TOP-10: Oameni reali cu puteri anormale

0
1887

În filme, toți super eroii întruchipează dorința fiecărui om de a avea o super putere care i-ar face deosebiți. În copilărie, probabil, ați citit și voi comicsuri și ați privit desene animate despre oameni care au o putere supranaturală. Însă, urmărind viețile eroilor ficționali, uităm că în lumea reală, de asemenea, există oameni care își petrec timpul și își irosesc energia pentru a dezvolta niște super puteri personale. De-a lungul multor ani, în lume au apărut știri despre oameni cu talente neobișnuite. Acești bărbați și femei sunt capabili de niște lucruri uimitoare datorită mutațiilor genetice. Toți sunt excepționali,  deși unii vă pot speria iar alții vă pot atrage atenția și își direcționează talentele pentru a obține un succes în lumea afacerilor și a culturii.

  1. Omul-magnit

Acest om nu este deloc ca faimosul ticălos Magneto din ”X-Men”, Liew Thow Lin are darul de magnetism. Malaiezianul în vârstă de 80 de ani este foarte popular în localitatea sa și în fiecare zi în casa lui vin foarte mulți oameni dornici de a vedea cum acesta atrage spre sine obiectele de metal. Lin este capabil să ridice 36 kilograme de metale dintr-o singură dată, cu condiția că fiecare obiect nu va avea mai mult de 2 kilograme. De fapt, talentul acestui om diferă un pic de capacitatea magnetului: pielea lui atrage nu doar metal, dar și obiecte din alt material. 3 dintre nepoții lui Lin au moștenit acest talent.

  1. Bărbatul ultra rezistent

Rezistența lui Dean Karnazes este incredibilă: el a reușit să participe la 50 de maratonuri în 50 de state, care în sumă totală au avut loc timp de 50 de zile. Printre alte fapte ale lui, poate fi menționată cursa non-stop de 350 kilometri care a s-a întins până la 3 zile. Încă fiind copil, Karnazes iubea să alerge de acasă până la școală și înapoi, găsind această ocupație interesantă. Stan Lee, în TV-showul său „Oamenii Supranaturali”, notează că Dean ar trebui să mulțumească natura corpului său pentru faptul că el reduce producția de acid lactic în timpul muncii fizice. Anume acidul lactic este elementul care este vinovat pentru majoritatea senzațiilor dureroase de după efortul fizic.

  1. Omul cu dinți de oțel

Fiind copil, Rathakrishnan Velu a învățat la un guru indian, care i-a arătat cum să-și concentreze toată puterea într-o singură parte a corpului. Astăzi el este proprietarul celor mai puternici dinți din lume. EL a pus un nou record, transportând un tren de 297 tone pe o distanță de 2,8 metri.

Velu susține că majoritatea abilităților sale supra normale au apărut din practica meditațiilor indiene. Antrenamentul său se desfășoară în conformitate cu un program rigid, care include deșteptarea la ora 4:40 dimineața. Ridicarea greutăților și o cursă de 25 kilometri. Velu este un vegetarian dur, însă acest lucru nu l-a împiedicat să se ocupe cu sportul la forță.

  1. Băiatul cu super putere

Majoritatea dintre noi petrec ore în sala de sport pentru a obține un corp mușchios. În anul 1999 în Germania s-a născut un băiețel pe nume Liam, corpul căruia arăta de parcă ar fi aparținut unui adevărat culturist. Acest fenomen a buimăcit mințile multor medici. La vârsta de 4 ani, băiatul era deja capabil să ridice o greutate de 6 ori mai mare decât o fac băiețeii de vârsta lui. Motivul unei astfel de supra puteri se datorează unei mutații genetice care influențează creșterea mușchilor. O astfel de mutație adesea este folosită și în creșterea unor rase de bovine care va trebui să ducă greutăți. Până când nu se știe ce fel de efect va avea aceasta asupra vieții dinainte a băiatului.

