TOP-30: Cele mai faimoase destinații turistice pentru generația Y în anul 2019

0
1253

Nu este un secret că generația Y (sau milenialii) iubesc să călătorească. Niște cercetări efectuate recent au arătat că oamenii tineri mai degrabă vor economisi pe mese pentru a pleca undeva în week-end și sunt gata să renunțe la alcool, sex și gadgeturi scumpe doar pentru a avea posibilitatea de a vedea lumea. 

Anul acesta experții portalului müvTravel (o nouă platformă digitală utilizată pentru planificarea călătoriilor) au ales câteva destinații turistice unde ar dori să plece într-o vacanță pentru a vizita atracțiile turistice și pentru experimenta adevăratul sentiment al fericirii. De la Portugalia până la Filipine, din acest articol aflați care sunt cele mai iubite destinații turistice ale generației Y.

30. Tot mai mulți călători doresc să ajungă în Zanzibar, Tanzania.

Foto: Jorge Cancela/Flickr/Attribution License

Orașul de piatră din fotografie se află în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Zanzibar este faimos pentru condimentele locale, cele mai populare fiind nucșoara, piperul negru și cuișoarele. Ele sunt cumpărate ca condimente în piețele mici răspândite în întregul oraș. 

29. Insula Palawan, Filipine, în anul 2019 va fi inundată de turiști

Foto: Dmitry Pichugin / Shutterstock

În Palawan locuiesc o mulțime de animale sălbatice, inclusiv girafe și niște specii foarte rare de păsări. De asemenea, în largul coastelor adesea sunt întâlniți delfini. Aici turiștii se pot bucura de niște plaje cu apa cristalină și pot savura niște peisajele montane excepționale.

28. Iubitorii vacanțelor active vor aprecia Charlevoix, Quebec, Canada

Foto: Maridav/Shutterstock

Regiunea Charlevoix este situată într-o zonă montană și aici există o mulțime de activități în aer liber. Potrivit Societății Naționale Geografice, majoritatea turiștilor vin aici pentru a schia, a se da cu snowboardul, pentru a merge în drumeții montane și chiar pentru a se da cu sania.

27.  Turism vinicol în Africa de Sud 

Foto: Education Images/Getty Images

Vinăria Rickety Bridge este una dintre multele gospodării unde vizitatorii pod gusta vinurile locale. În toată Africa de Sud au fost înființate un număr mare de vinării de acest tip, de aceea cunoscătorii de vinuri vor putea profita de ocazia de a vizita o mulțime de locuri interesante. Cele mai populare vinării, inclusiv Rickety Bridge, se află în regiunea orașului Franschhoek, deși în Cape Town, de asemenea, există multe. 

26. Salvador da Bahia, Brazilia: un oraș viu colorat unde puteți face niște fotografii excepționale

Foto: hbpro/Shutterstock

Aproape toate casele de pe străzile acestui oraș din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea sunt pictate în diferite culori. Regiunea istorică a Salvadorului chiar a fost denumită „capitala bucuriei”, deoarece în fiecare an aici are loc un faimos carnaval care durează aproape o săptămână.

25. Chiang Mai, Thailanda, perfect pentru aventuri și shopping

Foto: Loop Images/Getty Images

Chiang Mai este cel mai mare oraș din Thailanda. Aici există câte ceva pentru fiecare, de la o mulțime de atracții turistice religioase și istorice din apropierea muntelui Doi Suthep până la cluburi zgomotoase și diverse magazine din centrul comercial Chiang Mai Night Bazaar.

24. În anul 2019 generația Y va vizita și Guilin din China

Foto: xiquinhosilva/Flickr

Orașul Guilin a fost inclus în această listă datorită peisajelor sale nemaipomenite. Aici generația Y se poate bucura de excursii cu barca în peșteri naturale și drumeții prin munții acoperiți de verdeață.

23. Saint Barthélemy, o comunitate franceză perfectă pentru sesiuni foto în natură

Foto: Bruce Tuten/Flickr

Aproape 70 000 de turiști anual vizitează această insulă pitorească, majoritatea fiind atrași de plajele nisipoase, vilele confortabile și frumusețile naturii.

22. În anul 2019 generația Y va tinde să ajungă și în Merida, capitala statului mexican Yucatan

Foto: Gildardo Sánchez/Flickr

Cândva în Merida a locuit civilizația Maya, de aceea aici turiștii pot admira artefacte antice, clădiri istorice unice și situri arheologice.

