Un oraș francez medieval aflat la marginile unei prăpastii (10 foto)

0
1555

Satul Bozouls este situat în regiunea Aveyron, în sudul Franței. Acesta deja de aproape zece secole stă maiestuos la marginea unui canion în formă de potcoavă.

Pământul în Bozouls este întretăiat de crăpături. Satul este situat pe un platou de calcar prin care trece râul Dordeau. De-a lungul mai multor ani, apa în mod lent dar constant a distrus rocile canionului, fapt datorită căruia s-a creat acest peisaj uluitor.

Pe strada Hole Street sau Rue de Trou, vizitatorii se pot apropia de marginea misteriosului abis, adâncimea căruia este de aproape 100 de metri. În același timp, lățimea prăpastiei este de aproximativ 393 de metri.

Strada Hole Street în jurul anilor 1910.

În Bozouls se află una dintre cele mai mari comori din Europa care se numește Conques. În plus, satul a fost un loc preferat de templieri, cunoscuți și sub denumirea de Sărmanii soldați ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon.

Bozouls încă își păstrează istoria antică a perioadei romanice. Aici există o sculptură sub denumirea „Dumnezeul lui Bozouls” care a fost scoasă din ruinele anticului oraș. De asemenea, aici mai există și niște ziduri imense de piatră ciclopeană.

Astăzi în acest vechi sat locuiesc aproximativ 3 000 de oameni care pot admira gratuit „prăpastia” imensă.

Ca turist, ați putea să vă plimbați pe strada Hole Street, sorbind un esspresso cumpărat în cafeneaua din vecinătate.

De asemenea, ați putea să organizați un picnic lângă râul Dordo ce curge în apropeiere de niște ruine antice. Încercați să savurați tot ce vă poate propune minunatul Borie. Este vorba despre o construcție din piatră care în trecut era utilizată de păstori pentru a stoca produsele agricole sau pentru a se ascunde aici în timpul furtunii.

O altă atracție turistică locală este Sainte-Faustechurch, o biserică construită în secolul al XII-lea chiar la marginea prăpastiei.

Pentru călătorii care s-au plictisit de rutele turistice tradiționale, vizitarea satului Bozouls este o necesitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.