TOP-25: Modalități de a omorî timpul când zborul este întârziat

0
1178

Ce ați putea face în aeroport când zborul este întârziat? Este o întrebare bună, însă pentru început ar trebui să răspundeți la încă o întrebare. Vă place să călătoriți? Majoritatea oamenilor sunt fascinați de asemenea posibilități.

Aceasta este o modalitatea frumoasă de a avea o vacanță interesantă, de a vizita familia și prietenii de care vă este dor și de a obține noi impresii.

Pentru unii călătoriile fac parte din serviciu, iar unicul lucru care unește toate zborurile este programul. Fiecare client al companiilor aeriene își alege un zbor pe baza ofertelor valabile, după care își planifică vacanța în funcție de programul zborului, presupunând că nu mai are de ce-și face griji, căci compania urmează să-și îndeplinească obligațiile cu sinceritate. Însă uneori zborurile pot întârzia, fie că din vina mamei natură, fie că din vina companiei. Toate bagajele sunt depozitate în locul corespunzător, iar clientul este blocat undeva departe de casă și nu are nimic de făcut decât să aștepte. Deci, ce am putea face în așa situație? În acest articol găsiți 25 de modalități de a petrece bine timpul în aeroport atunci când zborul este întârziat.

25. Puteți obține o carte cu un autograf al scriitorului preferat

Foto: twitter.com

Dacă sunteți un amator al cărților scriitorului Neil Gaiman, îi puteți da un follow pe rețelele de socializare. El este renumit datorită faptului că își găsește cărțile în librăriile din aeroporturi, le semnează și le pune la loc, după care publică pe rețelele de socializare librăria în care și-a semnat cărțile. De asemenea, ați putea să vă abonați la paginile sale din rețelele de socializare din motiv că este un om binevoitor și înțelept.

24. Vă puteți căsători

Foto: travelandleisure.com

În aeroportul din Frankfurt clienților tineri li se oferă diverse servicii ce țin de căsătorie. Ideea este că vă puteți căsători și zbura imediat în luna de miere. Dacă ceremonia vi se pare prea dificilă, atunci aeroportul din Las Vegas vă propune în prima jumătate a lunii februarie un certificat de căsătorie oficial. Interesant este că în luna februarie aceste certificate sunt cumpărate de două ori mai des decât în oricare altă perioadă a anului. Prețul este de doar 77 de dolari. Cu toate acestea, dacă tot nu decideți să vă căsătoriți în aeroport, la 10 minute distanță de la el găsiți o mulțime de biserici unde vă puteți căsători, iar unele dintre ele chiar oferă transport. Cu siguranță vă ajunge timp și pentru asta.

23. Aflați de ce zborul este întârziat și creați un plan B, C și D

Foto: list25.com

Este un punct foarte important. Există o mie de motive pentru care un zbor poate fi întârziat, iar dacă vă aflați într-o coadă formată din 250 de oameni care așteaptă explicație de la reprezentantul companiei aeriene, rămâneți pe loc. De asemenea, ați putea să apelați la asistența pentru clienți. De regulă, ei vă pot ajuta la fel de efectiv precum reprezentanții companiei din aeroport. Încercați să rămâneți calm și politicos, deoarece nimeni dintre cei cu care urmează să vorbiți nu poartă vina pentru zborul întârziat și, cel mai probabil, amândoi aveți o zi proastă din cauza acestui incident.

22. Puteți închiria un automobil pentru a ajunge de sine stătător la destinație

Foto: list25.com

Dacă mai aveți de zburat încă două ore până la destinație, iar zborul este întârziat cu 5-6 ore, puteți închiria un automobil și să ajungeți unde aveți nevoie mai repede decât va ajunge avionul.

21. Puteți viziona un film

Foto: contemporist.com

În aeroporturile din toată lumea, spre exemplu în Seul, Minneapolis, Singapore, New Delhi și Portland, există cinematografe. Aici puteți viziona filme grozave. Cu siguranță este mult mai util să petreceți timpul vizionând un film, decât să stați locului așteptând zborul.

