Peștera Phraya Nakhon: un labirint inundat de lumină solară (8 foto)

0
2395
BOYS IN THAILAND 2016

Situată în Parcul Național Khao Sam Roi Yot National Park din provincia Prachuap Khiri Khan, Thailanda, peștera Phraya combină în sine un miracol al naturii și o frumusețe naturală nemaipomenită.

Peștera reprezintă o comoară naturală națională din nordul Peninsulei Malacca și se crede că a fost descoperită cu aproximativ 200 de ani în urmă. Cu toate acestea, întrebarea cine a găsit acest loc rămâne a fi fără răspuns. Frumusețea interioară a peșterei este de neuitat , îndeosebi în diminețile în care razele solare pătrund în interior, alimentând plantele cu lumina solară, fapt care creează o priveliște extraordinară.

În anul 1890, în cinstea vizitei regelui Chulalongkorn, în interiorul peșterei a fost construit pavilionul Khuha Kharuehat. Acesta a fost proiectat într-un așa mod, încât lumina solară, pătrunzând din exterior, să ilumineze întregul spațiu. De atunci, acest loc a devenit o atracție turistică din provincia Prachuap Khiri Khan. Pe peretele central al peșterii există și semnătura Maiestății Sale Rama V și Rama VII.

Acesta este un loc perfect pentru a savura frumusețea naturală a peșterilor. Lumina solară iluminează peștera pe la aproximativ orele 10:00-10:30, în dependență de anotimp. Dacă doriți să evitați mulțimile de turiști, încercați să ajungeți aici mai dimineața. Peștera se află la o distanță de 110 kilometri de Bangkok și la 45 de minute de orașul Hua Hin. Nu uitați să vă înarmați cu o cantitate suficientă de apă, căci drumul spre intrarea în peștera va dura mult timp. De asemenea, ați putea anagaja și un ghid, însă majoritatea dintre ei sunt copii care cunoscut foarte bine traseele locale. În orice caz, priveliștea magnifică pe care o veți găsi în această peșteră merită acest efort.

BOYS IN THAILAND 2016

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.