Muntele Fanjing (11 Foto)

0
2584

Muntele Fanjing, sau cum îl numesc chinezii „Fanjingshan”, este situat în sud-vestul Chinei. În anul 2018 muntele Fanjing a fost desemnat Patrimoniul Mondial UNESCO, înălțându-se la mai mult de 2 500 metri.

Pe lângă faptul că însăși regiunea unde este situat muntele este un adevărat miracol al naturii, aici se mai găsesc și câteva temple budiste.

Foto: Costfoto / Barcroft Media
Templul lui Buddha și Templul Metteyya, vedere de pe Noul Vârf de Aur de pe muntele Fanjing, luna mai a anului 2018.

În budism muntele Fanjing este considerat un loc sacru, iar denumirea acestuia se traduce ca „Țara pură a lui Brahma”.  Vârful acestuia este cunoscu sub denumirea „Vârful de aur al Norului Roșu”. Aici se găsesc două temple, între care se află un defileu îngust, traversat de un pod pietonal.

Drumul până în muntele Fanjing este o adevărată încercare. Acesta se află la 12 kilometri de orașul Tongren, de unde zilnic pleacă autobuze, iar drumul până acolo durează circa 90 de minute. În această zonă chiar și numărul de case de locuit este limitat. Cu toate acestea, datorită faptului că locul este izolat, flora și fauna de aici este foarte bogată. Plimbându-vă pe cărărușele înguste ale acestei zone puteți întâlni chiar și o specie foarte rară de maimuțe aurii Guizhou și salamandre chineze gigantice. S-a estimat că în regiune există circa 2 000 de specii de plante și copaci, multe dintre care sunt endemice acestui loc.

Această izolare poate deveni o binecuvântare pentru un călător modern, deoarece foarte puțini turiști vizitează muntele Fanjing. Puteți urca pe vârful muntelui pe jos, la fel cum o fac mulți pelerini și turiști. Urcarea în sine este un drum mai mult pentru oameni aventuroși decât pentru cei fără experiență, chiar dacă în drum există opriri, precum și câteva chioșcuri de unde puteți cumpăra o gustare. Legenda spune că drumul spre vârf este de 8888 de pași, de aceea dacă veți reuși să străbateți acest drum, vi se va deschide o priveliște uluitoare. O altă opțiune este de a utiliza telecabina care urcă până la cea mai apropiată stâncă numită „Vârful ciupercă”.

Muntele Fanjing este un loc frumos, liniștit și unic. Aici puteți savura o gură de aer proaspăt și puteți uita de aglomerația orașelor mari, relaxându-vă fizic dar și spiritual.

Foto: Clkraus / Shutterstock
O „mare” de nori la apusul soarelui, priveliște din rezervația naturală a muntelui Fanjing.
Foto: Costfoto / Barcroft Media
Vedere din aer spre podul mic ce unește cele două temple de pe Noul vârf de Aur al muntelui Fanjing.
Foto: Costfoto / Barcroft Media
Vedere spre Noul vârf de Aur al muntelui Fanjing.
Foto: Yuanyuan Yan
Un curcubeu deasupra templului budist de pe muntele Fanjing.
Foto: Clkraus / Shutterstock
Vedere spre sud.
Foto: Yuanyuan Yan / Getty
Scări pe defileul Noului Vârf de Aur.
Foto: Costfoto / Barcroft Media
Vedere spre vârf de la o distanță mai apropiată.
Foto: Costfoto / Barcroft Media
În budismul chinez muntele Fanjing se consideră a fi unul dintre cele mai sacre locuri din lume – al cincilea cel mai important loc din China.
Foto: Sanyanwuji / Shutterstock
Forma unică a reliefului, inclusiv „Vârful ciupercă” aflat în partea dreaptă.
Foto: Clkraus / Shutterstock
Noul Vârf de Aur de pe muntele Fanjing învăluit de nori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.