20. Puteți face o plimbare

Foto: prevention.com

Plimbările sunt bune pentru sănătate, stare de spirit și digestie. De asemenea, ele mențin tonul și ameliorează stresul. Stând în loc câteva ore veți provoca rău organismului și, pe lângă toate, vă puteți alege cu tromboză, arsuri la stomac sau constipație. De regulă, în avion stați într-un singur loc, de aceea într-o escală ar fi mai bine să faceți o plimbare, mai ales dacă zborul este întârziat.

19. Puteți trage un pui de somn

Foto: sleepinginairports.net

Călătoriile sunt foarte obositoare, de aceea, dacă aveți de așteptat, cel mai probabil nu veți scăpa șansa de a vă relaxa puțin sau de a trage un pui de somn. Somnul și odihna sunt două elemente foarte importante pentru sănătatea mentală și fizică, iar zborurile amânate sunt destul de stresante și obositoare. Uneori în sala de așteptare puteți găsi fotolii cu recliner. De asemenea, luați în considerație posibilitatea de a vă înregistra în hotelul aeroportului dacă vă rețineți cu mai mult de 6 ore (sau cereți un voucher pentru hotel). În unele aeroporturi puteți găsi mici paturi și plăpumi care sunt aduse când un zbor este reținut prea mult din cauza condițiilor meteorologice. În plus, companiile precum Napcab și Sleepbox instalează în aeroporturi niște camere-capsule foarte mici care pot fi închiriate pe ore.

18. Încărcați-vă dispozitivele electronice

Foto: cheapflights.com

De regulă, clienții dezamăgiți de întârzierea zborurilor își petrec timpul răspunzând la apeluri telefonice da la mamă, soț, prieteni, sau din plictiseală irosesc bateria dispozitivelor electronice. Aveți grijă să lăsați câteva minute în plus pentru a vă încărca telefonul mobil la una din stațiunile pe care le puteți găsi în majoritatea aeroporturilor mari. Însă, fiți atent și nu vă îndepărtați prea mult de telefon, nu deconectați dispozitivul altcuiva și nu vă rețineți prea mult dacă telefonul vi s-a încărcat.

17. Profitați de serviciile suplimentare

Foto: travelingmom.com

În funcție de cât de mult vă este reținut zborul, puteți avea posibilitatea de a cere un voucher pentru de toate, de la o cină până la un alt zbor gratis pentru mai târziu. Citiți notițele cu litere mai mici din contract pentru a vă ști drepturile, iar când ajungeți la standul companiei pentru a cere un voucher pentru o cină gratis, nu uitați să fiți amabil și răbdător.

16. Luați niște medicamente

Foto: everydayhealth.com

În toate aeroporturile sunt ceasuri, însă în ciuda acestui fapt timpul aici trece foarte greu. Mereu păstrați-vă medicamentele în geanta pe care o purtați și setați ceasornicul pentru a nu uita să luați medicamentele prescrise. Dacă primiți pastile la o oră anumită, luați în considerație că ora biologică nu coincide cu fusurile orare. De asemenea, ar fi bine să purtați medicamentele în ambalajele lor originale, chiar dacă doriți să economisiți mai mult spațiu, de alt fel ați putea întâlni o problemă gravă. Verificați dublu recomandările ce țin de transportarea medicamentelor lichide pentru a nu intra în bucluc.

15. Vă puteți juca cu copiii

Foto: familyvacationcritic.com

Dacă aveți copii, probabil deja știți ce înseamnă să călătoriți cu ei. În cazul în care aveți copii mici, ați putea să-i interesați cu jucării și biscuiți, iar dacă copiii sunt mai mari, călătoriile împreună cu ei sunt mai puțin obositoare. Dacă copiii sunt însoțiți de doi maturi, ar fi bine să împărțiți responsabilitățile, astfel încât unul să se ocupe de copii, iar celălalt de toate acțiunile legate de călătorie. În cazul în care vă aflați în aeroport noaptea și nu sunt prea mulți oameni în jur, ați putea să vă lăsați copiii să alerge puțin. Aeroporturile sunt foarte mari și pot fi foarte distractive pentru copii. Ați putea chiar să alergați împreună cu ei. Întârzierile sunt oribile, însă puteți găsi o ocupație distractivă chiar și când călătoriți împreună cu copiii.