21. Sri Lanka, de asemenea, va deveni o destinație turistică populară

Foto: NurPhoto/Getty Images

În Sri Lanka se odihnesc turiști cu diverse preferințe. Acest loc este renumit nu doar datorită celor mai dense populații de elefanți din Asia, dar și datorită atracțiilor turistice și condițiilor perfecte pentru un shopping confortabil și diverse degustări.

20. Vulcanul activ Arenal din Costa Rica: una dintre cele mai spectaculoase destinații

Foto: Justin Jensen/Flickr

În anul 2010 vulcanul și-a oprit temporar activitatea, de aceea această regiune este sigură. Portalul müvTravel scrie că vulcanul din oraș este perfect simetric și este imposibil să nu-i simți prezența.

19. În Patagonia veți putea vizita două țări în același timp

Foto: dsaprin/Shutterstock

Patagonia este un loc perfect pentru tinerii dornici de aventuri și emoții frumoase. Această regiune este împărțită între Argentina și Chile, însă nu are absolut nici o importanță pe al cui teritoriu vă aflați, căci aici găsiți peisaje montane, ghețari imenși și o floră și faună încântătoare peste tot. Nu uitați să vă luați niște haine mai groase, căci în Patagonia anotimpurile sunt reci.

18. Cluj – Napoca, România: capitala neoficială a Transilvaniei 

Foto: cge2010/Shutterstock

În imaginea de mai sus vedeți biserica medievală Sf. Mihail. În acest oraș vă așteaptă castele istorice, grădini botanice, muzee, muzică și concerte.

17. Occitanie din Franța, de asemenea, devine o regiune foarte populară 

Foto: Rrrainbow/Shutterstock

În imagine vedeți comunitatea modestă Audressein din Occitanie. Teoretic, această regiune este o destinație turistică nouă. În anul 2016 aici a avut loc o reformă teritorială, astfel regiunile Languedoc-Roussillon și Midi-Pyrénées au fost unite. Aici turiștii se pot bucura de numeroase vinării, cetăți medievale și diverse activități nocturne.

16. Ljubljana, capitala Sloveniei, este o altă destinație populară în anul 2019

Foto: Jorge Franganillo/Flickr

Orașul este construit pe râul Ljubljanica pe care adesea trec bărcuțe mici și paddleboard-uri. În anul 2016 Ljubljana a fost numită „capitala verde a Europei” pentru realizările sale în păstrarea „spațiilor verzi” ale orașului. Dacă apreciați curățenia, atracțiile turistice istorice și ecologia, vă veți îndrăgosti în Ljubljana.

15. White Mountains din New Hampshire – un loc minunat pentru astronomii entuziaști și turiștii romantici

Foto: Robbie Shade/Flickr

Când cerul este clar turiștii pot observa cu ușurință Calea Lactee. Această zonă montană este renumită pentru pădurea sa densă White Mountain National Forest, elanii sălbatici și traseele pitorești pentru drumeții.

14. Orașul Cusco din Peru cândva a fost capitala Imperiului Inca

Foto: emperorcosar/Shutterstock

Locuitorii nativi consideră că munții cu pământ colorat din vecinătatea orașului reprezintă un loc sacru. Privind imaginea este foarte ușor să-ți dai seama de ce generația Y, lacomă pentru noi impresii și frumuseți naturale, preferă această destinație.  

13. Insula Hokkaido din Japonia este aproape în întregime acoperită cu flori

Foto: Thanya Jones/Shutterstock

Pe insula Hokkaido în mare parte cresc lalele și floarea-soarelui, însă aici mai pot fi găsite și o mulțime de alte flori. Vara insula se transformă într-un adevărat covor multicolor, de aceea generația Y nu ratează șansa de a vizita acest loc pentru a se alege cu o mulțime de impresii și fotografii multicolore pe pagina de Instagram.

12. În San Diego din California găsiți cele mai bune distracții

Foto: Shutterstock

Mulți mileniali vin aici pentru a face surfing. Aici există o mulțime de plaje nisipoase, parcuri tematice și muzee.

11. Turiștii care se interesează de arheologie și istorie vor fi încântați de orașul Petra din Iordania

Foto: Shutterstock / Ralf Siemieniec

Petra a fost sculptată în stânci din gresie roz și, de aceea, a fost numită „Orașul roz”. Cu mult timp în urmă acest oraș a fost capitala regatului Nabataean. Aici există o mulțime de construcții vechi care datează din secolul I î.Ch. În zilele noastre acest oraș cu o istorie de 2000 de ani este foarte popular printre turiștii de cele mai diverse vârste, inclusiv și printre tinerii curioși.

