TOP-10: Cele mai spectaculoase aeroporturi din lume

0
1132
Arhitectura muzeului este unică.

Aeroporturile din întreaga lume oferă o varietate de facilități și servicii. Unele au muzee, piscine și grădini. Alte aeroporturi au patinoar și săli pentru yoga.

Deși de cele mai multe ori aeroporturile garantează cozi lungi la verificare, întârzieri ale zborurilor și o mulțime de oameni, nu fiecare experiență pe care o puteți avea într-un aeroport este similară. Unele aeroporturi fac tot posibilul pentru a încânta vizitatorii și clienții săi. Aici 10 cele mai mari și mai tari aeroporturi din lume.

1. În aeroportul din München în fiecare an se deschide un târg de Crăciun cu patinoar

Foto: Flughafen München/Facebook

Iarna este o perioadă perfectă pentru a vizita aeroportul din München, Germania, deoarece în timpul lunilor noiembrie și decembrie aici se deschide un târg de Crăciun extraordinar. Aeroportul se transformă într-o poveste de iarnă cu muzică vie, programe pentru copii, mai mult de 40 de magazine, unde sunt delicii și alte produse și un patinoar mare.

Însă chiar dacă nu reușiți să vizitați aeroportul în perioada de iarnă, aici puteți găsi o fabrică de bere numită Airbräu, care organizează excursii pe tot parcursul anului și propune vizitatorilor bere.

2. Răsfățați-vă în Aeroportul Internațional din Dubai

Grădinile aeroportului. Foto: Shutterstock/Sorbis

Posibilitatea de a-și răsfăța clienții este o prioritate în Aeroportul Internațional din Emiratele Arabe Unite, care este de fapt cel mai aglomerat aeroport din lume. Aici vă puteți relaxa în piscină sau jacuzzi, în saună sau în camera cu aburi și, pe lângă toate, mai puteți face și un duș între călătorii dacă simțiți necesitatea.

În plus, în aeroport există câteva centre SPA în cazul în care ați dori un masaj, manichiură sau pedichiură.

3. Designul în tonuri reci al Aeroportului Internațional Hamad

Aeroportul urmează un stil acvatic. Aeroportului Internațional Hamad

Aeroportului Internațional Hamad din Qatar se deosebește printr-un design unic. Potrivit administrației aeroportului, această tematică a fost aleasă pentru că aeroportul oferă un „flux neted de pasageri”. Designul integral al aeroportului a fost realizat din materiale aduse din 40 de țări diferite și reamintește valurile Golfului Persic.

Terminalul Emiri reamintește bărcile cu pânze, iar cupola moscheii este creată în forma unei picături de apă. De asemenea, vizitatorii se pot scălda într-o piscină interioară cu temperatura apei reglabilă pentru o mică taxă sau să se relaxeze într-o cadă cu hidromasaj.

4. În aeroportul Changi există o mulțime de atracții turistice și distracții

Grădina Magică din aeroport. Foto: iStock

În aeroportul Changi din Singapore există o mulțime de lucruri interesante și din cauza acestui fapt ați putea cu ușurință să vă pierdeți zborul. Pe lângă cele 350 de magazine care propun diverse produse vizitatorilor, în aeroport mai există și parcuri tematice: Parcul Cactușilor din terminalul numărul 1, Grădina Magică, Parcul Orhideelor și Parcul Florilor de Floarea-soarelui din terminalul numărul 2 și Galeria Fluturilor din terminalul numărul 3 unde vizitatorii se pot relaxa între zboruri.

Vizitatorii care își doresc mai multe emoții pot să joace la console sau să viziteze unul dintre cinematografele aeroportului. De asemenea, ei pot face o tură cu cel mai lung transportor din interiorul aeroportului.

5. În aeroportul din Helsinki arta este peste tot

În aeroport există câteva galerii de artă. Foto: YouTube/Helsinki Airport

Iubitorii de artă vor aprecia aeroportul din Helsinki, Finlanda, unde în anul 2015 a fost lansată campania ArtPort, care a avut scopul de a completa pereții aeroportului cu opere de artă.