  1. Fata-roentgen

Dacă asemenea copii precum este Natașa Demkina se vor naște și în continuare, atunci omenirea nu va mai avea nevoie de aparate roentgen. Ea este capabilă să vadă ce se întâmplă în interiorul organismului uman. Încă de la vârsta de 10 ani ea se află sub controlul scepticilor, care nu pot să creadă că ceea ce face Natașa poate fi adevărat. Doctorii din Saransk, orașul de unde provine fata, au făcut un experiment. Natașa a fost capabila sa diagnosticheze un număr impresionant de cazuri, devenind populară printre localnici, printre care erau atât pacienți, cât și medici. Postul de televiziune Discovery a făcut un film aparte despre darul acestei domnișoare, în care a fost capturat procesul în care ea a identificat cancerul pulmonar la o persoană.

  1. Omul-îngheț

Fiecare om își poate controla temperatura corpului, este nevoie doar de puțină practică. Acest lucru este menționat chiar și în textele „Yoga Sutra of Patanjali”, însă nu fiecare are dorința de a depune efort pentru a obține o astfel de abilitate. Wim Hof este unul din acei „unici” care practică așa numita tehnică Tummo. Neprivind la faptul că adesea după Cercul Polar temperatura scade la -20°C, Hof și-a ales acest loc pentru cursele de dimineață. Printre realizările sale pot fi menționate maratonul la care a participat desculț, îmbrăcat doar în niște pantaloni scurți, alpinismul de o zi pe muntele Kilimanjaro, de asemenea aproape dezbrăcat, dar și înotul de 66 metri sub ghețarii arctici care a durat o oră și 13 minute.

  1. Regele torturii

Chiar și cei mai rezistenți oameni uneori suferă de durere, însă nu și Tim Creedland, cunoscut și sub porecla de „Regele torturii – Zamora”. În timpul întregii sale istorii de pe scenă, el a reușit să înghită o mulțime de săbii, să-și străpungă cu ele corpul și chiar să bată cuie în lemn cu mâinile proprii. Potrivit cuvintelor sale, pentru a depăși durerea, el folosește puterea minții proprii. De asemenea, o mulțime de ani de practică i-au permis să găsească niște metode neobișnuite de a ignora durerea. În plus, el cunoaște niște locuri excepționale pe corp, unde poate fi înfiptă o lamă, astfel încât rana să nu sângereze.

  1. Omul care mănâncă orice

Imaginați-vă că ați putea mânca absolut totul ce puneți în gură. Michel Lotito, un artist francez, are un sistem digestiv incredibil. Această abilitate îi permite să mănânce absolut orice, ce-i cade sub mână, inclusiv sticlă, cauciuc și metal. Din nefericire, el a suferit de o boală care i-a trezit un apetit pentru lucruri necomestibile, cum ar fi murdăria, pietrele și fierul. Unul dintre cele mai impresionante feluri pe care le-a consumat a fost un avion al companiei aeriene Cessna, pe care Michel l-a mâncat timp de 2 ani. În intervalul dintre 1959 și 1997, Lotito a consumat un total de aproximativ 9 tone de metal.

  1. Memorie fotografică

Stephen Wiltshire suferă de autism, însă acest lucru nu-l împiedică să creeze adevărate fotografii ale orașelor, folosindu-și memoria fotografică. Această abilitate, combinată cu o intuiție bună, l-a ajutat să devină un artist de succes în plan financiar. Stephen pictează cu exactitate structura și aspectul general al clădirilor în cele mai mici detalii. Doar un singur zbor deasupra New Yorkului i-a fost de ajuns pentru a desena toate clădirile și obiectele arhitecturale la locul potrivit. În anul 2006 el a făcut o serie de videoclipuri pe Youtube în care a arătat întreg procesul de recreare a peisajelor urbane după memorie.

  1. Omul de cauciuc

 

Javier Botet este cunoscut datorită articulațiilor sale incredibil de flexibile. Recent, el a jucat rolul principal în filmul Guillermo Del Torro. La vârsta de 5 ani, lui Javier i s-a diagnosticat sindromul Marfan, din cauza căruia omul este înalt și are niște mâini, picioare și degete lungi. Mai mult ca atât, sindromul face articulațiile incredibil de flexibile. Deși, majoritatea oamenilor ar încerca să scape de acest sindrom, Javier a decis să și-l lase ca un element care-l deosebește de toți ceilalți oameni și a decis să devină actor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.