10. Seville din Spania – orașul celor mai distractive petreceri

Foto: Carlos Amarillo/Shutterstock

Târgul din aprilie organizat în Seville durează aproape o săptămână. În aceste zile, aici mereu au loc parade și petreceri costumate. Turiștii generației Y vin aici în mod regulat pentru a dansa și a admira spectacolul flamenco, un dans de cult pentru Andaluzia.

9. Carmel-by-the-Sea: un oraș mai puțin cunoscut în California, însă tinerii tot îl adoră

Foto: Allie_Caulfield/Flickr

O caracteristică distinctivă a plajelor locale este nisipul aproape perfect alb. De la plaje de o frumusețe rară și până la centre comerciale de dimensiuni uriașe: acest loc se va potrivi oricărui turist.

8. Vechiul oraș Bagan, Myanmar: o destinație perfectă pentru turiștii care se interesează de arhitectura istorică

Foto: Shutterstock / Seqoya

Localnicii sfătuiesc turiștii să se plimbe prin oraș când razele soarelui se combină cu norii și creează niște nuanțe de o frumusețe rară. Orașul Bagan bucură turiștii cu o mulțime de temple antice care datează din perioada când a existat regatul birmanez. Aici puteți vizita mai mult de 2000 de temple și altare, pe jos sau la bordul unui balon cu aer cald.

7. Riga, Letonia – o alegere excelentă pentru iubitorii de istorie și arhitectură

Foto: Brian Kinney/Shutterstock

Arhitectura acestui oraș în mod clar a fost influențată de cultura suedeză și germană, precum și de alte națiuni nord europene. Pe lângă toate, generația Y va rămâne încântată de faimoasa piață centrală din Riga unde sunt vândute o varietate de rețete de pâine, bere și cașcaval. 

6. Puglia, Italia: o regiune cu mai multe orășele mici și plaje frumoase

Foto: Bojana Brkovic/Flickr

Majoritatea plajelor din această regiune sunt ascunse printre orășele în golfuri retrase. Această destinație este una perfectă pentru turiștii generației Y care își doresc să se scufunde în întregime într-o cultură străină. 

5. Orașul Luberon din Franța, de asemenea, a devenit o destinație turistică faimoasă printre mileniali

Foto: decar66/Flickr

Fiecare sătuc din zona montană Luberon poate oferi turiștilor câte ceva excepțional și foarte special. Luberon este format din o mulțime de comune autentice, de aceea turiștii vor putea să viziteze mai multe locuri într-o singură călătorie și să se bucure de natura uimitoare din regiune.

4. În Utah, SUA, puteți vizita o mulțime de parcuri naționale

Foto: Shutterstock

Canionul Bryce este unul dintre cele mai faimoase parcuri naționale din Utah. De fapt, este dificil de selectat o singură rezervație naturală locală, de aceea am combinat toate atracțiile naturale ale statului Utah într-un singur punct.

3. Cinque Terre, Italia: mai multe saturi multicolore împrăștiate de-a lungul unei coaste stâncoase

Foto: leoks/Shutterstock

În acest parc național sunt împrăștiate o mulțime de case multicolore, iar atracția turistică principală este excursia cu barca. Această alegere este una excelentă pentru cei care doresc să guste din fructele de mare locale, să se plimbe cu barca și să exploreze trasee pentru drumeții.

2. În orașul Ubud, Bali, Indonezia, cândva a locuit o familie regală

Foto: Christophe Faugere / Shutterstock

O mare parte a insulei este acoperită cu câmpuri de orez. Ubud a fost plasat pe locul doi în clasamentul portalului müvTravel datorită junglelor, numeroaselor muzee, galeriilor de artă, magazinelor cu suvenire autentice și, nu în ultimul rând, datorită unui palat luxos din regiune.

1. Orașul Lisabona din Portugalia a fost recunoscut ca fiind cea mai dorită destinație turistică printre utilizatorii portalului müvTravel

Foto: TTstudio/Shutterstock

Se spune că Lisabona este un loc perfect pentru turiștii care doresc să guste din bucătăria portugheză. În plus, acest oraș este unul fermecător datorită arhitecturii tradiționale și străzilor pietruite.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.