Game of Thrones s-a filmat în Maroc? Vezi platourile de filmare abandonate în deșerturile Marocului (16 foto)

0
2038
Foto: dmitrieval / Shutterstock.com

La începutul anilor 1960, regizorul David Lean era în căutarea unui loc unde și-ar putea filma creația „Lawrence al Arabiei” când a auzit despre Ouarzazate. Acest oraș mare al deșertului, care este situat la poalele munților Atlas din sudul Marocului, are niște peisaje exotice unice, cerul de deasupra aproape mereu este senin, iar locuitorii sunt incredibil de prietenoși, făcând orașul un loc perfect pentru filmarea unei pelicule bazată pe evenimente ce au avut loc în antichitate într-un deșert. În cele din urmă, o mare parte a filmului a fost filmată în Spania, însă multe scene importante au fost filmate și în Iordania și Ouarzazate, în special scena masacrului armatei turcești din orașul Tafas.

În ultimii 50 de ani în Maroc s-au filmat o mulțime de filme, în special în Ouarzazate. Iată câteva in ele: „Omul care dorea sa fie rege” (1975), „Ultima ispită a lui Isus” (1988), „Mumia” (1999), „Gladiatorul” (2000), „The Black Hawk Down” (2004), „Babilon” (2006), „Ultimatumul lui Bourne” (2007), „Prințul Persiei: Nisipurile timpului” (2010), „13 ore” (2016) și câteva părți din serialul „Game of Thrones” și „Prison Break”.

Foto: Gilbert Sopakuwa/Flickr

Benzinărie falsă din apropierea orașului marocan Agadir unde s-a filmat „The Hills Have Eyes” (2006) acum este abandonată.

Din anul 1983 studioul Atlas Film Corporation Studios situat la marginea orașului, gestionează această producție. Primul lor film cu participarea lui Michael Douglas a devenit „The Jewel of the Nile”.

„Ouarzazate este un loc perfect”, afirmă directorul general al Atlas & CLA Studios într-un interviu din anul 2005 pentru canalul CNN Amine Tazi. „Totul este foarte aproape. Hotelurile sunt în apropiere. Oamenii au o atitudine binevoitoare față de filmări și participă activ”.

Pe lângă peisajele naturale, studioul Tazi oferă regizorilor zeci de decorațiuni, precum temple egiptene din polistiren și palate tibetane din ghips. Chiar și National Geographic a folosit una dintre aceste decorațiuni pentru a filma seria „Uciderea lui Isus”. Multe dintre aceste decorațiuni au fost construite în deșert, departe de oraș și studio, iar după finisarea filmărilor echipa și-a luat echipamentele și a abandonat locul. Acum templele romane exotice ce se dărâmă încetișor sunt o atracție turistică pentru iubitorii de filme din toată lumea.

Marocul, de asemenea, este una dintre cele mai sigure țări din Orientul Mijlociu.

„Maroc este una din țările care încearcă să fie confortabilă pentru regizori”, a enunțat Tony Reeves, autorul Ghidului Mondial cu locații pentru filmări, într-un interviu pentru CNN. „Personalul tehnic al Marocului este foarte întrebat: constructorii, pictorii, electricii etc.”.

Deși filmările contribuie foarte mult la economia orașului Ouarzazate, ar fi nedrept să spunem că decorațiunile abandonate sunt unicele atracții turistice. Ouarzazate este un oraș frumos, în apropierea căruia să află un patrimoniu mondial UNESCO, satul Aït Benhaddou, care a apărut și el în câteva zeci de filme.

Foto: Valdiney Pimenta/Flickr

Ouarzazate.

Foto: Yelo Jura / Shutterstock.com

Două statui egiptene la studioul Atlas Corporation Studios din Ouarzazate.

Foto: orientalizing/Flickr

Benzinăria falsă unde a fost filmată pelicula „The Hills Have Eyes” (2006).

Foto: Tomasz Dunn/Flickr
Foto: Ronald Woan/Flickr
Foto: Ronald Woan/Flickr
Foto: Ronald Woan/Flickr
Foto: Ronald Woan/Flickr
Foto: Lukiyanova Natalia frenta / Shutterstock.com

Templul budist de la studioul Atlas Film Studios, care a fost folosit la filmarea peliculei „Micul Buddha”.

Foto: Elzbieta Sekowska / Shutterstock.com

Palatul fals al Cleopatrei de la Studios Atlas Film.

Sekowska / Shutterstock.com

Interiorul palatului egiptean de la Atlas Film Studios. Foto: Elzbieta

Foto: dmitrieval / Shutterstock.com

Foto: Laurens Hoddenbagh / Shutterstock.com

Foto: cheesewz/Flickr

Cetatea Kasbah of Taourirt, Ouarzazate.

Foto: Kent MacElwee/Flickr

Turiștii traversând pe cămile un râu din Ait Benhaddou în apropiere de Ouarzazate.

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.