TOP-10: Poduri pentru cei mai îndrăzneți

0
2030

Podul este o structură unică care permite oamenilor să depășească orice obstacole, micșorând timpul de parcurgere a unui traseu.

Pe lângă funcția principală, multe poduri reprezintă, de asemenea, un fel de distracție ademenitoare și extremistă, deoarece sunt într-atât de înalte și nesigure încât circulația pe ele devine înfricoșătoare.

Cu toate acestea, adesea podurile sunt unica modalitate de a parcurge distanța dintre punctul A și B și atâta timp cât nu există alte posibilități ele vor fi uzate. Aici 10 poduri înspăimântătoare care trebuie vizitate de cei ce iubesc senzațiile extremiste.

  1. Podul Deception Pass, Washington, SUA

Înălțime podului Deception Pass, ce leagă insulele Fidalgo și Whidbey, este 55 de metri. Dacă nu vă este frică să-l traversați cu automobilul, atunci vă recomandăm să mergeți la o plimbare pe trotuarele acestuia și să savurați sunetul apei curgătoare de sub picioare.

  1. Podul Royal Gorge, Colorado, SUA

Acest pod ce traversează râul Arkansas este considerat cel mai lung pod suspendat din Statele Unite ale Americii – 291 metri. Royal Gorge Bridge a fost ridicat în anul 1929 și îmbunătățit în anul 1989 – de atunci podul nu se clatină foarte tare de la vânt. Este dificil de imaginat cum acest pod era traversat în zilele cu vânt puternic cu 60 de ani în urmă.

  1. Podul Mackinac, Michigan, SUA

Podul Mackinac de 8 038 de metri trece prin strâmtoarea Makino. De-a lungul podului se întâlnesc zone unde vântul bate cu o viteză de 50 kilometri pe oră, de aceea unii șoferi nu se decid să conducă singuri automobilul. Automobilul poate fi condus până pe cealaltă parte de către personalul de serviciu absolut gratis.

  1. Podul-baraj de peste lacul Ponchartrain, Louisiana, SUA

De fapt, acestea sunt două poduri paralele de 38 de kilometri. Podul-baraj poate fi traversat doar de cei curajoși, căci deja după 13 kilometri pământul nu este văzut în nici o direcție.

  1. Viaductul Millau din Franţa

Podul de 245 de metri trece peste râul Tarn. Traversându-l, veți fi la aproximativ aceeași înălțime cu Turnul Eiffel, iar dacă mai sunteți și norocos, puteți vedea un avion, zburând la aceeași înălțime.

  1. Podul Hussaini, Pakistan

Podul de peste râul Guntsy a fost construit din scânduri și frânghii. Este puțin probabil ca în timpul construcției să se fi utilizat un telemetru cu laser sau măcar o simplă bandă de măsurare. Acesta este unul dintre cele mai extremiste poduri din lume nu doar din cauza scândurilor situate la o distanță destul de mare una de cealaltă, dar și din cauza vântului permanent care leagănă podul  ce și așa nu este sigur.

  1. Podul Ubain, Myanmar

Acest pod de lemn se întinde la un kilometru deasupra lacului Tauntome și unește orașul Amarapura cu un mic sat situat în apropiere. Acesta a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea din lemnul arborelui tropical Tec. O caracteristică distinctivă a podului Ubain este lipsa totală a balustradelor.

  1. Podul Trift, Elveția

Acest pod, construit la o altitudine de peste 100 de metri deasupra lacului Trift, este cel mai lung pod suspendat din munții Alpi. Acesta a fost construit în anul 2004 de o companie energetică locală care a efectuat lucrări electrice și hidraulice în zona Ghețarului Trift. De atunci acest pod a devenit o atracție turistică populară.

  1. Podul Canopy Walk, Ghana

Podul Canopy Walk  din Parcul Național Kakum a fost construit pentru turiști, pentru ca aceștia să poată explora frumusețile naturale locale de la înălțime. Însă, pentru o plimbare de-a lungul acestui pod îngust este nevoie de putere de spirit și nervi de oțel.

  1. Podul Puente de Ojuela, Mexic

Acest pod se înalță la 109 metri, trecând printr-un defileu. Puente de Ojuela a fost construit în secolul al XIX-lea, iar peste un timp a fost îmbunătățit, devenind mai sigur. Cu toate acestea, scârțâitul scândurilor de sub picioare încă sperie turiștii. Însă, nu doar podul este înfricoșător, ci și locul în care acesta duce – un oraș-fantomă ce poartă denumirea Ojuela și a fost cândva o așezare minieră.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.