Miracolul naturii balcanice: „Arborele de apă” din Muntenegru (6 foto + video)

0
1728

Un călător care dorește să vadă de toate și care apreciază tot ceea ce este natural și frumos ar trebui să călătorească până în Balcani în Muntenegru pentru a se bucura de o priveliște cu adevărat excepțională.

Acest „arbore de apă” din Munenegru se află în satul Dinošam. Localnicii nu sunt superstițioși față de acest loc, dar nu au nici o legendă care ar relata despre acest fenomen uimitor.  De fapt, acest fenomen este unul rar, însă poate fi observat tot mai des în ultimii 20-25 de ani,

Vechiul copac de agud este înconjurat de o pășune sub care se află nenumărate surse de apă subterană. În ciuda acestui fapt, arborele are aproximativ 100 – 150 de ani. De-a lungul mai multor ani, miezul tulpinii copacului a fost înlăturat, fapt care a rezultat într-un asemenea fenomen. De fiecare dată după o ploaie puternică, izvoarele subterane ies la suprafață, iar apa care este în exces se revarsă prin mijlocul copacului. În cele din urmă, „arborele de apă” se transformă într-o fântână improvizată și creează o priveliște magnifică pentru turiști.

Acest loc este cu siguranță o destinație pentru călătorii care apreciază fenomenele unice ale naturii, devenind mândria și bucuria satului Dinoša.

Dacă ați dori să mai vedeți fenomene similare, însă înconjurate de superstiții mistice, vizitați orașul estonian Tuhala și mergeți în căutarea fântânii vrăjitoarelor. Aceasta este situată deasupra unui râu subteran care de fiecare dată după ploi puternice se revarsă, aruncând apă la o înălțime de mai mult de jumătate de metru. Acest fenomen a fost descris în legenda pe care o povestesc localnicii. Se spune că vrăjitoarele se adunau într-o saună subterană și se loveau reciproc cu crengi de mesteacăn, fapt care rezulta în revărsarea apei din fântână.

De aceea, dacă sunteți un călător curios care tinde să descopere cât mai multe fenomene naturale și minuni ale lumii, nu vă îngroziți de furtuni, ci mergeți după ele. Data viitoare când veți prinde o zi ploioasă, mergeți fără îndoială în satul  Dinoša pentru a vedea cum apa se revarsă din tulpina unui arbore de agud. De asemenea, nu uitați să vizitați vrăjitoarele din Tuhala. Unde nu ați merge să călătoriți, mereu căutați ceva neobișnuit care transformă lumea reală într-un miracol.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.