14. Mergeți să explorați împrejurimile

Foto: list25.com

Dacă aveți suficient timp, ați putea să ieșiți în oraș și să vizitați vreun muzeu. În cazul în care vă aflați în aeroportul Ronald Reagan din Washington, puteți ajunge până la Muzeul de istorie naturală Smithsonian (Smithsonian Museum of Natural History) în doar 10 minute, luând un taxi care va costa doar 15 dolari. Însă, dacă zborul este întârziat cu foarte mult timp, ați putea chiar să luați un metrou care costă doar 3 dolari și vă va aduce în oraș în 23 de minute. De asemenea, puteți vizita Centrul comercial Washington Mall. Este un loc magic, mai ales toamna și primăvara. Ați scăpa foarte multe dacă ați fi atât de aproape și să nu l-ați vizita. Aproape în fiecare oraș mare în apropiere de aeroport există ceva interesant de vizitat, de aceea nu ezitați să mergeți să explorați împrejurimile.

13. Ați putea să lucrați

Foto: flightdelayclaims4u.com

Dacă vă aflați într-o călătorie de afaceri, aveți posibilitatea de a verifica toate proiectele dublu. Puteți finisa prezentarea, achita facturile, verifica poșta, finaliza raportul etc. Când veți ajunge la destinație, veți avea puțin timp la dispoziție pentru toate acestea, de aceea nu pierdeți timpul în zadar așteptând zborul.

12. Puteți face manichiură sau pedichiură

Foto: tripsavvy.com

Sau masaj și alte chestii. În multe aeroporturi au fost deschise saloane Spa și este o idee magnifică. Companiile precum Be Relax Spa și Xpresspa au deja mai multe locații în aeroporturile din Statele Unite și în câteva aeroporturi internaționale.

11. Setați ceasornicul

Foto: hurtigruten.com

În cazul în care adormiți, vă concentrați prea tare citind o carte sau lucrând, asigurați-vă că ați setat ceasornicul. Diferența dintre fusurile orare și schimbarea bruscă a planurilor în combinație cu stresul ar putea să vă întunece gândirea, astfel încât să vă pierdeți în timp. Asigurați-vă că nu veți pierde zborul următor.

10. Ați putea urmări ce fac oamenii din jur

Foto: Love Actually (2003)

Acest lucru este deosebit de important la sosire. Eroul principal al filmului „Love Actually” a spus următoarele: Când lumea în care trăiesc mă face să devin mâhnit, îmi reamintesc de sala de sosire din aeroportul Heathrow. Opinia publică ne face să credem că locuim într-o lume plină de ură și lăcomie, însă eu nu cred deloc așa. Cred că iubirea poate fi găsită oriunde. Adesea ea nu este observată și nu apare la știri, însă ea mereu este. Uneori, urmărind lumea din jur, vă puteți reînvia credința în umanitate.

9. Ați putea să mâncați ceva

Foto: smartertravel.com

Nu ne referim la mâncarea dezgustătoare din aeroport sau la McDonalds. Ne referim la o cină completă. În aeroporturile mari din toată lumea au fost deschise o mulțime de restaurante de lux. Spre exemplu, Gordon Ramsay a deschis un restaurant sub denumirea Plane Food și chiar propune gurmanzilor bucate pe care aceștia le pot lua cu sine în zbor. De asemenea, în aeroportul Kennedy există o cafenea franceză sub denumirea La Vie, iar în aeroportul din Boston puteți găsi restaurantul Legal Sea Foods.

