul lucru despre care oamenii uită este că acesta nu va arăta ca vehiculele zburătoare din „Războiul stelelor”. Desigur acesta va fi descris de un concept științifico-fantastic, însă nu va fi o copie exactă a mașinilor din film. Acesta va reaminti mai degrabă o dronă de dimensiuni gigantice care transportă oameni. De fapt, acesta va fi un vehicul electric care va decola și va ateriza într-o poziție verticală.

Mașina va trebui să aibă niște baterii puternice și un design aerodinamic efectiv, precum și multe elice pentru a crea o propulsie (forța care imprimă o mișcare de înaintare unui vehicul) suficientă pentru a ridica mașina în aer.

Conform site-ului web CNET, primul design al vehiculului zburător deja a fost proiectat, deoarece Uber deja lucrează cu Embraer și Aurora Flight Sciences, care aparțin corporației Boeing. Vehiculul zburător are 8 elice și trebuie să fie capabil să-și ia zborul din poziția verticală și să se deplaseze cu o viteză de 240-320 km/h.

Ca de obicei, proiectul are avantaje și dezavantaje. Prestarea acestui serviciu nu poate fi ieftină, deoarece compania Uber va trebui să plătească pilotul, actele și va mai avea multe alte cheltuieli. Cu alte cuvinte, inițial serviciul va fi mai scump, iar mai târziu, când va deveni o opțiune obișnuită, se va ieftini.

Vestea bună este că dacă sunteți în stare să vă permiteți prestarea acestui serviciu, veți ajunge la locul de muncă mult mai rapid. De asemenea veți mai avea și beneficiul de a spune că zburați la muncă. Este ceva la ce omenirea a visate timp de zeci de ani, dacă nu mai mult.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.