TOP-10: Cele mai ciudate atracții turistice din Mexic

0
1658
wikipedia.org

Planificând o călătorie spre Mexic, majoritatea turiștilor își reamintesc de Acapulco și, poate că, de Guanajuato.

Dacă mergeți în această țară pentru prima dată, fără îndoială, trebuie să vizitați și aceste două orașe, însă dacă doriți ceva mai neobișnuit și interesant, luați în considerație aceste 10 puncte din lista noastră. Așadar, aici topul celor mai ciudate atracții turistice din Mexic.

  1. Insula Păpușilor (La Isla de las Muñecas), Xochimico
wikipedia.org

La sud de Mexico City, între canalele Xochimilco, există o mică insulă înconjurată de o atmosferă groaznică, care niciodată nu a fost planificată a fi o atracție turistică. Această insulă este cunoscută sub denumirea La Isla de las Muñecas și, chiar dacă este un loc în totalitate lipsit de fericire, a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din Mexic.

Sosind pe insulă, veți vedea sute de jucării înfiorătoare. Ele atârnă de pe copaci și garduri  sau stau aruncate pe jos. Păpușile zac în tăcere și par a privi turiștii cu niște ochi morți și învinuitori. Unele însă, au găuri înspăimântătoare în loc de ochi. Părul lor murdar pare a fi niște pânze de păianjen, iar pielea le este acoperită cu murdărie, pe alocuri începând să se desprindă de corpul neînsuflețit al jucăriilor. Picioarele și mâinile lor sunt împrăștiate pe pământ, iar capurile sunt înfipte în țeapă.

Cândva această insulă a fost proprietatea unui fermier local pe nume Don Julián Santana. Legenda spune că în anul 1950 el a văzut cum în canal s-a înecat o fetiță mică, după care spiritul ei a început să bântuie acest loc. Înspăimântat, Don Julian a început să colecteze păpuși, pentru a se proteja de fantomă. Jucăriile erau luate de la depozitele de deșeuri și atârnate pe toată insula, reamintind niște decorațiuni de Crăciun.  Timp de jumătate de secol, Don Julian a colectat mai mult de o mie și jumătate de păpuși care inspiră groază. Cea mai veche păpușă încă se află pe insulă și este atârnată în hambarul fermierului, din depărtare reamintind un trup de copil în stare de putrefacție.

Localnicii spun că noaptea păpușile își mișcă mâinile și picioarele, iar uneori le sunt auzite șoaptele. De asemenea, se spune că insula este bântuită de fantome, de aceea, cei care vor să ajungă aici trebuie să fie nu doar curioși, dar și foarte curajoși.

  1. Casa „Scoică” (Casa Caracol), Insula Mujeres

Sponge Bob Pantaloni Pătrați locuia într-un ananas, de aceea probabil ar fi logic și oamenii să locuiască într-o scoică gigantică.

Casa Scoică este unică în bazinul Caraibelor și una dintre cele mai creative, din punct de vedere artistic, case de locuit. Designul acestei încăperi neobișnuite a fost creat de Octavio Ocampo, proprietarul casei și un pictor suprarealist mexican, și arhitectul Eduardo Ocampo, care îi este frate.

În timpul construcției a fost folosit ciment, beton, precum și scoici, corali și alte materiale reciclate găsite pe plajă. Obiectivul principal a fost de a crea un design care s-ar potrivi cu mediul înconjurător și ar accentua frumusețea naturală a insulei.

  1. Biserica San Juan Parangaricutiro, Michoacán
wikipedia.org

În Mexic există mii de biserici uimitoare, care trebuie vizitate, însă pe jumătate îngropată în lavă vulcanică este doar una.

Situată în statul Michoacan, această biserică este singura clădire rămasă de la satul San Juan Parangaricutiro după erupția vulcanului Paricutin în luna februarie a anul 1943.

A trecut aproape un an după ce lava a ajuns și a topi zidurile de piatră ale cimitirului, aflat în jurul unei mici biserici. Însă, lava nu a distrus mormintele și nici măcar nu a atins clopotnița și altarul. Se spune că în timpul erupției clopotele erau auzite la 3 kilometri. Vulcanul a continuat să erupă timp de 8 ani, însă această biserică uimitoare a supraviețuit.

