Top-10: Cele mai neobișnuite și înfiorătoare fotografii făcute în Google Earth

0
2467

Google Earth este un software care aparține companiei Google și conține un set de informații, fotografii și hărți geografice. Este un proiect uimitor care ne lasă să explorăm fiecare centimetru al planetei noastre fără a ieși măcar din apartament.  Programul creează grafici 3D cu ajutorul unor imagini fixate de sateliți și Sistemul Informațional Geografic (GIS). Oamenii adesea folosesc această programă pentru a găsi vreo adresă concretă, hotel, uneori chiar și casa lor proprie sau pur și simplu o explorează din plictiseală. Ultimii adesea găsesc din întâmplare lucruri stranii în cele mai neașteptate locuri ale lumii. Cu alte cuvinte, cine nu a încercat să găsească strada Eminescu și a terminat cu explorarea Noii Zeelande? În această colecție am adunat 10 cele mai stranii fotografii făcute în Google Earth.

  1. Costa Concordia

Nava de croazieră Costa Concordia a naufragiat în 2012 după ce s-a lovit de o stâncă din apropierea unei mici insule Giolio, din arhipelagul regiunii Toscana. În acel moment, la bordul navei se aflau aproximativ 4500 de pasageri, 32 dintre care, din păcate, au decedat. Căpitanul navei a fost acuzat de producerea naufragiului și omucidere multiplă și a fost condamnat la 16 de ani de închisoare. În vara anului 2014 nava a fost remorcată în portul Genoa pentru a fi dezmembrată.

  1. Vulcanul Ambrym, Republica Vanuatu

Cercetarea vârfului unui vulcan este un proces foarte periculos. Probabil din această cauză, profesioniștii și cercetătorii uită să mai fixeze câte o fotografie a interiorului acestuia. Însă curiozitatea umană nu are limite. Spre exemplu, în această poză aveți o ocazie unică de a cerceta craterul celui mai activ vulcan din Republica Vanuatu, Ambrym.

3. Lagărul de concentrare Yodok din Coreea de Nord

Oficial acest loc nu există, însă pozele efectuate de sateliți nu mint. Probabil cineva a cercetat mult harta Coreei pentru a găsi în sfârșit această dovadă. Se presupune că aici sunt trimiși politicienii care sunt contra regimului totalitar.

  1. Atacul terorist din 11 septembrie, 2001

Unele momente din istorie pur și simplu nu pot fi uitate chiar dacă s-au petrecut cu foarte mult timp în urmă. Explozia celor 2 clădiri zgârie-nori a fost fixată de un satelit, Google Earth devenind încă o sursă de amintire a acelui tragic moment din istoria Statelor Unite.

  1. O anomalie în unul din orașele construite de civilizația Maya, Chichén Itzá

Se mai întâmplă să începeți a căuta în Google Earth monumente culturale din întreaga lume. Unul dintre cei ce au vizitat virtual vechiul oraș construit de civilizația Maya, Chichén Itzá, a notat o stranie siluetă de femeie-extraterestru. Calm, probabil este doar o distorsiune a imaginei.

  1. O insulă într-un lac de pe o insulă pe un lac de pe o insulă

Și nu este doar o combinație întâmplătoare de cuvinte – este un fenomen geografic real. Pe una din Insulele Filipine, și anume pe insula Luzon, se găsește un lac vulcanic numit Taal și în acest lac se mai află o mică insuliță. Acest fenomen poate fi văzut și cu ajutorul programei Google Earth.

  1. Cercuri ciudate

Dacă v-ați întrebat vreo dată ce se întâmplă cu navele aeriene după ce acestea ies din funcție, poftim răspunsul. Aceasta este baza forțelor aeriene Davis Monthan din Tucson, Arizona. Este un oficial cimitir pentru avioane și are aproximativ 2 600 de hectare. Aici puteți găsi aproape toate avioanele americane și câteva străine din perioada celui de-al doilea Război Mondial dar și un număr de nave cosmice. De la înălțimea sateliților această bază pare a fi o misterioasă zonă cu cercuri. De fapt este doar un simplu depozit de fier vechi.

  1. Naufragiul cargoului S.S. Jassim fixat de Google Earth

Ăsta este cargoul S.S. Jassim care a suferit un mare naufragiu, probabil cel mai mare înregistrat pe Google Earth. Accidentul a avut loc nu departe de malurile Sudanului, pe reciful coralier Wingate, la sfârșitul anului 2003. Rămășițele cargoului, până în prezent, se află pe fundul Mării Roșii și chiar a devenit un loc turistic pentru cei ce iubesc scufundările.

  1. Parcul Național Yellowstone

Cam așa arată rezervația naturală Yellowstone din spațiul cosmic, care, din anul 1972, a devenit primul parc național din lume. Această zonă este foarte bine supravegheată de Armata Statelor Unite și se întinde pe o suprafață de 8.983 km², cuprinzând canioane, râuri, lanțuri muntoase și unul dintre cele mai faimoase lacuri. Lacul Yellowstone este amplasat deasupra unui vulcan activ iar temperatura apei din centrul acestuia poate ajunge la 90°C. Temperatura ridicată dar și bacteriile din lac sunt motivul formării acestei culori magice, care chiar pare a fi photoshop.

  1. Un uriaș antic petrificat?

Cu siguranță v-ați gândit că acest gigant este vreo sculptura antică. Însă nu. Acest uriaș a fost sculptat de Jimmy Boyle, un faimos gangster și criminal scoțian, care se interesa de artă. În 1976, încă fiind sub arest, Jimmy a participat la crearea unei schițe a lui Gulliver. Astăzi, această sculptură este una dintre cele mai mari statui betonate din Europa și se află în parcul Craigmillar, nu departe de Edinburg.

Un mic bonus!

Doar un tigru plimbându-se pe ulițe

Google Street  View – este una din funcțiile programei Google Earth, care permite deplasare virtuală pe străzile orașelor din aproape toată lumea (mai mult de 3 mii de localități). Filmările pentru acest proiect s-au efectuat cu ajutorul unor autocare dotate cu tehnologii necesare. În acest cadru, cineva a reușit să fixeze un tigru plimbându-se liber pe străzile orașului american Boulder, statul Colorado.

Și voi? A-ți găsit vreo dată ceva interesant în Google Earth?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.