8. Ați putea bea puțin vin

Foto: fodors.com

Desigur ați putea bea repede vreo băutură caldă într-un restaurant din aeroport cu prețuri medii, dar ați mai putea și să vă îndreptați spre un bar de calitate unde muncesc adevărați profesioniști, spre exemplu Bubbles Wine Bar din aeroportul O’hare din Chicago unde puteți savura muzică jazz. De asemenea puteți vizita Vintage Washington Wine Bar sau Vino Volo Wine Bar pe care-l puteți găsi în 15 aeroporturi din SUA.

7. Nu vă mai grăbiți și mirosiți florile

Foto: smartertravel.com

Unele aeroporturi internaționale importante precum Ben Gurion din Tel Aviv, Schiphol din Amsterdam, O’Hare din Chicago sau Incheon din Seul vă pot pune la dispoziție adevărate grădini cu multe flori și alte plante. Nu ratați ocazia să vă plimbați prin ele și să savurați natura.

6. Împrieteniți-vă cu cineva

Foto: smartertravel.com

Puteți avea în comun aceeași nenorocire, un zbor întârziat, sau aceeași pasiune, spre exemplu victoria echipei preferate care joacă un meci la televizorul din terminal. Dacă reușiți să uitați de neplăceri și să iradiați emoții pozitive veți petrece timpul minunat, chiar dacă prietenia voastră nu va dura veșnic.

5. Ați putea să cântați la un instrument muzical

Foto:youtube.com

În anul 2015, după șase ore de întârziere, grupurile de pe Broadway Disney’s Lion King și Aladdin au organizat un duel pentru a distra călătorii. Dacă nu faceți parte dintr-un asemenea grup, nu vă dezamăgiți și scoateți ghitara pentru a vă distra. Oamenii cu siguranță vă vor acompania și timpul va trece mai distractiv și mai rapid.

4. Jucați un joc

Foto: smartertravel.com

Poate fi un joc online sau un joc micuț care poate fi purtat în geantă. Acesta cu siguranță vă va ajuta să omorâți timpul cât sunteți în așteptare. Un pachet cu cărți de jucat nu va ocupa prea mult loc și poate fi util când sunteți nevoit să așteptați.

3. Ați putea să meditați puțin

Foto: observer.com

Sau chiar să faceți yoga. Dacă nu este noapte și nu ați dori să lucrați sau să vă împrieteniți cu cineva, găsiți un loc mai comod unde ați putea face yoga și să meditați. Într-un așa mod vă veți putea calma, reduce nivelul stresului și petrece timpul liber într-un mod eficient. La naiba, dacă în aeroport nu sunt prea mulți oameni găsiți un colțișor liber, în cazul în care nu aveți la dispoziție o cameră, și relaxați-vă.

2. Mergeți la cumpărături

Foto: thepointsguy.com

Terapia prin cumpărături este un lucru foarte real. De aceea, dacă sunteți blocat în St Louis pe 12-18 ore, puteți obține o cană care v-ar mângâia sufletul. Însă, dacă ați dori ceva mai ademenitor decât o cană din Starbucks city sau un breloc care, de regulă, poate fi găsit în orice aeroport, atunci ați putea vizita vreun centru comercial care poate fi găsit în câteva aeroporturi. De asemenea, în aeroporturile precum McCarran International din Vegas și San Francisco International puteți găsi magazine de lux precum Burberry, Coach, Pandora și Benefit Cosmetics.

1. Păstrați-vă calmul

Foto: list25.com

Este adevărat că zborurile întârziate reprezintă un stres. Nu există nimic bun în a fi blocat în aeroport, așteptând ocazia de a continua drumul la destinația planificată. De fapt, nu puteți face nimic pentru a schimba situația. Însă ați putea să faceți câteva apeluri telefonice pentru a face față stresului și a schimba atitudinea față de problemă. De asemenea, sunteți în stare să faceți așteptarea mai plăcută pentru cei care sunt în aceeași situație.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.