Află de ce acest hotel luxos interzice vizitatorilor să utilizeze telefoanele mobile în preajma piscinei (3 foto)

0
1174

Una dintre cele mai luxoase stațiuni de odihnă din Bali a interzis utilizare telefoanelor mobile în timpul odihnei în unul dintre bazinele stațiunii pentru a încuraja vizitatorii să se relaxeze lângă piscină și să savureze momentul actual.

Potrivit rețelei de televiziune CNN, hotelul Ayana Resort and Spa a dezvoltat un nou program numit „Aici și acum”, care interzice vizitatorilor să utilizeze dispozitive electronice în timp ce se odihnesc în unul dintre cele mai populare locuri din preajma stațiunii, piscina River Pool.

Pentru a vizita oaza luxoasă între orele 9:00 și 17:00, vizitatorii trebuie să renunțe la orice dispozitiv electronic. Interdicția este reamintită vizitatorilor de panourile din preajma piscinei. În cazul în care oaspeții nu vor să-și lase dispozitivele nesupravegheate în camera hotelului, piscina pune la dispoziție niște dulapuri sigure și confortabile.

Această interdicție se referă nu doar la telefoane, dar și la oricare alte dispozitive, inclusiv camere digitale,iPad-uri, tablete și cărți electronice. Cei care au acceptat să se deconecteze de la rețea își pot petrece timpul liber citind cărți și jurnale sau comunicând cu alți vizitatori ai piscinei. Oricare alt vizitator care dorește să-și petreacă timpul mai activ, poate profita de activitățile non-digitale oferite de stațiune, precum Genga, Sudoku, cărți de joc și table de șah magnetice.

„O piscină perfectă este cea unde oaspeții se pot relaxa cu adevărat și pot savura realitatea”, a enunțat purtătorul de cuvânt al stațiunii într-un interviu cu CNN.

Pe pagina web a hotelului scrie că interdicția a fost concepută pentru a ajuta oaspeții să se bucure de intimitate, nefiind distrași de diverse dispozitive electronice. Iar cei ce doresc niște poze luxoase lângă piscină vor putea să viziteze piscina în perioada zile când interdicția nu este validă.  

„Vă promitem că în timpul odihnei lângă piscină nu veți fi deranjat de apeluri, mesaje, fotografii și rețele de socializare” –  se spune pe pagina web a hotelului – „Doar voi, piscina și realitatea”.

Mai aveți nevoie de vreun motiv pentru a rezerva o cameră în acest hotel? De asemenea, în preajma piscinei puteți gusta un cocktail foarte delicios numit „Digital Detox” (Dezintoxicare digitală), care este preparat din vodcă,miere din planta citrică Yuzu și suc de tomate.

Piscina River Pool este singurul loc din hotel unde dispozitivele sunt interzise, în celelalte  11 piscine, inclusiv Ocean Beach Pool, sunteți liberi să faceți oricâte fotografii și videoclipuri doriți pentru a vă completa pagina de Instagram.

Această interdicție ar putea fi foarte utilă pentru acei oameni care nu-și lasă dispozitivele din mână nici măcar în timpul odihnei. Un studiu realizat în anul 2018 de compania OnePoll a arătat că în timpul odihnei 53% de americani nu se deconectează complet de la rețelele de socializare, iar 20% au recunoscut că în timpul ultimei odihne și-au utilizat telefonul mobil în fiecare oră pentru a verifica cum merge treaba în spațiul virtual. Aproximativ 14% au recunoscut că își verificau dispozitivele de două ori pe oră.  

Se pare că secretul unei odihne cu adevărat relaxante este foarte simplu. Este nevoie să renunțați la tehnologii și să savurați momentul, uitând de lumea virtuală. O altă cercetare recentă realizată de compania Travelzoo a arătat că 30% dintre cei interviați și-au ales destinația în funcție de luxul care le-ar putea îmbogăți conținutul rețelelor de socializare. În plus, 47% au recunoscut că rețelele de socializare au un efect considerabil asupra dorinței de a experimenta ceva mai mult în timpul vacanțelor.

Însăși ideea „dezintoxicării” de rețelele de socializare în timpul odihnei are atât avantaje cât și dezavantaje, însă probabil se merită să încercați, cel puțin pentru a înțelege dacă sunteți în stare să vă petreceți timpul fără dispozitive.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.