Pasagerii pot analiza galerii de artă, expoziții și colecții de artă permanente în toate terminalele, însă accentul este pus pe artiștii finlandezi locali și pe operele de artă ce au un efect calmant pentru a ajuta pasagerii să se relaxeze în aeroportul aglomerat.

6. În Aeroportul Internațional din Hong Kong există o mulțime de distracții pentru copii

În aeroport mai există și un parc educațional numit Dream Come True. Foto: Wikimedia Commons

Fără îndoială, în Aeroportul Internațional din Hong Kong se pot distra oamenii de diferite vârste. Aeroportul dispune și de cel mai mare ecran IMAX din Hong Kong, în fața căruia se pot așeza până la 350 de persoane. Audiența se poate bucura de o imagine foarte clară și un sunet perfect în timp ce privesc filme în 2D sau 3D.

De asemenea, aici există o mulțime de distracții interactive. Cele 20 de atracții din parcul educațional Dream Come True oferă copiilor posibilitatea de a simți cum e să fii pilot, însoțitor de bord sau astronaut.

În aeroport mai există și prima fabrică din lume Demae Iccho, unde vizitatorii pot încerca să facă tăiței manual, și prima fabrică My Cup Noodle care nu se află în Japonia, însă unde oamenii pot să facă singuri tăiței instant.

7. Aeroportul Internațional Incheon comunică vizitatorilor despre  cultura Coreei de Sud

Aici există o mulțime de locuri de joacă. Foto: alberth2 / Creative Commons

Aflați mai multe despre cultura Coreii de Sud în Aeroportul Internațional Incheon. Pe teritoriul întregului aeroport vizitatorii pot asista la concerte coreene de muzică pop, spectacole de dans mascat, instalații de artă, expoziții istorice și reconstrucții istorice.

Unele centre invită vizitatorii să se alăture meșteșugurilor tradiționale și să savureze spectacole muzicale. De asemenea, clienții aeroportului pot vizita Strada Coreeană care este o copie a unei case tradiționale coreene unde ați putea să vă relaxați și să admirați expozițiile culturale.

8. Explorați vietățile marine locale din Aeroportul Internațional din Vancouver

În aeroport există câteva expoziții maritime. Foto: Flickr/Emily Heath

Explorați creaturile marine din British Columbia în Aeroportul Internațional Vancouver din Canada.

Aici puteți găsi două expoziții maritime a acvariului marin din Vancouver: principalul are 114 000 de litri de apă și 5 000 de creaturi maritime, iar acvariul mai mic este de 1 800 de litri și găzduiește meduze. De asemenea, vizitatorii pot afla mai multe despre regiune, explorând colecția de artă și arhitectură din aeroport.

9. În Aeroportul Internațional din San Francisco există o sală pentru yoga și un muzeu

Arhitectura muzeului este unică.

Aeroportul are o sală pentru yoga, precum și un muzeu al aviației cu o bibliotecă. Muzeul este fără taxă, iar arhitectura unică a aeroportului reamintește salonul de pasageri al aeroportului din anii 1930.

10. Designul Aeroportului Barajas Adolfo Suárez din Madrid este destinat călătorilor

Arhitectura aeroportului este uimitoare. Foto: Flickr/Jorge Lascar

Arhitectura uimitoare a aeroportului din Madrid, Barajas Adolfo Suárez, în Spania este orientată spre pasageri. Cel mai mare terminal din țară este foarte luminos și rece în verile calde ale Spaniei, regulează în mod eficient fluxul de pasageri și oferă o vedere panoramică spre avioane și munții din apropiere.

De asemenea, acest aeroport este foarte ecologic, datorită unui sistem de răcire cu mai multe sisteme și reutilizării apei de ploaie pentru irigarea peisajului.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.