TOP-10: Automobile de marcă Hot Wheels care există în realitate

0
3029

Indiferent cine sunteți, un colecționar, un fan sau doar un șofer pasionat de automobile, nu veți nega faptul că mașinuțele de jucărie de marcă Hot Wheels sunt perfecte.

Această marcă renumită există deja de 50 de ani și face parte din compania Mattel Inc. Aceste modele sunt permanent îmbunătățite și rămân a fi cele mai vândute din lume. În ultimii câțiva ani, sub marca Hot Wheels au apărut nu doar modele clasice de automobile sau copii originale, dar și mașini moderne.

Pe lângă toate, marca Hot Wheels a mers mai departe și „a oferit viață” creațiilor sale. Putem spune cu încredere că organizația Mattel Inc. a realizat visele fiecărui colecționar de automobile de jucărie Hot Wheels, creând copiile reale ale acestora. De remarcat că mașinile nu sunt doar o decorațiune, ele funcționează și pot fi utilizate zilnic. Deci, aici 10 automobile de marcă Hot Wheels care exisă în realitate.

10. Automobilul Вone Shaker

Primul în lista noastră este automobilul Bone Shaker creat în anul 2011. Pe ambele părți ale mașinii poate fi văzută inscripția mărcii Hot Wheels, iar pe capotă a fost desenat un craniu. Datorită acestor elemente, trecătorii nu rămân indiferenți față de mașină.

Se pare că automobilul are ceva în stil gotic, de parcă ar fi apărut de pe paginile benzilor desenate despre „Ghost Rider” (2007). De remarcat că organizația Mattel Inc. este proprietara companiei DC Comic, una dintre cele mari companii din industria benzilor desenate din Statele Unite. Automobilul are un design neobișnuit și un motor de 420 cai putere, fiind capabil să atingă o viteză de 260 kilometri pe oră. Automobilul Bone Shaker pe bune ar putea concura cu cel puțin jumătate dintre toate automobilele de curse.

9. Automobilul Twin Мill

Dacă totuși vorbim despre viteză, să nu uităm de veteranul mărcii Hot Wheels, automobilul Twin Mill lansat în anul 2001. Această „rachetă pe roți” are un motor de 1400 cai putere. Nu vă lăsați mințiți de aspectul motoarelor de pe capotă, acestea într-adevăr funcționează.

Pe lângă viteză, automobilul Twin Mill are suflante B & M, frâne hidraulice Wilwood și jante KMC create pentru a se combina cu anvelopele Goodyear. Versiunea modernă a automobilului Twin Mill a anului 1969 a devenit un model clasic pe care nu-l putem ignora.

8. Automobilul Chevrolet Еl Сamino

Ne place când automobilele includ tot felul de tehnologii moderne, chiar dacă unele dintre ele nu au o funcție concretă și sunt doar pentru decor. Deși automobilul Chevrolet Еl Сamino al anului 1972 arată destul de drăguț datorită culorii galbene și roților argintii, acesta pare a fi destul de plictisitor în comparație cu modelul Hot Wheels actualizat. Această mașină a anilor 1970 a devenit clasică pentru marca Hot Wheels, iar când a fost lansat analogul real, noul automobil a uimit publicul datorită motoarelor sale Twin Pratt și Whitney Jet.

Din nefericire, motorul a fost doar o momeală pentru a atrage clienții. Dacă aceste motoare ar funcționa, imaginați-vă cât de rapid ar fi automobilul. Cu toate acestea, Chevrolet Еl Сamino are un motor 502 V8 de 605 cai putere, capabil să atingă viteza de 290 kilometri pe oră.

7. Automobilul Chevrolet Corvette

La fel ca automobilul Chevrolet Еl Сamino, Chevrolet Corvette al anului 1968 nu a fost produs de mai mult timp. Pentru a da viață automobilului de jucărie, marca Hot Wheels a colaborat cu o organizație ce restabilește automobile, cunoscută sub denumirea de Gas Monkey Garage. Pentru ambele companii acest moment a fost foarte important, deoarece Chevrolet Corvette a devenit primul automobil creat prin colaborare.

Gas Monkey Garage a lăsat neatins doar exteriorul și a remodelat aproape toate componentele, începând cu suspensia și finisând cu volanul. Cea mai interesantă piesă adăugată de inginerii companiei este motorul de pe capotă. Probabil automobilul Chevrolet Corvette este visul oricărui șofer.

6. Automobilul Lincoln Zephyr Scrape

Este interesant să urmărim cum inginerii selectează un model de bază și îl transformă în ceva nou. Cam așa s-a întâmplat cu Lincoln Zephyr Scrape al anului 1939 când fostul editor al revistei Hod Rod și șoferul NASCAR au reproiectat automobilul, creând o mașină mai elegantă ce nu lasă indiferent nici un șofer.