Mulți turiști vin aici pentru a urca pe roca vulcanică și a vedea biserica ce a supraviețuit dezastrului natural. Datorită turiștilor, biserica a devenit principala sursă de venit pentru locuitorii din regiune.

  1. Pictura uriașă de pe pereții din Palmitas, Pachuca de Soto

Această pictură uriașă (probabil una dintre cele mai mari din lume) acoperă mai mult de 20 000 de metri pătrați de pereți a 209 de case din comunitatea Palmitas. Pentru a crea această imagine a fost nevoie de 5 luni.

Proiectul a fost o lucrare comună a statului Mexican și tineretul comunității, uniți într-o organizație numită „Germen Crew”, și a avut ca scop îmbunătățirea vieții sociale a orășelului. La crearea imaginii au particip membrii a 452 de familii – 1 808 de oameni!

  1. Peștera cristalelor (Cueva de los Cristales), Naica, statul Chihuahua
wikipedia.org

Situată la 300 metri sub orașul Naica, această peșteră atrage turiștii cu niște cristale selenite incredibil de mari.

Turiștii pot coborî aici doar cu echipament special și nu pe mai mult de 20 de minute, căci temperatura aici este de 58 de grade Celsius, iar umiditatea de 100%.

  1. Vulcanul Paricutin, Michoacán
wikipedia.org

Acest vulcan cu conul de zgură este cel mai tânăr vulcan format în emisfera nordică și deschide o priveliște frumoasă spre biserica San Juan Parangaricutiro care i-a supraviețuit erupția.

  1. Crovurile statului Yucatan

Nu puteți merge în Mexic și să nu vizitați peninsula Yucatan! Iar, ajungând în Yucatan, nu puteți să nu vedeți crovurile statului, luând în considerație faptul că acest fenomen poate fi întâlnit doar în Mexic.

Acestea par a fi niște peșteri fermecătoare, însă de fapt sunt niște pâlnii de calcar. Crovurile reprezintă niște fântâni formate ca urmare a unei prăbușiri naturale într-o stâncă de calcar și umplute cu apă subterană.

Indienii Maya le foloseau pentru a obține apă potabilă, dar și pentru ritualuri de sacrificare. Acum însă în ele se scaldă sute de turiști, atrași de apa cristalină și frumusețea naturală a acestor locuri. Pe teritoriul statului Yucatan există câteva crovuri, fiecare fiind de o frumusețe excepțională.

  1. Hierve el Agua, Oaxaca
wikipedia.org

Acest loc poate arăta ca o cascadă, însă de fapt este o formație naturală de stâncă.

Hierve el Agua (care în traducere din spaniolă însemnă „apă fiartă”) s-a format de-a lungul secolelor: apa minerală saturată cu carbonat de calciu, curgea de pe stâncă, formând stalactiți și, mai târziu, o astfel de cascadă uimitoare.

De fapt, aici sunt două cascade de piatră – cea mare (de 30 de metri) și cea mică (de 12 metri). Cel mai des vizitat este cea mică, deoarece este mai accesibilă. În plus, la cel mai înalt nivel există o piscină naturală cu apă minerală, de aceea turiștii primesc șansa de a se scălda în ea și de a savura panorama uimitoare a canionului.

  1. Las Pozas, Xilitla
wikipedia.org

Fiind surrealistă după natura sa, această grădină neobișnuită uimește turiștii cu o atmosferă liniștită.

Las Pozas este creația englezului Edward James, un poet excentric, pictor și patron al mișcării suprarealiste.

Fantezia excentricului britanic a devenit o operă de artă, care nu poate fi definită într-un singur cuvânt – grădină, parc sau sculptură.  De aceea fiecare trebuie neapărat să o viziteze, pentru a-și răspunde singur la această întrebare.

  1. Rezervația Biosferă a Fluturilor Monarh (Reserva de la biosfera de la Mariposa Monarca), Michoacán
wikipedia.org

În fiecare toamnă, fluturii monarh se întorc din America de Nord și se adună în grupuri, agățându-se și atârnând de copacii unei zone muntoase din statul Michoacan.

Această rezervație entomologică de 56 de mii de hectare devine casă pentru un miliard de fluturi care au venit să ierneze. Vă puteți imagina această priveliște spectaculoasă? Fiecare turist ar trebui să o vadă cu ochii proprii!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.