Fără să știe, un turist din Australia a prins una dintre cele mai veninoase creaturi marine din lume (foto + video)

0
1710
Foto: JumKit/Getty Images

În timp ce se odihnea în Australia, un turist a postat pe TikTok un clip video în care ținea în mână o caracatiță cu inele albastre, una dintre cele mai periculoase creaturi marine.

Caracatița este renumită datorită veninului foarte puternic care este de 11 ori mai periculos decât cianura.

O mușcătură lăsată de o caracatiță cu inele albastre provoacă amorțeală musculară, greață, pierderea vederii, pierderea mobilității și insuficiența respiratorie.

Foto: JumKit/Getty Images

O mică caracatiță cu inele albastre are suficient venin pentru a omorî douăzeci și șase de oameni în doar câteva minute.

În natură există o regulă care ar fi bine să fie respectată: nu atingeți nimic despre care nu cunoașteți nimic.

Potrivit paginii web The Points Guy, turiștii au dat peste creatura marină în timp ce se plimbau pe una dintre plajele australiene. Unul dintre ei a luat caracatița în mână și i-a permis să se târască puțin pentru a o filma pe o cameră video. Mai târziu turiștii au postat clipul video în rețea. Australienii au lăsat comentarii, spunând că animalul este extrem de veninos. Conform datelor oferite de Ocean Conservancy, o mică caracatiță cu inele albastre „are suficient venin pentru a omorî 26 de oameni maturi în doar câteva minute”.

Ah da, și nu există nici un antidot împotriva veninului acesteia.

Dacă această informație nu este suficientă pentru a vă convinge, aflați că mușcătura caracatiței nu este deloc dureroasă, adică jertfele nici măcar nu bănuiesc că au fost mușcate. Abia peste câteva ore apar primele simptome: amorțeală musculară, greață, orbire, pierderea abilităților motorii și, în cazuri extreme, stop respirator.

Dacă se întâmplă să observați o caracatiță cu inele albastre ar fi mai bine dacă v-ați da cât mai departe de ea. În cazul în care bănuiți că ați fost mușcat, autoritățile australiene recomandă să apelați imediat la serviciul de salvare urgentă. Deși nu există un antidot pentru veninul caracatiței, omul poate fi salvat dacă i se oferă imediat asistență medicală, informează Conservancy Ocean. Din fericire, din anul 1960 nu au fost raportate decese din cauza caracatițelor cu inele albastre.

Indiferent de cele spuse, încercați să nu panicați. Se cunoaște că acest animal marin veninos nu este agresiv și atacă doar în cazul în care este amenințat. Cu toate acestea, un turist care nu bănuiește nimic, ar putea fi și el o amenințare pentru caracatiță.

Există o regulă generală care spune că animalele cu pete sau figuri de culori foarte aprinse, de obicei, sunt veninoase. De aceea, ar fi mai bine să evitați orice contact cu animalele necunoscute, mai ales dacă vă aflați într-un loc în care nu ați mai fost până acum. Dacă doriți să explorați natura unei noi locații, luați în considerație excursiile cu ghizi care sunt deja familiarizați cu natura unei anumite țări și vă pot sfătui cu care animale și plante puteți interacționa, nefiind amenințați.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.