Din cauza faptului că mașina este joasă, aceasta a primit denumirea „Scrape” (care zgârie). Automobilul Lincoln Zephyr Scrape a devenit legendar când Hot Wheels a lansat versiunea de jucărie. Noua mașină Hot Wheels de mărimi reale a atras atenția presei, în cele din urmă fiind vândută muzeului de automobile Petersen (Petersen Automotive Museum) și pusă la licitație. Lincoln Zephyr Scrape al anului 1939 este considerat a fi cel mai grozav automobil lansat vreo dată de marca Hot Wheels.

5. Automobilul Darth Vader

De fiecare dată când cineva decide să creeze un remake pentru filmul „Războiul stelelor” (Star Wars), multe companii încearcă să câștige bani din acest fapt, creând produse relevante. Lansarea blockbuster-ului în anul 2017 a surprins și a bucurat șoferi din întreaga lume.

În timp ce unii depuneau efort pentru a crea figuri și benzi desenate, alții precum Hot Wheels au creat pentru fani nu doar o versiune de jucărie a automobilului lui Darth Vader, dar și o versiune reală. Automobilul repetă înfățișarea lordului Ordinului Sith și arată infernal. Desigur ne-am așteptat ca Hot Wheels să lanseze un automobil în stilul seriei de filme „Războiul stelelor”, iar faptul că aceasta poate fi condus este o mare fericire.

4. Automobilul McLaren 720S

Deși ne place să urmărim cum jucăriile Hot Wheels devin automobile reale, ne place să vedem și inversul, când o jucărie este creată după un model de automobil modern. După cum am menționat mai devreme, pentru a satisface nevoile clienților, compania Mattel Inc. și-a extins orizonturile. Marca Hot Wheels cuprinde tot mai multe generații, de aceea, indiferent de vârsta pe care o aveți, mereu vă veți putea găsi o mașină pe plac.

Cei care sunt fanii automobilelor moderne vor fi bucuroși să afle că în colecția Hot Wheels 2018 a fost adăugată una dintre cele mai renumite automobile de viteză, McLaren 720S. În plus, acest automobil este mult mai ieftin decât cel original.

3. Automobilul Deora II

Deja ne-am convins în cazul automobilului de viteză McLaren că marca Hot Wheels se inspiră nu doar de la modele clasice, dar și de la automobilele moderne. Cu toate acestea, este mai interesat să urmărim noile automobile pe care Hot Wheels le pregătește pentru public. În anul 1968, Hot Wheels a prezentat automobilul Deora, care în mod evident copiază mașina Dodge A 100, produsă între anii 1960 – 1970.

Datorită faptului că clienții au început să se acomodeze cu aspectul automobilului, în anul 2003 Hot Wheels a decis să lanseze automobilul Deora II. Luând în considerație istoria automobilului de jucărie care făcea parte din cele 16 automobile originale Hot Wheels lansate în anul 1968, la un moment dat acesta trebuia să devină realitate. Deși din punct de vedere tehnic automobilul real nu este la fel de bun ca celelalte mașini, acesta dispune de câteva funcții neobișnuite. Spre exemplu ușa electrică ce se află în față, precum și anvelopele Firestone cu inscripția mărcii Hot Wheels. Grozav!

2. Automobilul No-Nomad

O altă mașină din colecția Hot Wheels care s-a păstrat în memoria fanilor mărcii este automobilul Chevrolet No-Nomad al anului 1955. Stilul vechi și inscripția „Hot Wheels” a făcut această mașină obligatorie pentru fiecare colecționar și, în cele din urmă, automobilul a devenit legendă.

Jucăria era atât de populară, încât a devenit realitate în scurt timp după lansarea versiunii de jucărie. Deși automobilul nu este o copie exactă a jucăriei, mașina se deosebește datorită faptului că este joasă și are caroseria de culoare mov închis. La fel ca automobilul Lincoln Zephyr Scrape al anului 1939 despre care am vorbit mai devreme, acest automobil reflectă spiritul timpurilor când mașinile erau o combinație de stil, eleganță și romantism.

1. Automobilul Rip Rod

Ultimul automobil din lista noastră nu poate fi numit elegant. De fapt, Rip Rod este un automobil al secolului al XXI-lea făcut pentru a se deplasa rapid pe autostrăzi. A trecut mult timp până a fost creată o versiune reală a acestui automobil. Desigur, oamenii își doreau să vadă cât de rapid acesta va fi pe autostradă. Inițial Rip Rod a fost prezentat la show-ul auto SEMA în anul 2013, pentru a demonstra noua tehnologie EcoBoost Ford, însă într-un final Rip Rod s-a transformat într-un proiect real pentru industria automobilelor.

Compania Ford a decis să transforme automobilul de marcă Hot Wheels într-o mașină de curse. Deși nu suntem siguri care sunt caracteristicile tehnice ale automobilului, cunoaștem că Rip Rod se descurcă excelent pe pistă. Cu toate acestea, „adânc în inimă”, automobilul Rip Rod încă a rămas o mașină de marcă Hot Wheels.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.